Beauty Sleep: Πού βοηθάει και γιατί απασχολεί τόσο τον κόσμο της ομορφιάς;

10:31 27/6/2021 - Πηγή: InStyle

Μεταξύ αστείου και σοβαρού, ο όρος beauty sleep έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές και σε πολλές συζητήσεις με φίλες χαριτολογώντας. Κι όμως τελικά, ίσως να μην πρόκειται απλά για μία χαριτωμένη έκφραση, αλλά για έναν δόκιμο και επιστημονικά αποδεδειγμένο όρο.

Είναι γνωστό πως ένας καλός ύπνος βοηθάει γενικότερα στην καλή υγεία όμως όπως έχει αποδειχθεί επιστημονικά, ο ύπνος μπορεί ακόμα και να αναδείξει τη φυσική ομορφιά και είναι βάλσαμο για την επιδερμίδα. Ο βραδινός ύπνος,

σύμφωνα με τους δερματολόγους, δίνει την ευκαιρία στην επιδερμίδα να αυτοθεραπευτεί και να ηρεμήσει μετά από μία δύσκολη ημέρα.

Αυτά είναι τα βήματα για το layering των προϊόντων στο skincare

Σκεφτείτε τον ύπνο σαν μία πολύωρη συνεδρία θεραπειών ομορφιάς στο δερματολόγο σας.

Κι όμως η μουσική επηρεάζει την επιδερμίδα

Πόσες φορές δεν έχετε ξυπνήσει άλλωστε ξεκούραστες και ευδιάθετες με την επιδερμίδα σας να δείχνει φανταστική χωρίς να έχετε κάνει τίποτα; Ε, λοιπόν εχετε κάνει το beauty sleep σας. Και τα οφέλη του είναι πολλά.

Λιγότεροι ερεθισμοί

Όσο περισσότερο ξεκουράζεστε τόσο καθαρότερη θα είναι η επιδερμίδα σας. Η έλλειψη ύπνου αυξάνει τα επίπεδα του στρες και αυτό με τη σειρά του επηρεάζει τα σπυράκια, τα επίπεδα του σμήγματος και τους ερεθισμούς.

Bye bye μαύροι κύκλοι

Νερό και ύπνος είναι δύο παράγοντες που επηρεάζουν την εμφάνιση των μαύρων κύκλων στην περιοχή των ματιών. Φυσικά, οι μαύροι κύκλοι συχνά είναι κληρονομικοί, όμως μπορούν να δείχνουν ακόμα πιο έντονοι λόγω έλλειψης ύπνου. Όσο ξεκουράζεστε, τόσο η εμφάνισή τους μειώνεται.

Πιο λαμπερή επιδερμίδα

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα που κοιμούνται λίγες ώρες θεωρούνται και λιγότερο ελκυστικά συγκριτικά με τα άτομα που κοιμούνται περισσότερο. Η επιδερμίδα μετά από έναν καλό ύπνο δείχνει πιο φωτεινή και λαμπερή, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Win win!

Φυσική αντιγήρανση

Κατά τη διάρκεια του ύπνου, η ροή του αίματος στην επιδερμίδα αυξάνεται με αποτέλεσμα να αναπληρώνεται το κολλαγόνο αλλά και επιδιορθώνονται τυχόν βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία. Επίσης ο ύπνος βοηθά και στη μείωση των ρυτίδων και των σημαδιών του χρόνου.

Ο οργανισμός μας όσο κοιμόμαστε παράγει μελατονίνη, την ορμόνη του ύπνου. Εκείνη, με την αντιοξειδωτική της δράση επανορθώνει τις φθορές της επιδερμίδας, κάνοντας το beauty sleep πραγματικότητα.

Λοιπόν; Πώς κοιμηθήκατε χθες;

Keywords
Τυχαία Θέματα