Ρίκα Διαλυνά: Η θερμή χειραψία και τα χαμόγελα με τον διάσημο Ιταλό ηθοποιό Vittorio Gassman‎‎ – Σπάνιο κλικ από το 1963

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, δημοσίευσε στο Instagram μια φωτογραφία από το πολύ μακρινό 1963. Στο σπάνιο κλικ βλέπουμε τη Ρίκα Διαλυνά να έχει θερμή χειραψία με τον διάσημο Ιταλό ηθοποιό Vittorio Gassman κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο του Ελληνικού. Οι δύο ηθοποιοί συνεργάζονταν εκείνη την εποχή και ποζάρουν χαμογελαστοί στον

φωτογραφικό φακό.

Γράφει ο Άρης Λουπάσης στην ανάρτησή του:

Στις 9 Οκτωβρίου του 1963 καταφθάνει στο αεροδρόμιο του Ελληνικού ο διάσημος Ιταλός ηθοποιός Βιτόριο Γκάσμαν (φώτο) όπου του επιφυλάσσεται θερμή υποδοχή από θαυμαστές και δημ/φους. Ανάμεσά τους και η γνωστή καλλονή ηθοποιός Ρίκα Διαλυνά (φώτο) με την οποία εκείνη τη χρονιά συνεργάζεται στην Ιταλία στις ταινίες “Τα τέρατα” του Ντίνο Ρίζι και “Τα τρία πρόσωπα του σατανά” του Μάριο Μπράβα, στα πλαίσια της καριέρα της στον Ευρωπαϊκό κιν/φο.

Σκοπός της επίσκεψής του στην Ελλάδα είναι να παρευρεθεί στην πρεμιέρα της νέας ταινίας του “Ο Φανφαρόνος” του Ντίνο Ρίτζι που θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα του ιταλικού σινεμά και κάνει μεγάλη επιτυχία σε όλη την Ευρώπη. Στο πρόγραμμα της παραμονής του είναι να επισκεφθεί για λίγες μέρες την Αρχαία Ολυμπία και κοντινά ελληνικά νησιά ώστε να επιστρέψει στις 14 του μήνα για την προβολή της ταινίας.

Το βράδυ της πρεμιέρας θα δοθεί προς τιμήν του μεγάλη δεξίωση στο ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρετανία” όπου και διαμένει, με καλεσμένη όλη την κοσμική και καλλιτεχνική Αθήνα και πολλά αστέρια του θεάτρου και κιν/φου που επιθυμούν να τον συναντήσουν από κοντά, ανάμεσα στα οποία και οι Γιώργος Φούντας, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Κατερίνα Χέλμη, Ρίκα Διαλυνά, Φλωρέττα Ζάννα και Ξένια Καλογεροπούλου.

Υπήρξε ένας από τους πιο χαρισματικούς και πολυδιάστατους ηθοποιούς του 20ού αιώνα ο οποίος πρωταγωνίστησε σε περισσότερα από εκατό θεατρικά και κιν/φικά έργα και έγινε ιδιαίτερα αγαπητός και δημοφιλής σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική. Δημιουργός του Ιταλικού Λαϊκού Θεάτρου, δεν περιορίστηκε στα δραματικά έργα καθώς είχε την ικανότητα να αποδίδει με την ίδια ένταση και στην κωμωδία, αποκαλύπτοντας την ευαίσθητη, ευφυή και πολυεπίπεδη φύση του. Ιδιαίτερη ήταν η σχέση του με το κλασικό θέατρο, καθώς θεωρείται ένας από τους πιο σπουδαίους ερμηνευτές έργων του Σαίξπηρ καθώς των αρχαίων Ελλήνων τραγικών συγγραφέων, αναδεικνύοντας τον πλούτο της κλασικής γραφής με μοναδικό τρόπο.

Στη μεγάλη οθόνη θα αφήσει εποχή με την ερμηνεία του στο “Άρωμα γυναίκας” όπου κερδίζει βραβείο ερμηνείας στις Κάννες το ’75, ένας ρόλος ο οποίος δεκαεπτά χρόνια μετά θα χαρίσει Όσκαρ ερμηνείας στον Άλ Πατσίνο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aris Loupasis (@arisloupasis)

Keywords
Τυχαία Θέματα