Πρίγκιπας William: Αποκαλύφθηκε ο ετήσιος μισθός του – Πόσα έβγαλε από το δουκάτο της Κορνουάλης

20:58 24/7/2024 - Πηγή: InStyle

Ένα ιλιγγιώδες ποσό έλαβε ο πρίγκιπας William από την περιουσία του δουκάτου της Κορνουάλης. Ο πρίγκιπας της Ουαλίας και δούκας της Κορνουάλης, κατά τον πρώτο χρόνο κατα τον οποίο κληρονόμησε τον τίτλο και την περιουσία, αφού ο πατέρας του ανέβηκε στον θρόνο, ελαβε το ποσό των 30 εκατ. δολαρίων.

Το δουκάτο της Κορνουάλης δημοσίευσε την ολοκληρωμένη ετήσια έκθεσή του, αποκαλύπτοντας διανεμητέο πλεόνασμα 23,6 εκατομμυρίων λιρών (30,4 εκατομμύρια δολάρια) για το οικονομικό έτος 2023-2024, το πρώτο έτος του πρίγκιπα William

ως δούκα της Κορνουάλης. Το ποσό αυτό καλύπτει τα επίσημα, φιλανθρωπικά και ιδιωτικά έξοδα του πρίγκιπα William, της Kate Middleton και των τριών παιδιών τους.

Prince William visits Wistman Woods today on Duchy of Cornwall lands. pic.twitter.com/9Cqr0B5CSb

— Wills & Catherine (@PatriamQueen) July 11, 2023

Ως εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας, ο πρίγκιπας της Ουαλίας δεν λαμβάνει παραδοσιακό εισόδημα. Αντ’ αυτού, τα ετήσια έξοδά του καλύπτονται σε μεγάλο βαθμό από το δουκάτο της Κορνουάλης, μια περιουσία που ιδρύθηκε από τον βασιλιά Εδουάρδο Γ’ το 1337 για να παρέχει κεφάλαια για τον διάδοχο του θρόνου. Αυτή η τεράστια περιουσία, αξίας άνω του 1 δισ. δολαρίων, εκτείνεται σε 526.000 στρέμματα σε 23 κομητείες της Αγγλίας και της Ουαλίας και περιλαμβάνει γη, αγροκτήματα, σπίτια και άλλα περιουσιακά στοιχεία για τη στήριξη του διαδόχου και της οικογένειάς του.

Εννοείται ότι ο William θα πληρώνει φόρο εισοδήματος για το σύνολο των εσόδων που λαμβάνει από το δουκάτο της Κορνουάλης, αφού αφαιρεθούν τα έξοδα του οίκου του, τα οποία δεν έχουν διευκρινιστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα