Michael Schumacher: Θύμα εκβιασμού η οικογένειά του – Στη γραμμή πυρός πρώην φρουρός ασφαλείας

22:59 6/7/2024 - Πηγή: InStyle

Ο Michael Schumacher βρίσκεται στην επικαιρότητα άλλη μια φορά για έναν εντελώς διαφορετικό λόγο, χρόνια αφού έχει φύγει από τη δημοσιότητα μετά το σοβαρό ατύχημα στο σκι, το 2013. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild, η οικογένεια του θρύλου της Formula 1 έπεσε θύμα εκβιασμού με τη γερμανική αστυνομία να αποκαλύπτει στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι συνέλαβε τον φερόμενο ως “εγκέφαλο” της επιχείρησης.

Ο ένοχος πιστεύεται ότι είναι ένας 52χρονος άνδρας που εργαζόταν ως φρουρός ασφαλείας για την οικογένεια Schumacher, σύμφωνα με την εισαγγελία του Βούπερταλ. Η σύλληψη έρχεται μετά τη σύλληψη άλλων δύο υπόπτων: ενός 53χρονου πατέρα, γνωστού μόνο ως Yilmaz T, και του 30χρονου γιου του.

#OTD in 2003.

From pole, Ralf Schumacher (Williams-BMW-FW25) beat teammate Juan Pablo Montoya by just under 14 sec in winning the French GP at Magny-Cours. This would be the last of 6 F1 wins for Schumacher. Michael Schumacher (Ferrari F2003-GA) was 3rd.https://t.co/PNByP1sfbs pic.twitter.com/sRW7AT8fIw

Formula 1 On This Day (@Formula1_OTD) July 6, 2024

Οι δύο άνδρες φέρεται να ισχυρίστηκαν ότι είχαν εμπιστευτικά αρχεία και απείλησαν την οικογένεια Schumacher με δημοσίευση. Σε αντάλλαγμα για τις φωτογραφίες, οι δύο άνδρες απαίτησαν 15 εκατομμύρια ευρώ, μέρος των οποίων θα καταβάλλονταν στον πρώην φρουρό ασφαλείας, ανέφερε η Bild.

Για να αποδείξουν ότι οι απειλές τους ήταν πραγματικές, οι δύο άνδρες φέρεται να μετέφεραν “ατομικά αρχεία” στην οικογένεια, αποδεικνύοντας ότι όντως είχαν πρόσβαση σε εμπιστευτικά έγγραφα. Κατά τη διάρκεια της έρευνας για το πώς ο πατέρας και ο γιος απέκτησαν τις φωτογραφίες, η αστυνομία κατάφερε να ταυτοποιήσει τον τρίτο ύποπτο, τον φύλακα ασφαλείας. Ένας εισαγγελέας του Βούπερταλ επιβεβαίωσε στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ότι “φωτογραφίες που αφορούν την ιδιωτική ζωή της οικογένειας Schumacher” βρέθηκαν κατά τη διάρκεια ερευνών στο διαμέρισμά του.

Ex-segurança de Michael Schumacher é preso por chantagem com fotos após acidente de Esqui – https://t.co/IJbaep4iGo pic.twitter.com/ZSmByfvbwb

Porto Alegre 24 Horas (@portoalegre24h) July 6, 2024

Ο 52χρονος συνελήφθη στην πόλη Wülfrath στη δυτική Γερμανία. Ο ρόλος του θα ήταν να μετατρέψει τις ιδιωτικές φωτογραφίες της οικογένειας σε ψηφιακή μορφή προκειμένου να τις μεταφέρει στον Yilmaz T και τον γιο του.

Ο πατέρας και ο γιος, οι οποίοι ήταν υπό επιτήρηση μετά την εμπλοκή τους σε άλλη υπόθεση, συνελήφθησαν από την αστυνομία στις 19 Ιουνίου στο χώρο στάθμευσης ενός σούπερ μάρκετ στο Gross-Gerau, νότια της Φρανκφούρτης. Οι Αρχές ερεύνησαν οκτώ ακίνητα, καθώς και τις κύριες κατοικίες των δύο ανδρών, και κατέσχεσαν “αρκετές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων”. Η έρευνα συνεχίζεται ακόμη. Εάν κριθούν ένοχοι, οι τρεις ύποπτοι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα