Διακτινισμός… τώρα – Κλείστε τα μάτια και σκεφτείτε πως βρίσκεστε σε τόπους μακρινούς

22:19 2/8/2024 - Πηγή: InStyle

Κλείσε τα μάτια. Πού ονειρεύεσαι ότι βρίσκεσαι; Σε μια αιώρα με ένα κοκτέιλ στο χέρι; Στην κορυφή ενός βουνού, να αγναντεύεις τη θέα μιας κοιλάδας; Ανάμεσα σε ερείπια που κουβαλούν τις μνήμες πολιτισμών που δεν υπάρχουν πια; Κάπου που, απλώς, να έχει ησυχία;

Αυτό αναρωτηθήκαμε, κλείνοντας τα δικά μας μάτια. Ταξίδια μακρινά, απ’ αυτά που απαιτούν χρόνο, προγραμματισμό, οργάνωση και ένα διόλου ευκαταφρόνητο χρηματικό αντίτιμο για να πραγματοποιηθούν, έγιναν εικόνες πίσω από τα βλέφαρα. Στιγμιαία «καρέ», που δημιούργησαν ένα

είδος νοσταλγίας για τόπους που δεν έχουμε ακόμα επισκεφθεί. Η έμφαση στο «ακόμα». Μπορεί τώρα να είναι dream trips, στο μέλλον όμως μπορεί να απαθανατίσουμε τις δικές μας στιγμές, τα δικά μας «καρέ» εκεί, σ’ αυτές τις χώρες που δεν βρίσκονται στην ευρωπαϊκή «γειτονιά». Εκεί, στην Κίνα, στο Βιετνάμ, στην Τανζανία, στη Βραζιλία, στις ΗΠΑ… Εκεί, όπου η φύση χτίζει το μεγαλειώδες σκηνικό της και το βάφει με τα καλύτερα χρώματα.

«Σε μια σχεδία από μπαμπού, να πλέουμε μαζί στον ποταμό Li»ΚΙΝΑ

Στην ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς αυτόνομη περιφέρεια του Guangxi στη νότια Κίνα κυλάει αργόσυρτα ο ποταμός Li, καλώντας τους επισκέπτες σε μια κρουαζιέρα από το Guilin έως το παραδοσιακό χωριό Yangshuo και την πολύχρωμη αγορά του, είτε με ποταμόπλοιο είτε με μηχανοκίνητη σχεδία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη jasmine_pirsch 张恩心 (@jasmine_pirsch)

Το τοπίο κόβει την ανάσα καθώς ασβεστολιθικοί βράχοι ορθώνονται επιβλητικά στο φόντο μέσα από την πλούσια βλάστηση των ακτών. Μετά τη δύση του ηλίου, στο ύψος της κοινότητας Yangshuo, συγκεντρώνονται ψαράδες, που κάνουν επίδειξη στους τουρίστες της τεχνικής ψαρέματος με τη βοήθεια κορμοράνων, που κατά το παρελθόν ήταν τρόπος ζωής για τους κατοίκους της περιοχής.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Terra X Nature (@terrax)

Tip: Αν και το καλοκαίρι είναι η περίοδος των βροχών, ο ποταμός Li ενδείκνυται τον Αύγουστο για πιο ατμοσφαιρικές πλεύσεις και ελαφρώς πιο… μοναχικές, πριν ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο η υψηλή τουριστική περίοδός του.

«Να κυνηγάμε τις αχτίδες και τον άνεμο ανάμεσα στα βράχια στο φαράγγι Antelope»ΗΠΑ

Στη γη των Νάβαχο, στην Αριζόνα των ΗΠΑ, το νερό διάβρωσε στο πέρασμα εκατοντάδων χρόνων τους βράχους από ψαμμίτη, σμιλεύοντας το γεωλογικό «γλυπτό» που σήμερα είναι το φαράγγι Antelope (της Αντιλόπης, ελληνιστί).

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη antelope canyon (@antelopecanyonaz)

Χωρισμένο σε δύο μέρη, στο Upper Antelope Canyon είναι το μέρος όπου ο όρος «διακτινισμός» έχει ακόμα μεγαλύτερη απήχηση, καθώς, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, αχτίδες φωτός (beams of light) «διεισδύουν» μέσα στα βράχια, βάφοντάς τα πορτοκαλί, χρυσά, κόκκινα, ροζ, ματζέντα… Θα σταθούμε, λοιπόν, κάτω από μία και, καθώς το φως μάς λούζει, θα αναφωνήσουμε «Beam me up, Scotty!».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Niaz Uddin (@neohumanity)

Tip: Στο Upper Antelope Canyon τον Ιούλιο και τον Αύγουστο επικρατεί… συνωστισμός. Οχι τυχαία, όμως. Αυτούς τους δύο μήνες καθημερινά μεταξύ 11 π.μ. – 2.30 μ.μ.οι αχτίδες του ηλίου κάνουν θαύματα στους βράχους!

«Να αγναντεύουμε από ψηλά τις ζωγραφιές των ρυζοχώραφων στο Mu Cang Chai»ΒΙΕΤΝΑΜ

Το Mu Cang Chai είναι αγροτική περιοχή της επαρχίας Yen Bai στο βόρειο Βιετνάμ, φημισμένη για τα χωράφια ρυζιού της. Καλύπτοντας μία έκταση 22.000 στρεμμάτων, είναι «τακτοποιημένα» από τους ντόπιους σε πεζούλες στις πλαγιές των βουνών, δημιουργώντας ένα θέαμα σαν πολλαπλές σειρές αρχαίου θεάτρου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Welcome To Vietnam (@vietnamnomad)

Όταν ο φθινοπωρινός ήλιος πέφτει πάνω στις χρυσοπράσινες έως καφέ αποχρώσεις τους, κανείς θαρρεί πως βυθίζεται μέσα σε πίνακα ζωγραφικής…

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Welcome To Vietnam (@vietnamnomad)

Tip: Η ιδανική περίοδος να βρεθεί κάποιος στo Mu Cang Chai είναι στα τέλη Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου, όταν ξεκινάει η συγκομιδή του ρυζιού.

«Να διασχίζουμε τους αμμόλοφους και να βουτάμε στις λίμνες του Lençóis Maranhenses»ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Θα νόμιζε κανείς πως πρόκειται για έρημο – άλλωστε, μιλάμε για λόφους και λόφους λευκής άμμου! Η θέση όμως του Lençóis Maranhenses, που έχει ανακηρυχθεί εθνικό πάρκο για την προστασία του, στα βορειοανατολικά της Βραζιλίας, δίπλα στη λεκάνη του Αμαζονίου, το κάνει πεδίο… βροχής.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LENÇÓIS MARANHENSES (@lencoismaranhenses)

Το γλυκό νερό συγκεντρώνεται σε τεράστιες «γούβες» ανάμεσα στους αμμόλοφους, όπου και παραμένει χάρη σε ένα στρώμα βράχου κάτω από την άμμο. Το αποτέλεσμα είναι μικρές λίμνες με σκουρογάλανα ή γαλαζοπράσινα νερά, που εναλλάσσονται με τους λευκούς αμμόλοφους, συνθέτοντας ένα εξωπραγματικό τοπίο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LENÇÓIS MARANHENSES (@lencoismaranhenses)

Tip: Το πάρκο Lençóis Maranhenses είναι στα καλύτερά του από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο, αφού τελειώσει η περίοδος των βροχών, αλλά πριν η ξηρή περίοδος εξατμίσει το περισσότερο νερό από τις λίμνες.

«Ν’ ακούμε τον ήλιο να δύει, να νιώθουμε τη δύναμη της φύσης στα άγρια ποδοβολητά των ζωών στο πάρκο Serengeti»ΤΑΝΖΑΝΙΑ

Η αρχετυπική ομορφιά της αφρικανικής ηπείρου… Το εθνικό πάρκο Serengeti στα βόρεια της Τανζανίας είναι ο τόπος όπου κατοικούν πάνω από ένα εκατομμύριο γκνου, πάνω από 500 είδη πτηνών και, φυσικά, ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις, ιπποπόταμοι, ζέβρες, γαζέλες, καθώς και όχι τόσο «φιλικά» ζώα, από λιοντάρια και λεοπαρδάλεις έως πύθωνες και κροκόδειλοι.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Climbing Lion Vacations ltd (@climbinglionsafaris)

Αν η φύση «μιλάει», εδώ είναι ένα από τα μέρη που η «φωνή» της ακούγεται πιο δυνατά, στους βρυχηθμούς των λιονταριών, στο κλάμα του αφρικάνικου αετού, στο γέλιο της ύαινας…

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Steven James (@steve.safari.photography)

Tip: Τέλη Ιουνίου – αρχές Ιουλίου μπορείτε να πετύχετε και την κορύφωση της μετανάστευσης των γκνου και των ζεβρών από το Serengeti προς το Maasai Mara στην Κένυα, σε αναζήτηση βροχής και τροφής.

Keywords
Τυχαία Θέματα