Γερμανοί ρεπόρτερ: «Στη Γερμανία κανείς δεν τα βάζει με τον Σόιμπλε. Δεν θα δεις ιστορίες για συσσίτια στα γερμανικά ΜΜΕ»

Τεράστιο έλλειμμα ενημέρωσης για την Ελλάδα στη Γερμανία, διαπιστώνουν Γερμανοί ρεπόρτερ μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής, ενώ επισημαίνουν ότι στην χώρα τους κανείς δεν τα βάζει με τον Σόιμπλε.

Στην εφημερίδα μιλούν δύο απεσταλμένοι
του Spiegel στην Αθήνα, ο Μάνφρεντ Έρτελ και η Κάτριν Κουντς και αναλύουν τις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις.

Σχολιάζοντας μια ακόμη «μονομαχία» μεταξύ Σόιμπλε και Βαρουφάκη, οι δύο δημοσιογράφοι δήλωναν στην εφημερίδα εξοργισμένοι από τη συμπεριφορά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών. «Ο Σόιμπλε είναι μια πολύ ισχυρή, σχεδόν κυρίαρχη προσωπικότητα στη γερμανική πολιτική σκηνή. Κανείς δεν θέλει να τα βάλει μαζί του», σχολιάζει ο Μάνφρεντ.

«Σε ορισμένα γερμανικά ΜΜΕ η ατμόσφαιρα έναντι της Ελλάδας θυμίζει 2010 πχ. στην Bild» λέει η Κάτριν. «Υπάρχει σε μερίδα των γερμανικών ΜΜΕ ένθερμη υποστήριξη στη γραμμή Σόιμπλε», συμπληρώνει ο Μάνφρεντ και αναρωτιέται αμέσως αν η γραμμή Σόιμπλε είναι και κοινή γραμμή της γερμανικής κυβέρνησης. Πάντως δεν βλέπει αξιοσημείωτη κριτική της σκληρής πολιτικής Σόιμπλε.

Δεν θα δεις ιστορίες για συσσίτια στα γερμανικά ΜΜΕ

«Υπάρχει στην Γερμανία κύμα συμπαράστασης στον ελληνικό λαό;», είναι μια από τις ερωτήσεις της εφημερίδας στους δύο δημοσιογράφους.

Οι διαδηλώσεις είναι περιορισμένες, λένε οι δύο ανταποκριτές, αλλά προσθέτουν ότι το ενδιαφέρον είναι μεγάλο. «Στην αρχή της κρίσης έλεγα στους Γερμανούς φίλους μου σκοτεινές ιστορίες για την Ελλάδα. Την υπεραπασχόληση στα υπουργεία. Όλο το χρήμα που δαπανήθηκε την εποχή του πάρτι» αφηγείται στην Καθημερινή ο Μάνφρεντ. Τώρα όμως λέει άλλες ιστορίες: Το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στη χώρα μας. Τις πόσες φορές άκουσε για ιστορίες ανθρώπων χωρίς θέρμανση. «Συνειδητοποιείς πόσοι άνθρωποι επλήγησαν και συγκλονίστηκαν από την κρίση χωρίς να το περιμένουν», λέει. Τα συσσίτια, οι απολυμένες καθαρίστριες είναι ιστορίες που δεν ακούγονται στη Γερμανία. «Υπάρχει τεράστιο έλλειμμα ενημέρωσης», προσθέτει. Κατά τον ίδιο τα περισσότερα γερμανικά και ευρωπαϊκά ΜΜΕ περιορίζονται στο να φωτίζουν πτυχές όπως η μη εκπλήρωση κριτηρίων.
Keywords
Τυχαία Θέματα