Έρευνα: Αύξηση των τρομοκρατικών επιθέσεων κατά 14% στον κόσμο, κατά 175% στην Ευρώπη το 2016

Ο αριθμός των τρομοκρατικών επιθέσεων στον κόσμο αυξήθηκε κατά 14% το 2016 σε σχέση με το 2015 και κατά 175% σε ό,τι αφορά τις δυτικές χώρες, σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας διαχείρισης κινδύνων, ασφαλίσεων και επενδύσεων Aon.

Τον περασμένο χρόνο πραγματοποιήθηκαν 4.151 τρομοκρατικές ενέργειες στον κόσμο, έναντι 3.633 το 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία των εμπειρογνωμόνων της Aon. Στις δυτικές χώρες, ο αριθμός αυτός πέρασε από 35 το 2015 στις 96 το 2016, σύμφωνα
με την μελέτη, η οποία αναρτά στην ιστοσελίδα της διαδραστικό χάρτη πολιτικών, τρομοκρατικών κινδύνων και πολιτικής βίας για το 2017.

Παρά την μεγάλη αύξηση του αριθμού των τρομοκρατικών ενεργειών στις δυτικές χώρες, αυτές δεν αντιπροσωπεύουν παρά το 3% της τρομοκρατικής βίας σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με την μελέτη των ειδικών της Aon, που συνεργάσθηκαν με το γραφείο Roubini Global Economics et Risk Advisory Group για να καταρτίσουν τον χάρτη του 2017

Σύμφωνα με τα στοιχεία του χάρτη, αναμένεται αύξηση του κινδύνου για το 2017, με 17 χώρες να καταλαμβάνουν θέσεις στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, περισσότερες χώρες ανέβηκαν στη ζώνη κινδύνου (19) παρά την εγκατέλειψαν (11).

«Το σενάριο δεν είναι ρόδινο για το 2017», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ο Louis Bollaert, διευθυντής πολιτικών κινδύνων της Aon France. «Δεν θεωρούμε , πραγματικά, ότι υπάρχουν λόγοι για την βελτίωση της κατάστασης. Η σωρευτική επίδραση των πολιτικών, οικονομικών και τρομοκρατικών κινδύνων συγκλίνουν για να δημιουργήσουν κλίμα εξαιρετικής αβεβαιότητας».

«Δεν είναι πιθανόν ότι οι κίνδυνοι πολιτικής βίας θα μειωθούν το 2017...Οι εδαφικές απώλειες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία μάλλον θα οδηγήσουν στη διάχυση του τζιχαντιστικού δικτύου, δημιουργώντας κινδύνους για δεκάδες χώρες της περιοχής και πέραν αυτής, ειδικά για την Ευρώπη και την Ασία».

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα