Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε τα μαξιλάρια σας; – Πώς θα τα διατηρήσετε καθαρά σύμφωνα με τους ειδικούς

15:17 17/7/2024 - Πηγή: InStyle

Όλες γνωρίζουμε πόσο υπέροχο είναι να βυθίζεσαι σε ένα καθαρό κρεβάτι τη νύχτα. Ωστόσο, ένα αντικείμενο που συχνά παραβλέπουμε στη ρουτίνα καθαρισμού είναι τα μαξιλάρια μας, αν και τα χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Σύμφωνα με την Becky Rapinchuk του Clean Mama, πρέπει να πλένουμε τα μαξιλάρια σας κάθε τρεις έως έξι μήνες. Αυτή η ρουτίνα βοηθά να απαλλαγούμε από όλα αυτά τα ενοχλητικά αλλεργιογόνα όπως τα ακάρεα της σκόνης, ο ιδρώτας και τα κύτταρα του δέρματος που τείνουν να συσσωρεύονται. Το τακτικό πλύσιμο όχι μόνο διατηρεί

τα μαξιλάρια μας φρέσκα, αλλά και παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους, διασφαλίζοντας ότι έχεουμε πάντα ένα καθαρό μέρος για να ακουμπάμε το κεφάλι σας.

Ενδεικτικά σημάδια ότι ήρθε η ώρα να πλύνετε το μαξιλάρι σαςΟρατοί λεκέδες: Εάν παρατηρήσετε κίτρινους ή καφέ λεκέδες, αυτό είναι ιδρώτας, λάδια σώματος και ίσως λίγο σάλιο. Αυτοί οι λεκέδες μπορεί να αποτελέσουν πρόσφορο έδαφος για βακτήρια και αλλεργιογόνα. Όταν δείτε αυτά τα σημάδια, ήρθε η ώρα να πλύνετε το μαξιλάρι σας.Οσμή: Τα μαξιλάρια μπορούν να παγιδεύσουν τις μυρωδιές από το σώμα σας και το περιβάλλον. Εάν το μαξιλάρι σας μυρίζει μούχλα ή γενικά δυσάρεστα, πιθανότατα έχει απορροφήσει ιδρώτα. Ένα καλό πλύσιμο μπορεί να το φρεσκάρει.Απώλεια απαλής αίσθησης: Το μαξιλάρι σας πρέπει να είναι υποστηρικτικό και άνετο. Το τακτικό πλύσιμο μπορεί να επαναφέρει την απαλή αίσθηση.Δεν θυμάστε πότε πλύνατε το μαξιλάρι σας: Αν δεν θυμάστε την τελευταία φορά που πλύνατε το μαξιλάρι σας, σίγουρα ήρθε η ώρα να το κάνετε. Προσπαθήστε να σημειώσετε το ημερολόγιό σας για ένα εξαμηνιαίο ή τριμηνιαίο πλύσιμο για να παρακολουθείτε.

Το τακτικό πλύσιμο όχι μόνο διατηρεί τα μαξιλάρια σας φρέσκα και υγιεινά αλλά και τα βοηθά να διαρκέσουν περισσότερο. Αυτό διασφαλίζει ότι έχετε πάντα ένα άνετο και υποστηρικτικό μαξιλάρι για να ξεκουράζεστε κάθε βράδυ.

Πότε πρέπει να αντικαταστήσετε το μαξιλάρι σας;

Ακόμη και με τακτικό πλύσιμο, τα μαξιλάρια δεν διαρκούν για πάντα. Ανεξάρτητα από το πόσο συχνά πλένετε τα μαξιλάρια σας, μπορούν να γίνουν ένα hotspot για την απορρόφηση του ιδρώτα και του μακιγιάζ. Εάν το μαξιλάρι σας δεν επανέρχεται στο αρχικό του σχήμα αφού το διπλώσετε στη μέση ή αν ξυπνάτε με πόνους, ήρθε η ώρα για ένα νέο.

Η επένδυση σε ένα μαξιλάρι καλής ποιότητας και η τακτική αντικατάστασή του μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου και τη συνολική υγεία σας.

Credit: 123RFΣυμβουλές για μαξιλάρια με μεγαλύτερη διάρκεια

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα μαξιλάρια σας, ακολουθούν μερικές πρακτικές συμβουλές που θα τα βοηθήσετε να παραμείνουν φρέσκα και υποστηρικτικά για όσο το δυνατόν περισσότερο:

Χρησιμοποιήστε μαξιλαροθήκες: Αυτές λειτουργούν ως φράγμα ανάμεσα στο μαξιλάρι σας με πράγματα όπως η σκόνη, ο ιδρώτας και το μακιγιάζ, λέει η Rapinchuk. Επίσης, πλένονται στο πλυντήριο, καθιστώντας ευκολότερο να διατηρείτε τα μαξιλάρια σας καθαρά. Τα υψηλής ποιότητας, υποαλλεργικά προστατευτικά είναι η καλύτερη επιλογή.Καθαρισμός σημείων: Αν παρατηρήσετε έναν μικρό λεκέ, καθαρίστε το με ένα ήπιο απορρυπαντικό και ένα καθαρό πανί. Αποφύγετε να μουσκεύετε το μαξιλάρι, καθώς η υπερβολική υγρασία μπορεί να δυσκολέψει το στέγνωμα. Ακολουθήστε τις οδηγίες φροντίδας: «​​Για να πλένετε σωστά τα μαξιλάρια, πρέπει να καθορίσετε τον τύπο μαξιλαριού που κοιμάστε», είπε η Rapinchuk. Συμβουλεύει να ελέγχετε τις οδηγίες πλυσίματος του κατασκευαστή για τον τύπο μαξιλαριού. Η σωστή φροντίδα εξασφαλίζει αποτελεσματικό καθαρισμό και αποτρέπει τη φθορά.Στεγνώστε καλά: Μετά το πλύσιμο, βεβαιωθείτε ότι τα μαξιλάρια σας είναι εντελώς στεγνά για να αποφύγετε τη μούχλα. Χρησιμοποιήστε μια ρύθμιση χαμηλής θερμοκρασίας στο στεγνωτήριο σας και σκεφτείτε να προσθέσετε καθαρές μπάλες τένις ή μπάλες στεγνωτηρίου για να αφρατέψουν τα μαξιλάρια καθώς στεγνώνουν. Για μαξιλάρια που δεν μπορούν να στεγνώσουν στο μηχάνημα, το στέγνωμα στον αέρα σε ηλιόλουστο, καλά αεριζόμενο χώρο είναι ό,τι καλύτερο.“Περιστρεφόμενα” μαξιλάρια: Εάν χρησιμοποιείτε πολλά μαξιλάρια, περιστρέψτε τα τακτικά. Αυτή η πρακτική κατανέμει τη φθορά ομοιόμορφα, έτσι κανένα μαξιλάρι δεν συμπιέζεται υπερβολικά ή φθείρεται πολύ γρήγορα. Η περιστροφή βοηθά στη διατήρηση του σχήματος και της στήριξης τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.


Keywords
Τυχαία Θέματα