Camilla: Θα φορέσει το στέμμα της βασίλισσας Mary με τα 2.200 διαμάντια στη στέψη του Κάρολου

15:52 15/2/2023 - Πηγή: InStyle

Ιστορική πρωτιά για την Camilla, καθώς στη διάρκεια της τελετής της στέψης στο πλευρό του συζύγου της, βασιλιά Κάρολου θα φορέσει το στέμμα της βασίλισσας Mary.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, το συγκεκριμένο στέμμα αποσύρθηκε από την έκθεση στον Πύργο του Λονδίνου, προκειμένου να γίνουν τροποποιήσεις πριν από τη στέψη της 6ης Μαΐου 2023.

Αυτή είναι η

πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία που ένα υπάρχον στέμμα θα χρησιμοποιηθεί για τη στέψη βασιλικής συζύγου αντί να κατασκευαστεί ένα νέο, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται ότι ως φόρο τιμής στην αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ, το Στέμμα θα φέρει τα διαμάντια Cullinan III, IV και V.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Royal Family (@theroyalfamily)

Τα διαμάντια αποτελούσαν μέρος της προσωπικής συλλογής κοσμημάτων της βασίλισσας για πολλά χρόνια και τα φορούσε συχνά η αείμνηστη Αυτής Μεγαλειότητα ως καρφίτσες.

Τα Ανάκτορα περιέγραψαν την απόφαση της Camilla να ξαναφορέσει το στέμμα της βασίλισσας Mary ως απόφαση που έγινε “για χάρη της βιωσιμότητας και της αποτελεσματικότητας.”

Το στέμμα της βασίλισσας Mary έχει μια περίπλοκη ιστορία λόγω των τύπων διαμαντιών που περιείχε αρχικά. Το στέμμα δημιουργήθηκε για τη στέψη του βασιλιά Γεωργίου Ε’ το 1911, σύμφωνα με το Royal Collection Trust. Έφερε 2.200 διαμάντια και το φόρεσε η βασίλισσα στη στέψη. Όταν κατασκευάστηκε για πρώτη φορά, το στέμμα περιείχε τρία μεγάλα διαμάντια, τα διαμάντια Kohinoor και Cullinan III και IV, σύμφωνα με το Royal Collection Trust.

Ο θάνατος της βασίλισσας τον περασμένο Σεπτέμβριο πυροδότησε εκκλήσεις για επιστροφή ορισμένων από τα διαμάντια στις χώρες καταγωγής τους. Το διαμάντι Kohinoor εξορύχθηκε στην Ινδία πριν από χιλιάδες χρόνια και είναι ένα από τα μεγαλύτερα κομμένα διαμάντια στον κόσμο.

Στη διάρκεια των αιώνων, η Ινδία, το Πακιστάν, το Ιράν και το Αφγανιστάν διεκδίκησαν την ιδιοκτησία και ζήτησαν από τους Βρετανούς να το παραδώσουν, αλλά η βρετανική κυβέρνηση απέρριψε τις εκκλήσεις να επιστρέψει το διαμάντι Kohinoor.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Royal Collection Trust (@royalcollectiontrust)

Camilla: Θετική στον κορονοϊό για δεύτερη φορά

Το Historic Royal Palaces, το οποίο επιβλέπει τον Πύργο του Λονδίνου, σημειώνει ότι το διαμάντι έχει μια “ταραχώδη ιστορία” και είναι ένα “σύμβολο κατάκτησης.” Το διαμάντι Cullinan ανακαλύφθηκε στη Νότια Αφρική το 1905 σε ένα ορυχείο που ανήκει στον συνονόματό του, Thomas Cullinan.

Αργότερα το αγόρασε η κυβέρνηση από την πρώην επαρχία Transvaal της Νότιας Αφρικής, όπου βρέθηκε και “δόθηκε στον βασιλεύοντα Βρετανό βασιλιά Εδουάρδο Ζ'”, σύμφωνα με την Εγκυκλοπαίδεια Britannica.

Το Royal Collection Trust αναφέρει ότι το διαμάντι δόθηκε στον βασιλιά “ως μια συμβολική χειρονομία για να ξεπεραστεί η ρήξη μεταξύ Βρετανίας και Νότιας Αφρικής μετά τον πόλεμο των Μπόερς.”

Keywords
Τυχαία Θέματα