Γεραπετρίτης: Υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας αλλά με προϋποθέσεις

Βρυξέλλες Διμερής συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας στο περιθώριο της Άτυπης Συνάντησης των ΥΠΕΞ της ΕΕ

«Η Ελλάδα είναι επί της αρχής υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας. Βεβαίως, είναι αυτονόητο ότι η πορεία αυτή περνά μέσα από τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, του ευρωπαϊκού κεκτημένου, του σεβασμού της

κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων όλων των κρατών μελών» δήλωσε σήμερα ο υπουργός εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης προσερχόμενος στο άτυπο συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, όπου για πρώτη φορά έπειτα από πέντε χρόνια και με τη σύμφωνη γνώμη Ελλάδας και Κύπρου, συμμετέχει και η Τουρκία.

Ο κ. Γεραπετρίτης, ο οποίος είχε και κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον ομόλογό του, χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση σημαντική δεδομένου ότι την περίοδο αυτή, με πρωτοβουλία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών υπάρχει σε εξέλιξη διαδικασία για την επανεκκίνηση των συζητήσεων στο Κυπριακό.

Κάλεσε δε να επιδειχθεί μια ωφέλιμη και δημιουργική στάση, έτσι ώστε το Κυπριακό ζήτημα, το οποίο αποτελεί ένα τεράστιο αγκάθι για την παγκόσμια ειρήνη, για την ασφάλεια, για το διεθνές δίκαιο, επιτέλους να λυθεί στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. 

«Θα έχω την ευκαιρία να έχω κατ’ ιδίαν συζητήσεις και με τη Συντονίστρια του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, όσο και με τον Τούρκο ομόλογό μου για να αξιολογήσουμε τα ζητήματα αυτά» τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα