Eνα τρομερό μυστικό για όνειρα γλυκά που δεν κοστίζει και δεν απαιτεί συνταγή γιατρού

Μελέτη ερευνητών στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης αποκαλύπτει ότι το σώμα μας, ακόμα κι όταν κοιμάται δεν παύει να αντιδρά στον εξωτερικό κόσμο κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ως εκ τούτου, ορισμένες πληροφορίες από το αισθητήριο περιβάλλον μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα του ύπνου μας.

Oι ερευνητές θέλησαν να διερευνήσουν εάν το σώμα μας είναι πραγματικά αποσυνδεδεμένο από τον εξωτερικό κόσμο κατά τη διάρκεια του ύπνου. Για να το πετύχουν, εστίασαν στο πώς αλλάζει ο καρδιακός παλμός όταν ακούμε διαφορετικές λέξεις ενώ κοιμόμαστε.

Έτσι διαπίστωσαν, ότι οι χαλαρωτικές λέξεις, επιβράδυναν

την καρδιακή δραστηριότητα, κάτι που μαρτυρά βαθύτερο ύπνο. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι σε σύγκριση με τις ουδέτερες λέξεις, είχαν πιο χαλαρωτική επίδραση στον οργανισμό μας.

Αυτή η ανακάλυψη, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sleep Research, ρίχνει φως στις αλληλεπιδράσεις μεταξύ εγκεφάλου και καρδιάς κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Η μελέτη που στη συνέχεια προχώρησε και στην ανάλυση δεδομένων εγκεφάλου (ηλεκτροεγκεφαλογράφημα) δείχνει ότι οι χαλαρωτικές λέξεις αύξησαν τη διάρκεια και την ποιότητα του ύπνου. Όλα αυτά σημαίνουν ότι μπορούμε να επηρεάσουμε θετικά τον ύπνο μας χρησιμοποιώντας λέξεις με χαλαρωτικό νόημα.

Για να ελέγξουν αυτή την υπόθεση, οι συγγραφείς είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν και την καρδιακή δραστηριότητα (ηλεκτροκαρδιογράφημα) και διαπίστωσαν ότι η καρδιά επιβραδύνει τη δραστηριότητά της μόνο μετά την παρουσίαση λέξεων «χαλάρωσης», αλλά όχι «ελέγχου».

Οι δείκτες τόσο της καρδιακής όσο και της εγκεφαλικής δραστηριότητας αποδεικνύουν ότι καρδιά και εγκέφαλος συμβάλλουν άμεσα στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο, ακόμη κι όταν κοιμόμαστε.

Συμπερασματικά, εγκέφαλος, καρδιά και σώμα συνδέονται, ακόμη και όταν δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε πλήρως, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης του ύπνου. 

Η συγκεκριμένη πρακτική εξασκείται ως εξής: Αν θέλουμε να βοηθήσουμε έναν δικό μας άνθρωπο που αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον ύπνο του, θα χρησιμοποιήσουμε την νοητική επανάληψη λέξεων, η οποία σε πρώτη φάση θα χαλαρώσει το σώμα, για να ηρεμήσει ύστερα και το μυαλό.

Η σιωπηλή επανάληψη λέξεων ή φράσεων χρησιμοποιείται ως ένα σημείο εστίασης, το οποίο μας βοηθάει να συγκεντρωθούμε στην πρακτική μας. Βρίσκουμε μια άνετη θέση και αφιερώνουμε λίγα λεπτά για να εξασκήσουμε μόνοι ή με έναν στενό φίλο αυτήν την απλή, αλλά τόσο πολύτιμη άσκηση.

Σε ό,τι αφορά τις χαλαρωτικές λέξεις, η επιλογή τους είναι έως έναν βαθμό υποκειμενική. Για κάποιος χαλάρωση σημαίνει μια ηλιόλουστη παραλία, για άλλους ένα ερημικό βουνό και για ορισμένους ένα ζεστο κρεβάτι και έξω να βρέχει. Ό,τι λειτουργεί για εμάς ή τους οικείους μας είναι φυσικά αποδεκτό.

(Με πληροφορίες από sciencedaily).

Related...Αυτή η στάση ύπνου απειλεί την καρδιαγγειακή μας υγείαΤο να ξυπνήσουμε έτσι μπορεί να είναι σημάδι σοβαρών προβλημάτων υγείαςΠέντε εγκληματικά πρωινά λάθη που δεν θα έκανε ποτέ ένας ειδικός σε διαταραχές ύπνου
Keywords
Τυχαία Θέματα
Eνα,Ena