Αφίσα με οδηγίες επιβίωσης από ένα τρομοκρατικό χτύπημα εξέδωσε η Γαλλία

Μετά τις τρομοκρατικες επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι όπου 130 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους η γαλλική κυβέρνηση ξεκινά μια καμπάνια προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και να τους προετοιμάσει σε περίπτωση που προκύψει κάτι αντίστοιχο.

«Πως να αντιδράσετε σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης» είναι ο τίτλος της αφίσας και βασίζεται στο τρίπτυχο «Δραπέτευσε, κρύψου, σήμανε συναγερμό».

Η μεγάλη αφίσα θα τοποθετηθεί σε καταστήματα, δημόσιους χώρους και αλλού.

Τα σκίτσα είναι σαν αυτά που μπορεί να δει κανείς στις οδηγίες του αεροπλάνου,
είναι απλά και κατανοητά.

Η πρώτη οδηγία αναφέρει «Διαφυγή», σε περίπτωση που αυτό είναι εφικτό, βεβαίως. Συμβουλεύει επίσης να βοηθήσεις τους άλλους να φύγουν από τον επικίνδυνο χώρο. Αν το να τρέξεις είναι αδύνατο, τότε είναι καλό να κρυφτείς ίσως πίσω από κάποιο τοίχο. Επίσης προτείνει να αποτρέψεις άλλους από το να πλησιάσουν την επικίνδυνη ζώνη.

Η δεύτερη οδηγία έχει να κάνει με το κρύψιμο. Οχυρώσου στο διαμέρισμά σου, κλείσε τα φώτα, κλείδωσε την πόρτα, βάλε τον καναπέ από πίσω, απενεργοποίησε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές που μπορεί να κάνουν θόρυβο και τον υπολογιστή. Μείνε μακρυά από τα παράθυρα και καλό είναι να κρύψετε το σώμα σας πίσω από κάτι αδιαπέραστο από σφαίρες όπως έναν τσιμεντένιο τοίχο.

Το τηλέφωνο πρέπει να είναι στο αθόρυβο και δεν πρέπει να μεταδίδονται μέσω των κοινωνικών δικτύων πληροφορίες που μπορούν να βλάψουν την επιχείρηση της αστυνομίας.

Τρίτον όταν νιώσεις ασφαλείς πρέπει να καλέσεις τις αρχές στα νούμερα κινδύνου ( για τη Γαλλία είναι το 17 και το 112). Υπογραμμίζεται πως όταν έρθει η αστυνομία μην τρέξεις προς το μέρος τους απότομα, μην κάνεις βίαιες κινήσεις. Μην τρέχετε λοιπόν προχωρήσετ με τα χέρια ψηλά και με ανοιχτά τα δάχτυλα.

Διαβάστε επίσης

Οδηγός επιβίωσης σε περίπτωση τρομοκρατικής ενέργειας

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα