Solange Knowles: Η αδερφή της Beyonce δίνει «εξουθενωτική» μάχη με πολλαπλά αυτοάνοσα νοσήματα

Η Solange Knowles μίλησε για την «εξουθενωτική» μάχη της με πολλαπλές αυτοάνοσες διαταραχές. Η τραγουδίστρια του “Losing You” αποκάλυψε στα σχόλια της ανάρτησης του μουσικού Shaun Ross στο Instagram, ότι έχει διαγνωσθεί με σύνδρομο ορθοστατικής ταχυκαρδίας (POTS), καθώς και με το σύνδρομο Sjögren και το σύνδρομο ενεργοποίησης των μαστοκυττάρων (MCAS) από το 2018.

«Σου στέλνω πολλή αγάπη και δύναμη Shaun και σε όλους στα σχόλια που παλεύουν με τα εξουθενωτικά, μπερδεμένα και μοναχικά συμπτώματα του POTS!»

έγραψε η μικρότερη αδελφή της Beyoncé.

Η 38χρονη, στη συνέχεια, έκανε μια αναφορά στο Dysautonomia International, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που «επιδιώκει να βελτιώσει τη ζωή των ατόμων που ζουν με διαταραχές του αυτόνομου νευρικού συστήματος μέσω της έρευνας, της εκπαίδευσης των ιατρών, της ευαισθητοποίησης του κοινού και των προγραμμάτων ενδυνάμωσης των ασθενών», σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

«Οι καλοί άνθρωποι στο @dysautonomiaintl ήταν πραγματικά μια απίστευτη πηγή για μένα και αισθάνομαι πραγματικά ευγνώμων για την κοινότητα των spoonie που με κράτησε κατά τη διάρκεια των περιόδων της πλήρους αβεβαιότητας μου!».

Beyonce’s sister, Solange Knowles, reveals ‘debilitating’ battle with multiple autoimmune disorders https://t.co/SPYlDJilRt pic.twitter.com/JloIFyO7Sy

— Page Six (@PageSix) October 26, 2024

Το POTS επηρεάζει το νευρικό σύστημα, σύμφωνα με την Mayo Clinic. «Τα νεύρα που ρυθμίζουν τη ροή του αίματος είναι εκτός ισορροπίας, οπότε αρκετό αίμα δεν πηγαίνει στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή», εξηγεί η ιστοσελίδα για το σύνδρομο. Η έλλειψη σταθερής ροής του αίματος προκαλεί στους ανθρώπους αίσθημα ζαλάδας. Μερικές φορές μάλιστα λιποθυμούν, όταν σηκώνονται απότομα.

Τα άτομα με νόσο Sjögren έχουν ένα ανοσοποιητικό σύστημα που «βλάπτει τους αδένες που παράγουν και ελέγχουν την υγρασία στο σώμα σας», σύμφωνα με την Mayo Clinic. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ξηρότητα στα μάτια, το λαιμό, το στόμα και άλλα μέρη.

Στα άτομα με MCAS, τα κύτταρά τους απελευθερώνουν έναν χημικό παράγοντα πολύ συχνά, προκαλώντας αλλεργικές αντιδράσεις, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Αλλεργίας, Άσθματος & Ανοσολογίας. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πρήξιμο, δυσκολία στην αναπνοή, χαμηλή αρτηριακή πίεση και διάρροια.

Keywords
Τυχαία Θέματα