Άδεια για κατεδάφιση κτίσματος ζήτησαν οι βρετανικές αρχές στο χώρο που διεξάγονται οι έρευνες για τον μικρό Μπεν

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι έρευνες μιας ειδικής ομάδας Βρετανών αστυνομικών στην Κω και συγκεκριμένα στο χωράφι, περιμετρικά του σπιτιού που έμενε ο μικρός Μπεν το 1991 με την οικογένειά του, σε μια προσπάθεια να βρουν νέα στοιχεία.

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, ο επιθεωρητής Jon Cousins δήλωσε ​​στους εκπροσώπους των ΜΜΕ,
ότι ζήτησε άδεια από τον ιδιοκτήτη ώστε να κατεδαφίσουν ένα δωμάτιο σε μια προέκταση του κτηρίου που βρίσκεται στο αγρόκτημα καθώς όπως διαπιστώθηκε προστέθηκε στο κτίσμα μετά την εξαφάνιση του παιδιού.

Ο Βρετανός επιθεωρητής δήλωσε πως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την οικογένεια προκειμένου να πάρει την άδεια για να προχωρήσει στην κατεδάφιση.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως θέλει την κατεδάφιση αυτού του μικρού μέρους του κτηρίου έτσι ώστε να βεβαιωθεί πως δεν του ξέφυγε κάποια λεπτομέρεια που θα μπορούσε να οδηγήσει σε απαντήσεις.

Οι ερευνητές που επιχειρούν στο νησί χρηματοδοτούνται με το ποσό του ενός εκατομμυρίων λιρών από το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας, ενώ τις έρευνες συνδράμουν περίπου 12 εθελοντές από τον Ερυθρό Σταυρό και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Η οικογένεια Needham, ευχαρίστησε με γραπτή της ανακοίνωση όλους όσους συνδράμουν στις έρευνες που γίνονται στην τοποθεσία «Ηρακλής». «Θα είμαστε αιώνια ευγνώμονες σε όλους αυτούς που αδιαφορούν για τον ελεύθερο χρόνο τους και προσπαθούν εναγωνίως να βρουν απαντήσεις όπως εμείς σχετικά με το τι συνέβη στον Μπεν» τονίζουν.

Οι Βρετανοί αστυνομικοί ξεκίνησαν τις έρευνες στο επίμαχο χωράφι έπειτα από πληροφορίες που ήθελαν τον ιδιοκτήτη του κτήματος, τον Κωνσταντίνο Μπάρκα να εμπλέκεται στο θάνατο του Μπεν. Συγκεκριμένα πληροφορίες θέλουν τον μικρό να έπαιζε στο σημείο όπου ο Μπάρκας εκτελούσε με μπουλντόζα χωματουργικές εργασίες στο σημείο και να σκοτώθηκε σε ατύχημα. Βέβαια ο Μπάρκας, ο οποίος πέθανε πέρυσι σε ηλικία 62 ετών από καρκίνο του στομάχου, δεν ομολόγησε ποτέ κάποια εμπλοκή του. Το ίδιο και οικογένειά του Μπάρκα, η οποία υπεραμύνεται της αθωότητάς του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ελληνικών μέσων, κάνει λόγο για οργή που διακατέχει τους συγγενείς του Κωνσταντίνου Μπάρκα, καθώς κάνουν λόγο για διασυρμό ενός ανθρώπου που δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Κατηγορούν δε τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, αλλά και τους Βρετανούς αστυνομικούς για το γεγονός ότι έδωσαν στη δημοσιότητα το όνομά του αφήνοντας υπόνοιες πως έχει εγκληματήσει χωρίς όμως να έχουν αποδείξεις.
Μάλιστα ο γιος του Μπάρκα, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, είπε χαρακτηριστικά πως «τον μικρό Μπεν, δεν τον σκότωσε ο πατέρας μου».

Όσον αφορά στις πληροφορίες που βάζουν στο επίκεντρο των ερευνών τον Μπάρκα, σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» αυτές τις έδωσε ένας μάρτυρας «κλειδί» που σχετιζόταν με τον θανόντα και ο ειδικός ερευνητής των βρετανικών Αρχών ανέλαβε να «χτίσει» σχέση εμπιστοσύνης με τον μάρτυρα, ο οποίος έπειτα από τόσα χρόνια αποφάσισε να «ανοίξει το στόμα» του και να πει όλα όσα γνωρίζει.

«Στην προσωπική επαφή που είχαμε μαζί του, έπειτα από δική του προσέγγιση, ο μάρτυρας κατάθεσε τι είχε συζητήσει με τον οδηγό του εκσκαφέα, Κωνσταντίνο Μπάρκα. Ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν παρών στο τραγικό περιστατικό, αλλά ο ίδιος ο δράστης του είχε διηγηθεί τι συνέβη εκείνη τη μοιραία ημέρα. Μας έχει υποδείξει συγκεκριμένα σημεία που θα έπρεπε να αναζητήσουμε τα ίχνη του Μπεν», εξηγεί αστυνομικός που μετέχει στις έρευνες, σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Είπε ότι επέλεξε να μιλήσει τώρα γιατί ήθελε η μητέρα του Μπεν να μάθει την αλήθεια. Το γεγονός ότι ο φερόμενος ως δράστης απεβίωσε πριν από έναν χρόνο φαίνεται να αποτέλεσε τον βασικό λόγο που ο μάρτυρας έσπασε τη σιωπή του τον περασμένο Μάιο», προσθέτει η ίδια πηγή.

Μια άλλη πληροφορία που έγινε γνωστή είναι ότι στις έρευνες για τον εντοπισμό της σορού του Μπεν συμμετέχει ενεργά και ένας Έλληνας που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα του Νότιου Γιορκσάιρ.

Πρόκειται για τον 36χρονο Θανάση Φουρλή, ο οποίος αποτελεί τον συνδετικό κρίκο στην επικοινωνία μεταξύ των βρετανικών και ελληνικών αστυνομικών Αρχών γύρω από την υπόθεση εξαφάνισης του μικρού Μπεν.

«Οταν ο φάκελος της υπόθεσης άνοιξε ξανά προσφέρθηκα να συνδράμω στον νέο κύκλο ερευνών. Εστειλα e-mail στον υπεύθυνο της επιχείρησης λέγοντας ότι εάν θέλουν βοήθεια προσφέρομαι να βοηθήσω γιατί μιλάω την ελληνική γλώσσα και έχοντας εργαστεί στο νησί της Κω γνωρίζω την τοπική κοινωνία. Την επόμενη ημέρα ειδοποίησαν τον προϊστάμενό μου και κάπως έτσι εντάχθηκα στο δυναμικό της συγκεκριμένης επιχείρησης», δηλώνει ο Θ. Φουρλής ως προς το πώς ενεπλάκη με την πολύκροτη υπόθεση εξαφάνισης.

Οι ερευνητές ψάχνουν στο σημείο από σημάδια αποσύνθεσης, υπολείμματα ρούχων, παιχνιδιών, και ότι άλλο μπορεί να άνηκε στο Μπεν. Ότι βρίσκουν στέλνεται σε ειδικά εργαστήρια στη Βρετανία.

Επίσης οι αρχές ψάχνουν για τα σανδάλια που φορούσε ο Μπεν και μάλιστα υπάρχει και η φωτογραφία του με αυτά.
Τα σανδάλια είναι κατασκευασμένα από ελαφρύ καφέ δέρμα με ασημί αγκράφα. Ο εμπειρογνώμονας Frank Harkness, δήλωσε σχετικά με τη σημασία που έχουν αυτά τα σανδάλια πως «δίνουν στους ερευνητές μια καλύτερη ιδέα για το τι ψάχνουν.» Πρόσθεσε πως τα έφτιαξε τσαγκάρης του νησιού και πως έχει ήδη βρεθεί ένα κομμάτι δέρματος στο χωράφι των ερευνών, που όμως δεν συνδέεται με την υπόθεση.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα