Η 46η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου σε εικόνες

Πολλές οικογένειες με παιδιά, εκπρόσωποι κομμάτων, φορέων, συλλόγων και της πανεπιστημιακής κοινότητας προσήλθαν στο Πολυτεχνείο, για να αποτίσουν φόρο τιμής στους φοιτητές που εξεγέρθηκαν τα ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου 1973.

Η συγκίνηση είναι έντονη, τόσο από εκείνους που έζησαν τα γεγονότα από κοντά, όσο και από εκείνους που τα ανακαλούν από τη μνήμη τους.

«Κυριαρχούσε τότε το αίσθημα ότι έρχεται κάτι καλύτερο. Ότι έρχεται ελευθερία», είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η Μαρία. «Η φωνή του Πολυτεχνείου

πρέπει να συνεχίσει να ακούγεται», λέει η Γεωργία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ... Φάκελοι κοινωνικών φρονημάτων: Μιλήσαμε με έναν ιστορικό για την καταστροφή τους και τη σημασία τους σήμερα Κουμής, Καννελοπούλου, Καλτεζάς – Γιατί τα τρία ονόματα έγιναν σύνθημα στην πορεία του Πολυτεχνείου Επτά κείμενα για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου

Οι πύλες του Πολυτεχνείου έκλεισαν και πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης της Επιτροπής Εορτασμού της 17ης Νοέμβρη, κατά την οποία έγινε η ανάκρουση του ύμνου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αφού προηγήθηκε το προσκλητήριο των νεκρών.

«Ας δουλέψουμε σκληρά για να περιφρουρήσουμε την Δημοκρατία, να παραδώσουμε μια καλύτερη Ελλάδα στα χέρια της νεότερης γενιάς και να αγωνιστούμε για τη στήριξή της», σημείωσε ο πρύτανης του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, Ανδρέας Μπουντουβής.

«Το Πολυτεχνείο παραμένει φωτεινός φάρος, φωτίζοντας το δρόμο της νέα γενιάς των αγωνιστών. Δεν συμβιβάζεται, δεν υποκλίνεται, δεν συνθηκολογεί», τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών, Σπύρος Χαλβατζής.

Ο εορτασμός της 46ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κορυφώνεται, όπως κάθε χρόνο, με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα