Αυτό είναι το νέο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Υποδομών

Με στόχο να συγκεντρωθούν όλες οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σε ένα κτήριο και ταυτόχρονα να εξοικονομηθούν 2 εκατ ευρώ ετησίως από μισθώματα και 1 εκατ. ευρώ ετησίως από λειτουργικά κόστη, το Υπουργείο προχώρησε σε διαγωνισμό ΣΔΙΤ για την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση ενός σύγχρονου κτιριακού συγκροτήματος.

Κατατέθηκε, λοιπόν, μια δεσμευτική προσφορά για το έργο

που θα περιλαμβάνει και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στην οδό Πειραιώς, προϋπολογισμού 112,5 εκατ. ευρώ, από την Ένωση Εταιρειών INTRAKAT – REDEX Α.Ε..

Το έργο περιλαμβάνει και την κατασκευή πεζογέφυρας επί της οδού Πειραιώς, στο ύψος του υπό ανέγερση κτιριακού συγκροτήματος. Με το συγκεκριμένο έργο επιτυγχάνεται η ασφαλής διέλευση των πεζών που θέλουν να διασχίσουν την οδό Πειραιώς, ο όγκος των οποίων αναμένεται να αυξηθεί μετά και την ολοκλήρωση της κατασκευής του κτιρίου που θα στεγάσει τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα και την προσβασιμότητα στο Σεράφειο αθλητικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

.

Το νέο κτίριο έχει σχεδιαστεί με τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, θα είναι πενταόροφο και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, χώρους διοίκησης, γραφεία, αμφιθέατρο, συνεδριακό κέντρο, βιβλιοθήκη, μουσείο τεχνολογίας, εστιατόριο, κυλικεία, παιδικό σταθμό, ιατρείο και υπόγειους χώρους στάθμευσης.

Το εμβαδό της ανωδομής είναι 21.730,91 τ.μ., των υπογείων είναι 31.976 τ.μ. και του συνολικού περιβάλλοντος χώρου 10.565 τ.μ.

«Εισάγουμε έναν νέο τρόπο αντίληψης και οργάνωσης της Δημόσιας Διοίκησης καθώς οι υπηρεσίες από τα 13 κτίρια της Γενικής Γραμματείας Υποδομών θα συστεγάζονται σε ένα υπερσύγχρονο, βιοκλιματικό κτίριο. Πετυχαίνουμε, έτσι, σημαντική εξοικονόμηση πόρων από τα μισθώματα και το κόστος λειτουργίας των κτιρίων που στεγάζουν τις υπηρεσίες, εξασφαλίζοντας, παράλληλα, ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον. Μπαίνουμε, λοιπόν, στην τελική ευθεία για την υλοποίηση ενός κτιριακού συγκροτήματος υψηλής αισθητικής στην οδό Πειραιώς που θα μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα από τη λειτουργία των υπηρεσιών μας. Ένα από τα μεγαλύτερα κτιριακά έργα που θα κατασκευαστούν τα επόμενα χρόνια στην Αττική και θα δώσει προστιθέμενη αξία στην ευρύτερη περιοχή,» ανέφερε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης.

.

Keywords
Τυχαία Θέματα