Η ΕΡΤ ανοίγει με τα λόγια που έκλεισε

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει η ΕΡΤ γιατί ο λαός αποφάσισε να ανοίξει η ΕΡΤ. Η πληγή που άνοιξε στο σώμα της Δημοκρατίας θα κλείσει» .

Ο Νίκος Παππάς χρησιμοποίησε την ίδια δομή φράσης, με αυτή που είχε χρησιμοποιήσει στις 11 Ιουνίου 2013, ο Σίμος Κεδίκλογλου, όταν είχε ανακοινώσει στους εμβρόντητους τηλεθεατές ότι «η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ»

Ο
κύκλος αυτός, η πληγή όπως την αποκάλεσε και ο Νίκος Παππάς, θα κλείσει σε 1 περίπου μήνα. Όταν θα κατατεθεί το σχέδιο νόμου για την επανίδρυση της ΕΡΤ.

Θα επαναπροσληφθούν όσοι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ το επιθυμούν. Το 2013 ήταν 2.650. Υπολογίζεται όμως ότι περισσότεροι από 500 έχουν συνταξιοδοτηθεί, ενώ περίπου 1.000 εργάζονται στη Νερίτ.

Η επαναπρόσληψη τους δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς θα χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά από το ανταποδοτικό τέλος. Έτσι κι αλλιώς, όταν η ΕΡΤ έκλεισε το 2013, σημείωνε κέρδος 75 εκατομμύρια ευρώ.

Η Νερίτ ωστόσο σημείωσε ζημιά, παρόλο που απασχολεί λιγότερους από τους μισούς εργαζόμενους. Σύμφωνα με τον Ν.Παππά, θα ελεγχθούν οι προϋπολογισμοί της Νερίτ κσι θα εξεταστούν θελημένες ασάφειες, αποκλίσεις και αναθεωρήσεις.
Η ΕΡΤ θα αποκτήσει το δικό της δίκτυο ψηφιακής τηλεόρασης.

Διαγωνισμός για την αδειοδότηση ραδιοτηλεοπτικών μέσων

Η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει διαγωνισμό για την αδειοδότηση των ραδιοτηλεοπτικών μέσων, τα οποία από τότε που ξεκίνησε η ιδιωτική ραδιοφωνία και τηλεόραση λειτουργούν με προσωρινές άδειες, «σαν καφετέριες», όπως είπε ο Νίκος Παππάς.
Έχει επίσης εξαγγελθεί ένα πλαίσιο για την δανειοδότηση των ΜΜΕ, που σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν γινόταν άνευ εγγυήσεων.

Δείτε εδώ, τα γεγονότα της 11ης Ιουνίου 2013, όπως τα κατέγραψε ο Γιώργος Αυγερόπουλος στο «Χαμένο σήμα της δημοκρατίας»
Keywords
Τυχαία Θέματα