3D μοντέλο δείχνει πώς θα μοιάζουν οι άνθρωποι το 2050 αν δεν κοιμούνται αρκετά

Φωτογραφία Αρχείου.

Ένα ανησυχητικό ψηφιακό μοντέλο αποκαλύπτει πώς μπορεί να επηρεαστεί η εμφάνιση και η υγεία των ανθρώπων έως το 2050 εξαιτίας της έλλειψης επαρκούς ύπνου.

Το 3D μοντέλο, με την ονομασία «Hannah», δημιουργήθηκε από την εταιρεία Bensons for Beds σε συνεργασία με τη Dr. Sophie Bostock, ειδικό στον ύπνο.

Στόχος ήταν να αναδειχθούν οι επιπτώσεις της χρόνιας στέρησης ύπνου, με βάση τη συνήθεια να κοιμάται κανείς μόνο έξι ώρες τη νύχτα.

Η «Hannah» απεικονίζεται ως μια 45χρονη γυναίκα με χρόνιο πόνο στην πλάτη, αραίωση μαλλιών, χαλαρό δέρμα, πρησμένα πόδια, κόκκινα μάτια και εμφανή σημάδια πρόωρης γήρανσης. Παρουσιάζει επίσης απώλεια βραχυπρόθεσμης μνήμης και εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, γεγονός που την καθιστά πιο ευάλωτη σε λοιμώξεις, όπως η γρίπη.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι, αν συνεχιστεί η τάση της στέρησης ύπνου, οι άνθρωποι μπορεί να αντιμετωπίζουν σοβαρές χρόνιες ασθένειες, όπως παχυσαρκία, καρδιοπάθειες και διαβήτη τύπου 2.

Η δημιουργία της Hannah βασίστηκε σε δεδομένα από 19 επιστημονικές μελέτες που δημοσιεύτηκαν από το 2010 και εξετάζουν τις σωματικές επιπτώσεις του ανεπαρκούς ύπνου.

Η Dr. Bostock εξηγεί ότι πολλοί δεν συνειδητοποιούν πως οι καθημερινές συνήθειες και η έλλειψη ύπνου διαταράσσουν τους κιρκάδιους ρυθμούς του σώματος – τους 24ωρους κύκλους που ρυθμίζουν τη φυσιολογία μας.

Ο ύπνος είναι απαραίτητος για την υγεία του εγκεφάλου, καθώς ενισχύει τη λειτουργία του ιππόκαμπου, που είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία νέων αναμνήσεων, και αυξάνει τα επίπεδα των νευροδιαβιβαστών, που επιτρέπουν την επικοινωνία μεταξύ των νευρώνων.

Η Lisa Richards, διευθύντρια μάρκετινγκ της Bensons for Beds, αναφέρει ότι η «Hannah» δημιουργήθηκε για να κάνει τους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν τη σημασία του καλού ύπνου.

«Η οπτική αυτή απεικόνιση βοηθά τους ανθρώπους να κατανοήσουν καλύτερα τις συνέπειες και να αναγνωρίσουν τα πρώτα σημάδια» και πρόσθεσε: «Φυσικά, δεν αντιπροσωπεύει όλους τους Βρετανούς, αλλά ο λόγος που θέλαμε να δημιουργήσουμε αυτό το μοντέλο ήταν για να κάνουμε τους ανθρώπους να σκεφτούν πιο προσεκτικά τη συνολική εμπειρία του ύπνου τους».

Πηγή: Uk.news.yahoo

Related...Το μεγάλο μυστικό για να μας πάρει ο ύπνος όταν ο βήχας δεν μας αφήνει να κλείσουμε μάτιΜας παίρνει ο ύπνος ξημερώματα κι ας είμαστε εξουθενωμένοι; Ας μάθουμε τι σύνδρομο έχουμεΕίναι ο κακός ύπνος πρώιμο σύμπτωμα άνοιας;
Keywords
Τυχαία Θέματα