Κινδυνεύει να διαγραφεί από γιατρός επειδή σύναψε σχέσεις με δύο ασθενείς του

Αντιμέτωπος με τον κίνδυνο να διαγραφεί και να μην μπορεί να ασκήσει τη δουλειά του βρίσκεται ένας γιατρός στην Βρετανία, επειδή σύναψε σχέσεις με δύο ασθενείς του, τις οποίες στη συνέχεια παντρεύτηκε.

Ο Δρ Σάιμον Χολμς παντρεύτηκε την πρώτη γυναίκα ενώ της παρείχε θεραπεία για την κατάθλιψη από την οποία έπασχε. Όταν ο γάμος αυτός τελείωσε και μάλιστα με ένα πικρό διαζύγιο, ο Χόλμς άρχισε να βλέπει μία άλλη ασθενή την οποία επίσης παντρεύτηκε.

Ο ίδιος έχει αποδεκτή ότι παραβίασε τους κανόνες δεοντολογίας που περιέχει το επάγγελμα ενός γιατρού. Ωστόσο ο ίδιος επιμένει πως οι
σχέσεις μεταξύ γιατρού και ασθενή παραμένουν «γκρίζα» περιοχή.

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, o Χόλμς εμφανίστηκε στην Ιατρική Δικαστική Υπηρεσία, όπου οι δικηγόροι του Γενικού Ιατρικού Συμβουλίου του είπαν ότι «απέτυχε να διατηρήσει τα επαγγελματικά όρια με τους ασθενείς του».

Όλα ξεκίνησαν το 1997 όταν ο η σύντροφός του διαγνώστηκε με ανίατη ασθένεια στον εγκέφαλο. Τότε ήταν που ήρθε πιο κοντά με την πρώτη από τις δύο ασθενείς στην οποία άρχισε να εκμυστηρεύεται πράγματα για τη σχέση του.

«Ένιωσα ότι ήταν έτοιμος να με φιλήσει» περιγράφει μία από τις δύο ασθενείς του στο Δικαστήριο. «Ήμουν τόσο συγκλονισμένη που πήγα σπίτι και τηλεφώνησα στην αδερφή μου. Ένιωσα και αποδείχτηκε ότι είχα δίκιο, πως αν η Άντζι πέθαινε θα ήταν μαζί μου λίγες μέρες μετά το θάνατό της», ανέφερε.

Η ίδια μάλιστα παραδέχτηκε ότι ήταν αρκετά ευάλωτη όταν τη πλησίασε ο γιατρός. Το ζευγάρι τελικά παντρεύτηκε αλλά ο γάμος τους άρχισε να καταστρέφεται το 2012 όταν ο Δρ Σάιμον ξεκίνησε τη σχέση του με μια δεύτερη γυναίκα.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα