Η ζωή κάτω από τα συντρίμμια – Φωτογραφικό οδοιπορικό στην Αλβανία λίγες μέρες μετά τον φονικό σεισμό

Μία περίπου εβδομάδα έχει περάσει από την ώρα που ο καταστροφικός σεισμός έπληξε την Αλβανία, αφήνοντας πίσω του 51 μέχρι στιγμής νεκρούς.

Επτά ημέρες σχεδόν μετά, οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν προσπαθούν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους συγκεντρώνοντας όσες δυνάμεις τους έχουν απομείνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ Αλβανία: Στους 51 ο αριθμός των νεκρών από τον φονικό σεισμό Οι Έλληνες ήρωες της ΕΜΑΚ
στην Αλβανία Μπορεί να ενεργοποιήσει ρήγματα στην Ελλάδα ο σεισμός στην Αλβανία; Τι λένε οι ειδικοί

Eκτός από τα κτίρια που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν έδειξαν πως 700 άλλα στο Δυρράχιο και περισσότερα από 235 στα Τίρανα έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Τα κτίρια που κατέρρευσαν όμως άφησαν πίσω τους ανθρώπινες ιστορίες που αποκαλύπτονται μέσα από φωτογραφίες, κάδρα και προσωπικά αντικείμενα των ανθρώπων που επλήγησαν.

Όλα βρίσκονται ακόμα εκεί να θυμίζουν πως κάποτε κάτω από τα συντρίμμια υπήρχε ζωή.

Το πρακτορείο Associated Press περιηγείται στα απομεινάρια του σεισμού και απαθανατίζει όσα αντικρίζει σε ένα συγκλονιστικό αφιέρωμα.

Να σημειωθεί ότι από το πρωί της 26ης Νοεμβρίου, όταν σημειώθηκε ο καταστροφικός σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Αλβανία, καταγράφηκαν 1300 μικρότεροι σεισμοί στο Δυρράχιο και σε άλλες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Αλβανό σεισμολόγο Ράπο Ορμένι, όπως μεταδίδει το αλβανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ”ΑΤΑ”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι μια φυσιολογική διαδικασία που χρειαζόταν για να απελευθερωθεί η ενέργεια της γης μετά τον κύριο σεισμό.

″Οι άνθρωποι πρέπει να συνηθίσουν τους σεισμούς, παρόλο που δεν έχουν βιώσει έναν έντονο σεισμό όπως αυτόν της 26ης Νοεμβρίου, τα τελευταία 40 χρόνια” είπε ο σεισμολόγος και πρόσθεσε: ”Είναι φυσιολογική η απελευθέρωση της ενέργειας από τη σεισμική ζώνη. Δεν υπάρχει λόγος για πανικό”.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ Μνημόνια συνεργασίας Τουρκίας-Λιβύης: Τι σηματοδοτούν για Ελλάδα και Ευρώπη 27 χρόνια από τη Διάσκεψη του Ρίο για το κλίμα: Όσα έχει υποστεί το περιβάλλον μέχρι σήμερα Παραιτείται ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μούσκατ
Keywords
Τυχαία Θέματα