Διαδικτυακό μπούλινγκ και αυτοκτονίες: H σκοτεινή πλευρά της K-pop

Η δεύτερη αυτοκτονία διάσημης τραγουδίστριας της κορεατικής ποπ μέσα σε έναν μήνα έχει στρέψει ήδη την προσοχή των νοτιοκορεατικών αρχών στις προσωπικές επιθέσεις και τον διαδικτυακό εκφοβισμό που δέχονται οι καλλιτέχνες αυτού του μουσικού είδους, προσπαθώντας να βρουν εξηγήση για την ατιμωρησία αυτών των εγκλημάτων.

Η Γκου Χάρα από τη Νότια Κορέα, διάσημη τραγουδίστρια της κορεατικής ποπ,

βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της την περασμένη Κυριακή, σύμφωνα με τις νοτιοκορεατικές αρχές. Είχε μιλήσει ανοιχτά για το διαδικτυακό μπούλινγκ πριν βάλει τέλος στη ζωή της, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Η Σούλι, επίσης τραγουδίστρια του συγκεκριμένου είδους και φίλη της Γκου Χάρα, είχε αναφέρει και η ίδια περιστατικά διαδικτυακής βίας που είχε δεχτεί, πριν αυτοκτονήσει τον Οκτώβριο.

Οι αρχές της χώρας θεωρούν τη βία στον κυβερνοχώρο ένα σοβαρό έγκλημα και για αυτό το λόγο διεξάγει πρόγραμμα που εκπαιδεύει το κοινό πώς να μην πέσει θύμα των online επιθέσεων ή πώς να μην μετατραπεί σε θύτη.

Οι κατηγορίες για διαδικτυακές επιθέσεις από αγνώστους αυξήθηκαν σε 150.000 πέρυσι, αλλά σύμφωνα με την αστυνομία είναι απλά ένα ενδεικτικό ποσοστό του καθημερινού προβλήματος της εν λόγω βίας, ενώ αναφέρει πως δεν έχει βρεθεί πραγματική λύση σε μια χώρα που πλασάρεται ως μια από τις εμπειρότερες στον χώρο του διαδικτύου.

«Στα περιστατικά σωματικής βίας ίσως είναι απλούστερη η λύση, καθώς το θύμα μπορεί να δεχτεί ιατρική φροντίδα, αλλά για τη διαδικτυακή βία δεν υπάρχει θεραπεία», δηλώνει η Ζεόν Μιν Σου, ερευνήτρια του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο της αστυνομικής υπηρεσίας της Σεούλ.

Η k-pop είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε ολόκληρη την Ασία, αλλά κρύβει μια σκοτεινή πλευρά. Νωρίτερα αυτό το έτος, αρκετοί σταρ τους είδους και ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς της συγκεκριμένης μουσικής βιομηχανίας ανακρίθηκαν από την αστυνομία για τζόγο και πορνεία.

Ο Kwon Young-chan, κωμικός και σύμβουλος σχετικά με τη διαδικτυακή βία, καθώς είχε δεχτεί και ο ίδιος στο παρελθόν, δήλωσε ότι οι σταρ είναι ευάλωτοι σε τέτοιου είδους επιθέσεις και είναι δύσκολο να τις αποφύγουν ή να βρουν λύση στο πρόβλημα.

Τόσο η Γκου Χάρα, όσο και η τραγουδίστρια που αυτοκτόνησε τον Οκτώβριο, η Σούλι, ήταν μέλη σε γυναικεία συγκροτήματα, αλλά αποχώρησαν κι ακολούθησαν σόλο καριέρα, γεγονός που τις έκανε ιδιαίτερα ευάλωτες σε διάφορων ειδών σχόλια.

Η βουλευτής της χώρας Παρκ Σουν-Σουκ που έχει ασχοληθεί με το θέμα των online επιθέσεων ήδη από το 1998, δηλώνει ότι επιθυμεί να κάνει εφικτό για όλους την πρόσβαση σε διαδικτυακά φόρα, ώστε να εξαλείψουν τα κακόβουλα ή ψευδή σχόλια προς τους άλλους.

«Οι νέοι σταρ εκτείθενται στη βία, αλλά το κράτος δεν τους υπερασπίζεται. Είναι καιρός να προστατευτούν τόσο από το νόμο, όσο και από την κοινωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Reuters.

Πηγή: Reuters

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ: Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει το σεξουαλικό σκάνδαλο με τους αστέρες της K- Pop Σιβηρία: Bρέθηκε κουτάβι από την Εποχή των Παγετώνων – Και η σορός του ήταν ακόμα διατηρημένη ΗΠΑ: Εστελνε πόρνες, βαποράκια και πολλούς άλλους στο σπίτι οικογένειας επί 15 μήνες
Keywords
Τυχαία Θέματα