Ahval: Τα ποσοστά αποδοχής του Ερντογάν έπεσαν στο 41,5% καθώς η Τουρκία αντιμετωπίζει πληθωρισμό

Το ποσοστό αποδοχής του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «βυθίστηκε» τον Ιούλιο, με το 41,5% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι εγκρίνει την διακυβέρνησή του, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα «The Pulse of Turkey» της MetroPoll, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Ahval.

Το ποσοστό είναι μειωμένο κατά 2,7 ποσοστιαίες μονάδες από τον Ιούνιο, σύμφωνα με την έρευνα, η οποία διαπίστωσε ότι το ποσοστό αποδοκιμασίας του Ερντογάν για τον ίδιο μήνα μετρήθηκε στο 53,7%, από 51% σε σχέση με τον προηγούμενο

μήνα.

Türkiye'nin Nabzı Temmuz 2022: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Görev Onayı: Onaylayan: %41,5 (-2,7), Onaylamayan: %53,7 (+2,1) #MetropollTürkiyeninNabzıpic.twitter.com/L35GBHWZwb

— MetroPOLL Araştırma (@metropoll) July 28, 2022

Η έρευνα έγινε την ώρα που η τουρκική οικονομία πλήττεται με τεράστιο πληθωρισμό, ο οποίος έφτασε στο 78,6%, σημειώνοντας υψηλό 24 ετών και τον ταχύτερο ρυθμό στις μεγάλες αναδυόμενες αγορές και τις ανεπτυγμένες οικονομίες παγκοσμίως.

Ως μέρος της ανορθόδοξης οικονομικής του πολιτικής, ο Πρόεδρος Ερντογάν αρνήθηκε να αυξήσει τα επιτόκια έγκαιρα για να μειώσει τον πληθωρισμό και διέταξε την κεντρική τράπεζα να μειώσει το κόστος δανεισμού στα τέλη του περασμένου έτους, με αποτέλεσμα η λίρα να πέσει κατακόρυφα. Αυτό έχει μεταφραστεί σε σημαντικά λιγότερη αγοραστική δύναμη για τον μέσο πολίτη.

Πάνω από το 7% που υποστηρίζουν το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν και το 31% του μικρότερου εταίρου του AKP, του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), δήλωσαν ότι αποδοκιμάζουν την κυβέρνηση του Ερντογάν, σύμφωνα με την έρευνα της MetroPoll.

Το ποσοστό αυτό ανήλθε σε 88,2% μεταξύ των ψηφοφόρων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) και 84,5% μεταξύ των υποστηρικτών του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) της αντιπολίτευσης.

Πηγή: Ahval

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΜπέρμποκ προς Τουρκία: Τα προβλήματα να επιλύονται με διάλογο, όχι κλιμάκωση έντασηςΤουρκία: Εξαγωγές σιτηρών από Ουκρανία σε λίγες ημέρες. Σε λειτουργία το Συντονιστικό Κέντρο.Πού αναμένεται να κινηθεί το τουρκικό γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίντ Χαν»
Keywords
Τυχαία Θέματα