«Με όπλο την Ζάμπια και το email Χαρδούβελη ο Σαμαράς στη Βουλή»

Το προηγούμενο της ...Ζάμπια η οποία τη δεκαετία του 1970 ήταν η μοναδική χώρα που δεν είχε πληρώσει δόση στο Δ.Ν.Τ αναμένεται να αποτελέσει την αιχμή της κριτικής του Αντώνη Σαμαρά στην αποψινή προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, αναφερόμενος - προφανώς με ειρωνική διάθεση - στην υπερήφανη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης που έκανε την χώρα Ζάμπια!

Γνωρίζοντας από την αρχή ότι στόχος του πρωθυπουργού
θα είναι η «συνευθύνη» της αντιπολίτευσης απέναντι στους εταίρους, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να αποκρούσει τα περί συνευθύνης ανασύροντας και καταθέτοντας στα πρακτικά όσα περιελάμβανε το περίφημο email Χαρδούβελη συγκρίνοντας τόσο με τις προτάσεις των δανειστών, άλλα κυρίως, με την ελληνική αντιπρόταση που όπως είπε προσφάτως και ο υπουργός της κυβέρνησης Νίκος Βούτσης ότι «το μέιλ Χαρδούβελη ήταν λιγότερο επώδυνο».

Θα μιλήσει για τις πράξεις και τις παραλείψεις του Πρωθυπουργού, τη ραγδαία επιδείνωση των οικονομικών δεικτών, που οδηγούν τελικά στην ανάγκη υιοθέτησης πολύ βαρύτερων μέτρων και κατ´επέκταση σε ένα τρίτο μνημόνιο.

Η παρέμβαση του θα έχει και αναφορές στα σενάρια περί εκλογών στην περίπτωση αδιεξόδου των διαπραγματεύσεων, τονίζοντας με νόημα ότι θα πρόκειται για ένα καταστροφικό σενάριο για τη χώρα που θα μας γύριζε πίσω στο χρόνο, ενώ θα προκαλέσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι τις κάλπες τις θέλουν τα στελέχη του για να επιβάλουν το σχέδιο τους για επιστροφή στη δραχμή...

Ερωτηματικό παραμένει εάν θα ζητήσει και επισήμως να υπάρξει μια εθνική συνεννόηση μεταξύ των αρχηγών των κομμάτων ή ακόμη και σύγκλιση Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, θέμα για το οποίο πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται σε επαφή τόσο με τον Σταύρο Θεοδωράκη, όσο και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ ωστόσο σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν ότι η επίκληση της εθνικής συνεννόησης από μέρους του, σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται με τη συγκρότηση κυβέρνηση εθνικού σκοπού, με τη συμμετοχή στελεχών της Ν.Δ. ή του ίδιου του κ. Σαμαρά σε αυτή.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα