Αμινέ Κακαμπάβε: Η Σουηδή αντάρτισσα που τα βάζει με τον Ερντογάν
Η Αμινέ Κακαμπάβε, κουρδικής καταγωγής και πρώην αντάρτισσα με τους Πεσμεργκά, βουλευτής σήμερα του σουηδικού κοινοβουλίου τις τελευταίες εβδομάδες έχει εξοργίσει τον Ερντογάν ο οποίος είχε δηλώσει ότι υπάρχουν τρομοκράτες στο κοινοβούλιο της Σουηδίας. Mε αυτόν τον τρόπο τη συμπεριέλαβε στη λίστα των 33 Κούρδων «τρομοκρατών», των οποίων ζητεί την έκδοσή στην Τουρκία ως μια από τις προϋποθέσεις προκειμένου να άρει το βέτο για την ένταξη της Σουηδίας
Όμως δεν γνώριζε ότι η Κακαμπάβε είναι Σουηδή πολίτης, δημοκρατικά εκλεγμένη βουλευτής και η καταγωγή της δεν είναι από την Τουρκία, αλλά από το Ιράν. Κάτι ακόμη που δεν γνώριζε είναι ότι η μικροκαμωμένη Κακαμπάβε έχει ψυχή λιονταριού και στις απειλές του Ερντογάν γελά με την καρδιά της, όσο και εάν φοβάται για την τύχη του λαού της και για τη δημοκρατία στη Σουηδία.
«Όλοι, έκτος από την οικογένειά του και όσους τον ακολουθούν πιστά, είναι τρομοκράτες...» δηλώνει γελώντας η Κακαμπάβε στη HuffPost και συνεχίζει σε έντονο ύφος: «Ποιος μιλάει για τρομοκρατία, ο άνθρωπος που έχει φυλακίσει περισσότερους από 55.000 ανθρώπους στη χώρα, του μόνο και μόνο επειδή είναι αντιφρονούντες;
Που έχει φυλακίσει τουλάχιστον 5.000 Κούρδους μεταξύ των οποίων και πολιτικούς, μόνο και μόνο επειδή είναι πολιτικοί του αντίπαλοι; Ποιος το λέει αυτό, ο άνθρωπος που αντικαθιστά τους εκλεγμένους δημάρχους από τις περιοχές των Κούρδων με Τούρκους που έχει επιλέξει ο ίδιος;
Και ξέρετε, το χειρότερο είναι ότι όλα αυτά είναι γνωστά στους Ευρωπαίους ηγέτες, αλλά και ότι και εμείς στη Σουηδία είμαστε αναγκασμένοι να διαπραγματευόμαστε μαζί του.».
Των δηλώσεων του Ερντογάν είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Τούρκου πρέσβη στη Σουηδία, ο οποίος εσφαλμένα είχε κάνει λόγο για την έκδοση της Κακαμπάβε αφού δεν γνώριζε ότι ήταν ιρανικής καταγωγής. Όταν το έμαθε, απέσυρε τη δήλωσή του, αλλά ήταν αργά.
«Εάν κάποιος πρέπει να φύγει από τη Σουηδία είναι αυτός (ο Τούρκος πρέσβης)» είχε πει η Αμινέ, τονίζοντας ότι αυτή η στάση δείχνει πόσο πολύ απεχθάνεται η Άγκυρα τους Κούρδους.
Η Αμινέ ΚακαμπάβεΗ Αμινέ Κακαμπάβε τις τελευταίες εβδομάδες απασχολεί τα διεθνή μέσα ενημέρωσης όχι μόνο για τις δηλώσεις της αναφορικά με το ρόλο της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ και τη στάση της στο αίτημα της χώρας της για να ενταχθεί στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, αλλά και για το γεγονός ότι πριν από δύο εβδομάδες έσωσε τη κυβέρνηση από κατάρρευση και απέτρεψε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Η Κακαμπάβε κρατά όμηρο την κυβέρνηση, γράφουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αλλά το ίδιο υποστηρίζουν και αρκετοί από τη δεξιά αντιπολίτευση στη Σουηδία.
Η Αμινέ, ένθερμη υποστηρικτής των δικαιωμάτων των γυναικών και των μειονοτήτων, έχει χαρακτήρα και πολιτικό θάρρος, τόσο θάρρος που την έφερε αντιμέτωπη και με το κόμμα της, το «Αριστερό Κόμμα», το οποίο δεν άντεξε τις τοποθετήσεις της για τα «εγκλήματα τιμής» στις κοινότητες των μεταναστών και των προσφύγων. Εχοντας και η ίδια βιώματα λόγω της καταγωγής της, κατήγγειλε τον ισλαμικό φονταμελισμό, τις ενδοφυλετικές συγκρούσεις και την καταπίεση των γυναικών σε αυτές τις κοινότητες, που όπως έχει δηλώσει αφήνονται στην μοίρα τους από τις σουηδικές αρχές και δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από τη Βαγδάτη ή τη Δαμασκό. Οι τοποθετήσεις της έφεραν σε δύσκολη θέση το κόμμα της με τους μουσουλμάνους ψηφοφόρους, με αποτέλεσμα να ανεξαρτητοποιηθείέπειτα από 12 χρόνια βουλευτής με το Αριστερό Κόμμα .
Σήμερα ως ανεξάρτητη βουλευτής και για τις επόμενες 90 περίπου ημέρες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών ασκεί μοναδική επιρροή στις αποφάσεις της κυβέρνησης, δεδομένου ότι το κεντροαριστερό μπλοκ έχει 174 μέλη και το δεξιό μπλοκ έχει 173. Έτσι στην πρόσφατη πρόταση μομφής κατά του Υπουργού Δικαιοσύνης, η αποχή της Αμινέ έσωσε την κυβέρνηση. Η σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον, όχι μόνο είχε υποστηρίξει τον υπουργό της, αλλά είχε δηλώσει ότι σε περίπτωση που περάσει η πρόταση μομφής, θα παραιτηθεί η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν προηγηθεί διαπραγματεύσεις μεταξύ της Κακαμπάβε με την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος σχετικές με την στήριξη των Κούρδων, όχι μόνο αυτών που ζουν ή φτάνουν στη Σουηδία, αλλά και για αυτούς που ζουν στην Τουρκία και στη Συρία.
«Μου είχαν υποσχεθεί για την προστασία και την στήριξη αυτών των ανθρώπων, αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει τώρα, μετά και από τις διαπραγματεύσεις κεκλεισμένων των θυρών με την Τουρκία» λέει στη HuffPost με έκδηλη την αίσθηση της απογοήτευσης.
7 Ιουνίου 2022, Η Σουηδή πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξη Τύπου αφού η κυβέρνησή της επιβίωσε της πρότασης μομφής. Τη στήριξη της κυβέρνησης την οφείλει στην ανεξάρτητη βουλευτή Αμινέ Κακαμπάβε. Ωστόσο η ίδια δήλωσε ότι δεν έκανε παραχωρήσεις στη Αμινέ.Η Αμινέ δεν είναι η πρώτη φορά που στηρίζει τους Σοσιαλδημοκράτες με αντάλλαγμα την υποστήριξη των Κούρδων. Αρκεί να θυμίσουμε ότι η υποστήριξη της Κακαμπάβε ήταν αυτή που επέτρεψε στην αρχηγό των σοσιαλδημοκρατών Mαγκνταλένα Αντερσον να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Σουηδίας πέρυσι.
Μάλιστα Σουηδοί αναλυτές σχολιάζουν πως αυτό που συμβαίνει είναι πρωτόγνωρο. Είναι πρωτόγνωρο, λένε, ένας ανεξάρτητος βουλευτής να έχει τόσο μεγάλη επιρροή και δύναμη και αντίκειται στις προθέσεις των πολιτών οι οποίοι όταν ψήφιζαν επέλεγαν κόμμα και δεν περίμεναν ότι θα έδιναν τόση δύναμη σε ένα μόνο άτομο.
Όπως και να έχει, η Κακαμπάβε ως αντάλλαγμα για τη στήριξη της Αντερσον είχε συνάψει συμφωνία με θέματα τη στήριξη των δικαιωμάτων των Κούρδων, της οργάνωσης YPG - της ένοπλης ομάδας που δρα στη βόρεια Συρία και συνεργάστηκε με τις ΗΠΑ στον αγώνα κατά του ISIS - αλλά και του πολιτικού σκέλους της, το PYD που υποστηρίζει την αυτοδιοίκηση της Ροτζάβα. Ακόμη είχαν συμφωνήσει για τη στήριξη του κουρδικού κόμματος στην Τουρκία, του HDP με έμφαση στην απελευθέρωση του ηγέτη του κόμματος Σελαχατίν Ντεμιρτάς.
Οι συμφωνίες αυτές αλλά και η αρνητική στάση της Κακαμπάβε στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ έκαναν πολλούς να πιστεύουν ότι οι προσπάθειες για ένταξη στο ΝΑΤΟ δεν θα τελεσφορήσουν.
Η ίδια λέει πως θα προτιμούσε να αποσύρει η Σουηδία την αίτησή της για ένταξη στο ΝΑΤΟ από το να ενδώσει στις απαιτήσεις του Ερντογάν. Άλλωστε όπως τονίζει η πολιτική του Τούρκου προέδρου αντίκειται σε κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου.
Σε ερώτησή μας εάν στην κρίσιμη συνεδρίαση της ερχόμενης Τετάρτης (22/6/2022) για την έγκριση του εαρινού προϋπολογισμού έχει θέσει κάποιους όρους στην κυβέρνηση σε αντάλλαγμα για τη στήριξή της, απαντά αρνητικά. Τονίζει στη HuffPost ότι πρόκειται για μια σημαντική ψηφοφορία αφού αφορά μια σημαντική μερίδα του πληθυσμού, 300.000 συνταξιούχους, οι περισσότεροι εκ των οποίων γυναίκες, και των οποίων διακυβεύεται το επίπεδο διαβίωσης εάν επικρατήσουν οι προτάσεις της δεξιάς.
Ωστόσο, σημειώνει ότι σκοπεύει να θέσει για ακόμη μια φορά ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα των γυναικών και το τεράστιο ζήτημα των εγκλημάτων τιμής, όπως και το δεύτερο μεγάλο θέμα που έχει θέσει ο Ερντογάν προκειμένου να άρει το βέτο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και είναι αυτό που αφορά το εμπάργκο για πώληση όπλων στην Τουρκία.
«Δεν μπορεί να αρθεί το βέτο και να δοθούν επιπλέον όπλα σε μια χώρα που επιτίθεται και προκαλεί πολέμους. Δείτε τι συμβαίνει με τους Κούρδους στη Συρία και στο Ιράκ. Δείτε τι έκανε στην Αρμενία και τι κάνει στη Λιβύη. Δεν βλέπουν οι Ευρωπαίοι εταίροι σας τι γίνεται με την Ελλάδα, την πατρίδα σας, την οποία απειλεί διαρκώς ότι θα της επιτεθεί; Δεν βλέπουν τι γίνεται με την Κύπρο; Ο Ερντογάν κάνει πολέμους και του το επιτρέπουν.
Με τα όπλα του ΝΑΤΟ σκοτώνει αθώους πολίτες.Το ίδιο που κάνει σήμερα και η Ρωσία στην Ουκρανία. Εάν υποκύψουμε στις απειλές του θα είναι μια καταστροφή για την Δημοκρατία μας, αλλά και για την ασφάλεια» λέει και προσθέτει πως τόσο η χώρα μας όσο και άλλα κράτη της Ε.Ε. πρέπει να ασκήσουν πίεση για να μην δίδονται όπλα στην Τουρκία, όσο αυτή εξαπολύει πολέμους και απειλεί την ασφάλεια άλλων λαών.
Η Αμινέ απαντά στις επικρίσεις ότι αυτή είναι το πρόβλημα για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, υποστηρίζοντας πως το πρόβλημα είναι ένα και αυτό έχει όνομα. Λέγεται Ερντογάν. Την τρομοκρατεί το γεγονός ότι η Σουηδία διαπραγματεύεται «με έναν δικτάτορα, έναν δεσποτικό χαρακτήρα όμοιο με τον Πούτιν».
13 Ιουνίου 2022 Η πρωθυπουργός της Σουηδίας μαζί με τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ στην εξοχική κατοικία της πρώτης.Μάλιστα καταφέρεται και κατά του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ λέγοντας: «Ο Στόλενμπεργκ, ο πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας, ως σοσιαλδημοκράτης τι ακριβώς κάνει; Δεν καταλαβαίνει ότι η Άγκυρα δεν είναι το Όσλο ή κάποια άλλη δυτική δημοκρατία; Στηρίζει ένα δικτάτορα. Αυτό μόνο ως αδυναμία μπορώ να το εκλάβω, τόσο του ίδιου όσο και του ΝΑΤΟ και κατά προέκταση των ΗΠΑ και της Ε.Ε. Με το να στηρίζουν τον Ερντογάν πάνε ενάντια στις αξίες όλων αυτών που ισχυρίζονται ότι πρεσβεύουν».
«Να το πούμε ξεκάθαρα, η Τουρκία δεν είναι δημοκρατική χώρα και δεν ανήκει στο ΝΑΤΟ», υπογραμμίζει η Κακαμπάβε και δηλώνει τρομοκρατημένη με το γεγονός ότι η χώρα της προσπαθεί να τα βρει με την Τουρκία.
«Δεν ξέρω τι διαπραγματεύονται πίσω από τις κλειστές πόρτες, αλλά λένε ότι θέλουν να τα βρουν, να συνεργαστούν με την Τουρκία. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό δεν το γνωρίζω και με τρομάζει, εμένα και πολλούς άλλους στη Σουηδία» λέει.
Η ίδια θεωρεί ότι η επιθετικότητα του Ερντογάν και η σκληρή στάση του οφείλεται και στις επερχόμενες εκλογές, αφού βλέπει ότι η δημοτικότητά του κατακρημνίζεται όπως η τουρκική λίρα.
«Ο Ερντογάν χειρίζεται τον πόλεμο στην Ουκρανία προς το συμφέρον του. Ξέρει πως γεωπολιτικά μπορεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να εμφανιστεί στο τέλος σαν ήρωας. Σε αυτό το πλαίσιο είναι και τα παιχνίδια που παίζει με την Φινλανδία και τη Σουηδία, όσον αφορά την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ. Είναι μέρος της στρατηγικής του να τα συνδέει όλα με το εμπάργκο όπλων και να χαρακτηρίζει τρομοκράτες τους αντιπάλους του, επικαλούμενος δήθεν την ασφάλεια της Τουρκίας».
Λέει ότι κάθε τι που κάνει ο Ερντογάν σε αυτή τη χρονική συγκυρία στόχο έχει να φανεί ως ήρωας στον τουρκικό λαό που στενάζει υπό την ηγεσία του, εκτός από τους λίγους ολιγάρχες που επωφελούνται της κατάστασης.
Όμως, συνεχίζει η Αμινέ Κακαμπάβε, οι πόλεμοι και οι εισβολές σε άλλα κράτη που κάνει η Τουρκία έχουν σαν αποτέλεσμα το ξερίζωμα των ανθρώπων από τις εστίες τους. Όπως γίνεται στη Συρία, όπου εκτοπίζει τους Κούρδους και τους αντικαθιστά με άλλους πληθυσμούς.
«Τους διώχνει από τις περιοχές όπου ζούσαν πάντα και προχωρά σε αλλοίωση της δημογραφίας» επισημαίνει. Μας λέει δε ότι σε πρόσφατη επικοινωνία που είχε με Κούρδους που ζουν στη Συρία, της είπαν πως η Τουρκία βομβαρδίζει συνέχεια της περιοχές τους και φοβούνται για τη στιγμή της χερσαίας εισβολής.
«Εκατομμύρια άνθρωποι είναι τρομοκρατημένοι ότι θα ξεριζωθούν και θα γίνουν πρόσφυγες. Ο Ερντογάν αυτό κάνει με τους πολέμους του, δημιουργεί πρόσφυγες. Δεν το ξέρει αυτό η Ευρώπη; Φυσικά και το ξέρει και επειδή φοβάται για τα κύματα των προσφύγων, τον χρηματοδοτεί με δισεκατομμύρια ευρώ. Γι΄αυτόν είναι επιχείρηση. Προκαλεί δυστυχία, την οποία στη συνέχεια εκμεταλλεύεται προς όφελός του.».
Αναφερόμενη στη Σουηδία λέει πως η χώρα της φιλοξενεί εκατοντάδες Κούρδους που έχουν φύγει από τη Συρία, από το Ιράν και το Ιράκ εξαιτίας της τουρκικής επιθετικότητας. Εξοργίζεται λέγοντας πως οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας εμπλέκονται στα εσωτερικά της χώρας και προσπαθούν να σπιλώσουν περίπου 140 μαχητές που πολέμησαν στη Συρία κατά των πραγματικών τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους.
«Θέλει να τους βάλει την ταμπέλα του τρομοκράτη όταν η ίδια η Τουρκία διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Και εμείς πρέπει να διαπραγματευτούμε με ένα κράτος και τον ηγέτη του, όταν αυτός φυλακίζει ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, πολιτικούς και δημοσιογράφους. Το γεγονός και μόνο ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών της Τουρκίας παρακολουθούν αυτούς τους ανθρώπους στη Σουηδία είναι ενδεικτικό για το πόσο κινδυνεύει η δημοκρατία μας.
Η διαπραγμάτευση με την Τουρκία και το ενδεχόμενο να ενδώσουμε στις απαιτήσεις του Ερντογάν θα θέσει σε κίνδυνο την εγκυρότητα της φωνής μας στη διεθνή σκηνή. Η αξιοπρέπεια της Σουηδίας δεν επιτρέπεται να χαθεί εξαιτίας των απαιτήσεων του Ερντογάν»λέει η Αμινέ Κακαμπάβε η οποία στα 13 της εγκατέλειψε την οικογένειά της στο Ιράν και βγήκε στα βουνά με τους Πεσμεργκά (Πεσμεργκά κυριολεκτικά σημαίνει: αυτοί που αντιμετωπίζουν το θάνατο) ενάντια στο καθεστώς του Αγιοτολάχ Χομεϊνί.
«Ήμουν 13 ετών και μέλος της Κομάλα. Οι αρχές τότε με έθεσαν σε κατ΄οίκον περιορισμό και είπαν στον πατέρα μου πως ή θα με παντρέψει ή θα με εκτελέσουν. Τότε έγινα Πεσμεργκά και έφυγα στα βουνά με τους συντρόφους μου» λέει η Αμινέ και περιγράφει μια ζωή που ισορροπούσε μεταξύ ζωής και θανάτου.
Η Αμινέ Κακαμπάβε με τους συντρόφους της λίγο πριν περάσει στην Τουρκία.Στα βουνά του Ιράκ έμαθε να γράφει και να διαβάζει και μετά εκπαιδεύτηκε στα όπλα. Πολέμησε στον πόλεμο μεταξύ Ιράκ και Ιράν. Τραυματίστηκε αλλά γλίτωσε από τα χημικά που έριξε ο Σαντάμ Χουσεΐν. Έκλαψε τους δεκάδες συντρόφους που έχασε. Κατάφερε να ξεφύγει από εκτελεστές που έστελνε το Ιράν και κάποια στιγμή το 1991, στα 19 της χρόνια, όταν άρχισαν οι εσωτερικές έριδες μεταξύ των κουρδικών ομάδων, μαζί με άλλους συντρόφους της έφυγε και πέρασε στην Τουρκία. Ένα χρόνο αργότερα, το αγράμματο κορίτσι έφτασε στη Σουηδία με την ιδιότητα του πρόσφυγα. Εκεί δούλεψε, σπούδασε Κοινωνικές Επιστήμες και Φιλοσοφία. Η μαχητικότητα της διοχετεύτηκε στην πολιτική και στους αγώνες για τα δικαιώματα των γυναικών και των αδυνάμων.
«Θα μάχομαι πάντα για τη δημοκρατία και κατά του φασισμού και των ηγετών που τον υπηρετούν όπως ο Ερντογάν» καταλήγει.
ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΚούρδισσα πρώην αντάρτισσα κατέχει ρόλο-κλειδί για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟΧωρίς κόκκινες γραμμές από την Αθήνα, η συρρίκνωση θα συνεχίζεται- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Συντάξεις: Ποιοι παίρνουν αναδρομικά 11μήνου και 24μήνου [πίνακες]
- Αστέρας Τρίπολης: «Ξημέρωσε η πιο δύσκολη ημέρα για την οικογένειά μας»
- Μια μαγνητική εγκεφάλου μπορεί να διαγνώσει το Αλτσχάιμερ
- Θύμιος Μπουγάς: Δεν έφυγα ποτέ από τον Πύργο - Το δημόσιο «ευχαριστώ»
- «Πλέον, προτιμώ το νερό»: Τύπος έπινε δέκα λίτρα Pepsi τη μέρα για 20 χρόνια
- Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη: Το πρόβλημα υγείας και η δύσκολη στιγμή στον γάμο της
- Πάτρα: Αγωνία της Πισπιρίγκου για τη δημοσιοποίηση του πορίσματος – Η πρώτη αντίδραση
- Σίσσυ Χρηστίδου: Οι δύσκολες ώρες και η στήριξη του πατέρα της (pics)
- Προσλήψεις στο Ελληνικό Κτηματολόγιο: Ποιους αφορά
- Μαγνήσιο: 8 τροφές που υπερκαλύπτουν τις ανάγκες μας
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Huffington Post Greece
- Υπερ-εκπαίδευση (Overeducation): Ευχή ή κατάρα;
- Ο Τζεφ Μπρίτζες πρώτη φορά μετά από δεκαετίες στην τηλεόραση με το «The Old Man»
- Athens Pride 2022: Χαμόγελο, φαντασία, χρώμα, φιλιά και αγάπη μόνο
- Ποιοι είναι «Οι 7 τρελοί» της Ελεάνας Τσίχλη που έρχονται στην Πειραιώς 260
- Κοινοπραξία Sony και Honda για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το 2025
- Πυρκαγιά στην Γάια Ευβοίας: Εκκενώνεται προληπτικά ο Κρεμαστός
- Κορονοϊός: 7.163 νέα κρούσματα και 9 νεκροί το τελευταίο 24ωρο
- Αμινέ Κακαμπάβε: Η Σουηδή αντάρτισσα που τα βάζει με τον Ερντογάν
- Γιατί ο Βρετανός δημοσιογράφος και ο Βραζιλιάνος ερευνητής ρίσκαραν και έχασαν τη ζωή τους στον Αμαζόνιο
- Τελευταία Νέα Huffington Post Greece
- Αμινέ Κακαμπάβε: Η Σουηδή αντάρτισσα που τα βάζει με τον Ερντογάν
- Ρωσικός επεκτατισμός και ψυχροπολεμικές συμπεριφορές στον 21ο αιώνα
- Υπερ-εκπαίδευση (Overeducation): Ευχή ή κατάρα;
- Είναι αργά για να αλλάξω καριέρα;
- Ο Τζεφ Μπρίτζες πρώτη φορά μετά από δεκαετίες στην τηλεόραση με το «The Old Man»
- Ποιοι είναι «Οι 7 τρελοί» της Ελεάνας Τσίχλη που έρχονται στην Πειραιώς 260
- Το παγωτό με σκόνη πιπεριού χαμπανέρο που ελάχιστοι τολμηροί το δοκιμάζουν
- Κουτάβι χειρουργήθηκε αφού έφαγε 20 κέρματα που βρήκε σε πορτοφόλι
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Κοινοπραξία Sony και Honda για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το 2025
- Δολοφονία στον Γέρακα: Οργανωμένη εκτέλεση με σκοτεινά σημεία
- Athens Pride 2022: Χαμόγελο, φαντασία, χρώμα, φιλιά και αγάπη μόνο
- Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών
- Πυρκαγιά στην Γάια Ευβοίας: Εκκενώνεται προληπτικά ο Κρεμαστός
- Ο Τζο Μπάιντεν έπεσε από το ποδήλατό του ενώ ήταν ακινητοποιημένο
- Γέρακας, δολοφονία: Τί καταγγέλλει ο πατέρας, ποια δεδομένα έχουν οι αστυνομικοί
- Θεσσαλονίκη: Απόπειρα παράνομης υιοθεσίας νεογνού, πως έφτασε η ΕΛ.ΑΣ στα ίχνη τους