Ένα βίντεο στο TikTok έφερε κοντά δίδυμες που τις χώρισαν στη γέννα

20:30 2/2/2025 - Πηγή: InStyle

Δίδυμα κορίτσια που χωρίστηκαν κατά τη γέννησή τους σε μαιευτήριο στη Γεωργία μπορούν να ευχαριστήσουν το TikTok -και όχι μόνο- για την επανασύνδεσή τους.

Τον Νοέμβριο του 2021, ένας φίλος της 19χρονης Ano Sartania έστειλε στην έφηβη ένα βίντεο στο TikTok με ένα κορίτσι με μπλε μαλλιά να κάνει piercing στο φρύδι της. Το βίντεο όχι μόνο αποκάλυψε οικογενειακό μυστήριο δεκαετιών, αλλά έριξε φως

και στην παράνομη διακίνηση παιδιών, ανέφερε το BBC στις 25 Ιανουαρίου.

Αφού έστειλε το βίντεο, η Sartania σκέφτηκε ότι είναι «ωραίο που μου μοιάζει» και ξεκίνησε να βρει το κορίτσι που ζούσε 200 μίλια μακριά, στην Τιφλίδα.

Χρησιμοποιώντας μια πανεπιστημιακή ομαδική συνομιλία στο WhatsApp, τα κορίτσια κατάφεραν τελικά να συναντηθούν αφού ένας κοινός φίλος τις συνέδεσε μέσω του Facebook.

Την άλλη κοπέλα την έλεγαν Amy, επίσης 19 ετών – αλλά η πρώτη τους προσωπική συνάντηση στο σταθμό Rustaveli του μετρό στην Τιφλίδα δεν ήταν η πρώτη φορά που η Sartania την έβλεπε. Επτά χρόνια νωρίτερα, η Amy είχε διαγωνιστεί στο Georgia’s Got Talent.

Η Sartania είχε παρακολουθήσει το δημοφιλές τηλεοπτικό show στο σπίτι της νονάς της κοντά στη Μαύρη Θάλασσα, όταν η Amy παρουσιάστηκε να χορεύει στη σειρά. Η Sartania δεν ήταν η μόνη που σκέφτηκε ότι έμοιαζαν όταν προβλήθηκε το show.

Οι άνθρωποι άρχισαν να τηλεφωνούν στη μητέρα της Sartania, ρωτώντας αν το παιδί πήγε στο τηλεοπτικό show χρησιμοποιώντας διαφορετικό όνομα. «Όλοι τηλεφωνούσαν στη μητέρα μου και ρωτούσαν: Γιατί η Amy χορεύει με άλλο όνομα;», δήλωσε η Sartania στο BBC.

Αν και η Sartania το ανέφερε στη μητέρα της εκείνη την εποχή, είπε ότι η μητέρα της δεν φάνηκε να το σκέφτεται ιδιαίτερα, λέγοντας: «Όλοι έχουν έναν σωσία».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Citizen Tanzania (@thecitizentz)

Μόνο μετά το βίντεο του TikTok τον Νοέμβριο του 2021 τα κορίτσια μπόρεσαν τελικά να συναντηθούν. «Ήταν σαν να κοιτούσα σε έναν καθρέφτη, το ίδιο ακριβώς πρόσωπο, η ίδια ακριβώς φωνή. Εγώ είμαι εκείνη και εκείνη είναι εγώ», δήλωσε η Sartania.

«Δεν μου αρέσουν οι αγκαλιές, αλλά την αγκάλιασα», πρόσθεσε η Ano.

Τα κορίτσια έμαθαν ότι γεννήθηκαν και οι δύο στο μαιευτήριο Kirtskhi στη δυτική Γεωργία, ωστόσο το νοσοκομείο δεν υπάρχει πλέον. Παρόλο που είχαν τόσα πολλά κοινά – ακόμη και οι δύο διαγνώστηκαν με την ίδια γενετική διαταραχή των οστών που ονομάζεται δυσπλασία – οι ημερομηνίες γέννησής τους αναφέρονταν με διαφορά εβδομάδων, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορούσαν να είναι δίδυμες.

Παρόλα αυτά, η Sartania και η Ano συνέχισαν να ψάχνουν και τελικά ήρθαν αντιμέτωπες με τις αντίστοιχες οικογένειές τους, μαθαίνοντας ότι είχαν όντως υιοθετηθεί ως μωρά το 2002. Η Ano δήλωσε ότι ήταν «θυμωμένη και αναστατωμένη με την οικογένειά μου, αλλά ήθελα απλώς να τελειώσουν οι δύσκολες συζητήσεις για να μπορέσουμε όλοι να προχωρήσουμε».

Οι θετές μητέρες τους δήλωσαν ότι δεν ήταν σε θέση να αποκτήσουν παιδιά και αμφότερες κατέβαλαν αδιευκρίνιστα χρηματικά ποσά για τα βρέφη. Επειδή η αγορά έγινε σε νοσοκομείο, πίστευαν ότι ήταν νόμιμη.

Τα κορίτσια βρήκαν αργότερα τη μητέρα τους Aza (που ζει στη Γερμανία) μέσω μιας άλλης ομάδας στο Facebook, μαθαίνοντας ότι η Aza έπεσε σε κώμα μετά τον τοκετό και όταν ξύπνησε, της είπαν ότι οι κόρες της είχαν πεθάνει.

Η δημοσιογράφος Tamuna Museridze, η οποία ξεκίνησε την ομάδα του Facebook που βοήθησε την οικογένεια να επανενωθεί, εκτίμησε ότι η μαύρη αγορά εμπορίας βρεφών στη Γεωργία γινόταν από τις αρχές της δεκαετίας του 1950 έως το 2005, ανέφερε το BBC. «Η κλίμακα είναι αδιανόητη, έχουν κλαπεί έως και 100.000 μωρά. Ήταν συστηματικό», δήλωσε ο Museridze. Τα δίδυμα δεν έχουν στενή σχέση με τη βιολογική τους μητέρα, αλλά εξακολουθούν να διατηρούν επαφή.

Keywords
Τυχαία Θέματα
TikTok,