«Κούρσα» έξι ημερών για συμφωνία

Περιθώριο έξι εργάσιμων ημερών φαίνεται να έχει η ελληνική κυβέρνηση για να παρουσιάσει τροποποιημένη λίστα μεταρρυθμίσεων στους εταίρους- δανειστές, εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup στις 24 Απριλίου.

Τα μέτρα πρέπει να εγκριθούν από το Eurogroup ως τις 21 με 22 Απριλίου, προκειμένου να ληφθεί τελική απόφαση από το Eurogroup κατά τη συνεδρίασή του στη Ρίγα.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, τόνισε από το Παρίσι ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει τους απαραίτητους συμβιβασμούς, αναλαμβάνοντας οποιοδήποτε πολιτκό κόστος.

Ο
κ. Βαρουφάκης τονίζοντας ότι είμαστε έτοιμοι να προβούμε σε συμβιβασμούς αλλά όχι να συμβιβαστούμε (We are prepared to make all sort of compromises, we are not prepared to be compromised) εξήγησε ότι «Δεν θα ήμασταν άξιοι για το ρόλο που μας έχει ανατεθεί εάν δεν ήμασταν έτοιμοι να αναλάβουμε το πολιτικό κόστος για να σταθεροποιήσουμε την Ελλάδα και να την οδηγήσουμε στην ανάπτυξη».

Σε ό,τι αφορά στις διαπραγματεύσεις ο κ. Βαρουφάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι αυτές προχωρούν με ικανοποιητικό βαθμό και ότι η συμφωνία με τους δανειστές θα επιτευχθεί έως τις 24 Απριλίου.

Σημειώνεται ότι η Κομισιόν διαπίστωσε βήματα προόδου στις εν εξελίξει συζητήσεις μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών Αρχών, μετά τη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (ΕWG) τη Μεγάλη Τετάρτη.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά το επόμενο βήμα είναι το Eurogroup της Λετονίας στις 24 Απριλίου. Ωστόσο ο κ. Σχοινάς σημείωσε ότι θα ήταν «ευπρόσδεκτη» η επίτευξη συμφωνίας πριν από την ημερομηνία αυτή επαναλαμβάνοντας ότι στόχος είναι να υπάρξει μια ολοκληρωμένη λίστα συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από τους θεσμούς ως το τέλος Απριλίου, σύμφωνα με τη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε νέα αύξηση του ορίου ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες μέσω του μηχανισμού έκτακτης χρηματοδότησης, κατά 1,2 δισ. ευρώ. Έτσι το συνολικό ποσό που μπορούν να αντλήσουν οι ελληνικές τράπεζες μέσω του συγκεκριμένου μηχανισμού ανέρχεται στα 73,2 δισ. ευρώ.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα