Το Daahoud Salim Quintet στα φεστιβάλ τζαζ Αθήνας και Ρόδου

00:07 31/5/2024 - Πηγή: InStyle

Το συγκρότημα τζαζ Daahoud Salim Quintet παίζει φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα εκπροσωπώντας την Ισπανία σε δύο σπουδαία φεστιβάλ: το Φεστιβάλ Τζαζ τηςΑθήνας και το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ της Ρόδου.

Την Κυριακή, 2 Ιουνίου, το κιντέτο, που είναι από τα πλέον περιζήτητα τζαζ σύνολα στην Ευρώπη, θ’ ανέβει στην σκηνή της Τεχνόπολης των Αθηνών

και τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου, θα παίξει στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου των Ιπποτών της Ρόδου για να μας συγκινήσει με τις καθηλωτικές και ζωηρές συνθέσεις του.

Το Daahoud Salim Quintet είναι ένα από τα καλύτερα τζαζ γκρουπ σήμερα, όχι μόνο στην Ισπανία, αλλά και διεθνώς. Το 2016, η κριτική επιτροπή της Europar Jazzaldia τους απένειμε ομόφωνα το “Βραβείο καλύτερης μπάντας” και το “Βραβείο καλύτερου σολίστα” (Daahoud Salim) στο Φεστιβάλ Τζαζ του Getxo.

Κέρδισαν επίσης το βραβείο “Cifu” από το κοινό, για την καλύτερη μπάντα και τον καλύτερο σολίστα. Η μουσική τους βασίζεται σε συνθέσεις του Daahoud και του πατέρα του, Abdu Salim, ενός από τους πρωτοπόρους της τζαζ στην Ισπανία, ιδρυτή της πρώτης σχολής τζαζ στην Ανδαλουσία και πηγή έμπνευσης για το συγκρότημα.

Daahoud Salim, πιάνο
Bruno Calvo, τρομπέτα
Pablo Martínez, τρομπόνι
Hendrik Müller, κοντραμπάσο
Andreu Pitarch, τύμπανα

Keywords
Τυχαία Θέματα