Νέες ταινίες: Γοητευτική Λεά Σεϊντού σε sci-fi ειδύλλιο, Ζούμε τη στιγμή, Smile 2

«Το Θηρίο»

Επιστροφή στους παλιούς ρυθμούς, καθώς η νέα κινηματογραφική εβδομάδα έρχεται με επτά ταινίες μυθοπλασίας, δύο ντοκιμαντέρ και δύο παιδικά animation.

Αυτές είναι οι 11 ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου.

Ζούμε τη Στιγμή

Η Almut και ο Tobias έρχονται κοντά μετά από μία αναπάντεχη συνάντηση που αλλάζει τη ζωή τους. Μια δεκαετία αργότερα, θα έκαναν τα πάντα για να μην αφήσουν ποτέ ο ένας τον άλλον. Αλλά καμία

ιστορία αγάπης δεν είναι πραγματικά απλή. Και αυτό το ανάλαφρο όσο και βαθυστόχαστο πορτρέτο ενός γάμου καθρεφτίζει τον τρόπο με τον οποίο βιώνουμε αληθινά την αγάπη: έξω από τη γραμμική λογική, σε φευγαλέες αλλά ανεξίτηλες στιγμές που είναι πανέμορφες, αστείες, γεμάτες άγχος, παραληρηματικές, θλιβερές και αποκαλυπτικές, μερικές φορές όλα ταυτόχρονα.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο υποψήφιος για Όσκαρ και βραβευμένος με BAFTA Τζον Κρόουλι και το σενάριο ο Νικ Πέιν της σειράς «The Crown». Με πρωταγωνιστές τον Άντριου Γκάρφιλντ και τη Φλόρενς Πιου.

The Apprentice

Προτού γίνει εκατομμυριούχος, προτού πρωταγωνιστήσει σε τηλεοπτική εκπομπή και εκλεγεί ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν ένας νεαρός άντρας με τη φιλοδοξία να κατακτήσει τον επιχειρηματικό κόσμο της Νέας Υόρκης. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν να βρει χρήματα.

Με τον ευκατάστατο πατέρα του να υποτιμά της φιλοδοξίες του, ο Τραμπ βρήκε την αποδοχή που αναζητούσε στο πρόσωπο του Ρόι Κον. Εντυπωσιασμένος από τις προοπτικές που είδε στον νεαρό Τραμπ, ο Ρόι του δίδαξε όλα τα μυστικά, ώστε να εκμεταλλευτεί ένα διεφθαρμένο σύστημα προς όφελός του. Άλλωστε, το μόνο που είχε σημασία ήταν η νίκη. 

Στον απόηχο των προεδρικών εκλογών του 2016 που είχαν ως αποτέλεσμα την εκλογική νίκη του Τραμπ, ο Γκάμπριελ Σέρμαν αποφάσισε να εξερευνήσει τη σχέση του Τραμπ με τον Κον. Ο βετεράνος δημοσιογράφος είχε βαθιά γνώση της αμερικάνικης δεξιάς, είχε γράψει τη βιογραφία του ιδρυτή του Fox News, ενώ αρκετές δεκαετίες νωρίτερα είχε πάρει συνεντεύξεις από τον ίδιο τον Τραμπ. 

Λίγους μήνες μετά την εκλογή Τραμπ, και ύστερα από επαφές με τις πηγές του, ο Σέρμαν έμαθε πως ο Τραμπ χρησιμοποιούσε πολλές από τις τακτικές που του δίδαξε ο Ρόι Κον. Κάπως έτσι γεννήθηκε και η ιδέα της ταινίας, για τη σχέση των δύο αντρών. «Ο κόσμος σκέφτεται τον Τραμπ ως μια οργισμένη μηχανή, μια μισητή και διχαστική φιγούρα και κατά μία έννοια μοιάζει με ηθοποιό που ερμηνεύει έναν ρόλο -αλλά τον ερμηνεύει για τόσο καιρό που πλέον έχει γίνει η ταυτότητά του», σχολιάζει ο Σέρμαν. «Στα νιάτα του, όταν έκανε τα πρώτα του βήματα, δεν είχε διαμορφωθεί ακόμη. Ήταν επιθετικός και φιλόδοξος. Αλλά αν δεις τις πρώτες του συνεντεύξεις, μιλάει ήρεμα, σχεδόν διστακτικά. Έχει μια γοητεία. Είναι λίγο ανασφαλής, το αντίθετο του ανθρώπου που γνωρίζουμε σήμερα. Η εξερεύνηση αυτής της πλευράς του ήταν ένα από τα πιο συναρπαστικά σημεία του εγχειρήματος», συμπληρώνει. Σκηνοθεσία Αλί Αμπάσι. Με τους Σεμπάστιαν Σταν, Τζέρεμι Στρονγκ, Μαρία Μπακάλοβα.

Το Θηρίο

Μια γυναίκα και ένας άντρας συναντιούνται το 1910, το 2014 και το 2044, ζώντας έναν διαρκώς ανεκπλήρωτο έρωτα. Και στις τρεις αυτές ενσαρκώσεις, τη γυναίκα  βασανίζει μονίμως το προαίσθημα ότι κάτι άσχημο θα συμβεί. Ο άντρας την καθησυχάζει και της ζητά να του αφεθεί. Κάθε φορά που συναντιούνται, το προαίσθημά της βγαίνει με κάποιο τρόπο αληθινό.

Εν έτει 2044, την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), τα συναισθήματα έχουν καταστεί εμπόδιο. Για να εξασφαλίσει μια πιο σταθερή και ελεγχόμενη ύπαρξη, η κοινωνία,  έχει αναπτύξει μια διαδικασία εξαγνισμού του DNA, που επιτρέπει στους ανθρώπους να απαλλαγούν από τα συναισθηματικά τους βάρη, διαγράφοντας τις μνήμες τους από παλιά τραύματα και απογοητεύσεις. Η Λεά Σεϊντού υποδύεται τη γαλλίδα Γκαμπριέλ, μια γυναίκα που αποφασίζει να υποβληθεί σε αυτή τη διαδικασία για να ξεφύγει από το επώδυνο παρελθόν της, και να είναι πιο ανταγωνιστική στην αγορά εργασίας.

Καθώς η Γκαμπριέλ προετοιμάζεται για τη διαδικασία, καλείται να ανακαλέσει σημαντικές στιγμές από τις προηγούμενες ζωές της σε διαφορετικές εποχές. Μέσα από αυτές τις αναδρομές, η ταινία εμβαθύνει σε διάφορες εκδοχές της ύπαρξης της Γκαμπριέλ, εξετάζοντας κάθε φορά μια διαφορετική ενσάρκωση της ψυχής της και την αδιάκοπη αναζήτηση της για αγάπη και νόημα. Αυτά τα ταξίδια στον χρόνο αποκαλύπτουν το βάθος των συναισθημάτων της και την επίμονη παρουσία μιας αινιγματικής φιγούρας, την οποία υποδύεται ο Τζορτζ ΜακΚάι, που φαίνεται να συνδέεται με τη μοίρα της μέσα στους αιώνες.

Ο Μπερτράν Μπονελό μεταμορφώνει τη νουβέλα του Χένρι Τζέιμς «Το Θηρίο στη Ζούγκλα» ( εκδόσεις Άγρα), για έναν ήρωα που έχει παραλύσει από τη νευρωτική του πεποίθηση ότι κάτι απαίσιο πρόκειται να του συμβεί, σε κάτι αναπάντεχο: ένα σκοτεινό, εγκεφαλικό και συναρπαστικό sci-fi παραμύθι που διατρέχει παρελθόν και μέλλον ψάχνοντας απαντήσεις για τα μεγάλα αινίγματα της ερωτικής έλξης και της ανθρώπινης ύπαρξης, κόντρα σε έναν ραγδαία εξελισσόμενο κόσμο.

Smile 2

Ενώ ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια νέα παγκόσμια περιοδεία, η παγκόσμια ποπ σταρ Skye Riley αρχίζει να βιώνει όλο και πιο τρομακτικά και ανεξήγητα γεγονότα. Συγκλονισμένη από την κλιμακούμενη φρίκη και την πίεση της φήμης, η Skye αναγκάζεται να αντιμετωπίσει το σκοτεινό παρελθόν της για να ανακτήσει τον έλεγχο της ζωής της ενώ όλα μοιάζουν να διαλύονται γύρω της.

Το σίκουελ του Smile -που κυκλοφόρησε το 2022 και με μόλις 17  εκατ. budget ξεπέρασε σε εισπράξεις τα 217 εκατ. δολάρια- και πάλι σε σκηνοθεσία Πάρκερ Φιν με τους Ναόμι Σκοτ, Κάιλ Γκάλνερ, Λούκας Κέιτζ, Ρόζμαρι ΝτεΓουίτ, Ντύλαν Γκελούλα.

Kneecap

Στο Μπέλφαστ μετά την εποχή των Troubles, το ταραχώδες ραπ τρίο KNEECAP κάνει την εμφάνισή του και θέτει το υπόβαθρο για την αναβίωση της ιρλανδικής γλώσσας ενάντια στο κατεστημένο. Τα μέλη της μπάντας γίνονται πολιτικά σύμβολα και δίνουν μια προκλητική φωνή στην ανήσυχη νεολαία της Ιρλανδίας. Καθώς αγωνίζονται να αφήσουν το στίγμα τους στον κόσμο και οι πιέσεις των οικογενειών τους απειλούν να δώσουν άδοξο τέλος στα όνειρά τους, το τρίο υφαίνει μια αφήγηση που ξεπερνά τη μουσική.

«Το πιο δύσκολο κομμάτι με το Kneecap, ήταν να κάνω τρεις μουσικούς που δεν είχαν παίξει ποτέ σε ταινία, να μπορούν να σταθούν υποκριτικά σε ένα καλό επίπεδο, να μπορούν να μοιραστούν σκηνές με κάποιον σαν τον Μάικλ Φασμπέντερ, να μην κάνουν τον θεατή να νιώθει άβολα ή να αισθάνεται ότι βρίσκονται στην ταινία μόνο και μόνο επειδή είναι οι πραγματικοί ήρωες», αναφέρει ο βρετανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Ριτς Πέπιατ, για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του. Με τους Μόγκλε Μπαπ, Μο Κάρα, Ντίτζει Πρόβεϊ, Τζόσι Γουόκερ, Φενούλα Φλάχερτυ, Τζέσικα Ρέινολντς, Μάικλ Φασμπέντερ, Σιμόν Κίρμπι.

Καμία Άλλη Γη

Ο Basel Adra, ένας νεαρός Παλαιστίνιος ακτιβιστής από την Masafer Yatta αντιμάχεται τον εκτοπισμό από την Ισραηλινή κατοχή από παιδί. Ο Basel καταγράφει την σταδιακή καταστροφή του χωριού του, καθώς οι στρατιώτες γκρεμίζουν τα σπίτια των οικογενειών που μένουν εκεί στην μεγαλύτερη επιχείρηση εκτοπισμού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Όταν συναντηθεί με τον Ισραηλινό δημοσιογράφο Yuval, θα γίνουν φίλοι και θα συνεργαστούν. Η φιλία τους τους στοιχειώνεται από την μεταξύ τους ανισότητα: O Basel ζει σε συνθήκες σκληρής κατοχής, ενώ ο Yuval είναι χωρίς περιορισμούς και ελεύθερος.

Η ταινία κέρδισε το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο φετινό Φεστιβάλ Βερολίνου. 

Σύντομη Ιστορία μιας Οικογένειας

Σε ένα έθνος που αναγκάστηκε να μεγαλώνει μοναχοπαίδια, ένα μικροατύχημα ανοίγει την κερκόπορτα μιας μεσοαστικής οικογένειας για να εισβάλει ένα νέο μέλος. Ένα νεαρό αγόρι που αρχικά συστήνεται ως «φίλος», αλλά σταδιακά διεκδικεί όλο και πιο έντονα τη θέση του μοναδικού παιδιού. Ποιο είναι, όμως, το πραγματικό του κίνητρο και ποια θα είναι η αντίδραση του βιολογικού τέκνου απέναντι στον εισβολέα;

Σκηνοθετώντας με χειρουργική ακρίβεια που φέρνει αβίαστα στο μυαλό τον πρώιμο Χάνεκε, ο Κινέζος Λιν Ζιανζέ καταφέρνει να ταιριάξει απόλυτα την παράνοια με την πραγματικότητα, υπογραμμίζοντας με ένα επιβλητικό θρίλερ πως οι πιο ανησυχητικές ιστορίες κατοικούν μέσα σε όσα θεωρούμε δεδομένα.

Η Ηλιαxτίδα μου

Σε ένα νησί της Ιαπωνίας, η νωχελική ζωή περιστρέφεται γύρω από την αλλαγή των εποχών. Ο ερχομός του χειμώνα σημαίνει ότι ήρθε η ώρα για χόκεϊ επί πάγου στο σχολείο, αλλά ο μικρός Τακούγια δεν ενθουσιάζεται καθόλου με αυτήν την ιδέα. Το πραγματικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στη Σακούρα, ένα ανερχόμενο αστέρι του καλλιτεχνικού πατινάζ από το Τόκιο, η οποία τον μαγεύει με τις ικανότητές της στον πάγο.

Ο προπονητής και πρώην πρωταθλητής Αρακάουα προσέχει το ταλέντο του Τακούγια και αποφασίζει να τον προπονήσει μαζί με τη Σακούρα για έναν επερχόμενο διαγωνισμό πατινάζ. Καθώς ο χειμώνας επιμένει, οι τρεις αυτοί χαρακτήρες θα δεθούν με μια δυνατή, αβίαστη, αρμονική φιλία. Όμως, κάποια στιγμή το χιόνι θα λιώσει, τα πράγματα θα πάρουν μια αναπάντεχη τροπή και η φιλία τους θα απειληθεί.

Ο ηλικίας 28 ετών σκηνοθέτης Χιρόσι Οκουγιάμα, ο οποίος κέρδισε σε ηλικία 22 ετών το βραβείο New Directors του Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν με το ντεμπούτο του, «Jesus», επιστρέφει με μια ιστορία ενηλικίωσης. Πρωταγωνιστούν Κεϊτάτσου Κοσιγιάμα, Κιάρα Νακανίσι, Σοσούκε Ικεμάτσου.

The Trust Fall: Julian Assange

Γυρισμένο επί δύο χρόνια σε τρεις ηπείρους και δέκα πόλεις, το ντοκιμαντέρ του Kym Staton καταγράφει την περιπέτεια του ιδρυτή των WikiLeaks που ξεκίνησε με το 2010 με τις αποκαλύψεις του Αυστραλού δημοσιογράφου και εκδότη Τζούλιαν Ασάνζ και πυροδότησε μια θύελλα και μια ανελέητη καταδίωξη.

Μιλούν οι Daniel Ellsberg, John Pilger, Tariq Ali, Chris Hedges, Jennifer Robinson, Jill Stein, Stefania Maurizi, Nils Melzer, Stella Assange, John Shipton και Gabriel Shipton.

Η Γιούκου και το Λουλούδι των Ιμαλαΐων

Η Γιούκου είναι ένα μικρό ποντικάκι, που ζει με την οικογένειά της στα υπόγεια ενός μεγάλου κάστρου. Η αγαπημένη της ασχολία είναι να παίζει μουσική με το γιουκαλίλι της, αλλά δεν θα διστάσει, όταν χρειαστεί, να αφήσει την ασφάλεια της φωλιάς της, κάνοντας ένα μεγάλο κι τολμηρό ταξίδι αναζήτησης  και αυτογνωσίας μέχρι την κορυφή των Ιμαλαΐων. Εκεί, στο ψηλότερο σημείο της Γης, ανθίζει ένα μοναδικό άνθος, που ακτινοβολεί το Αιώνιο Φως... Ένα φυτό που τρέφεται με τον πιο ζεστό και λαμπερό ήλιο, το θρυλικό λουλούδι των Ιμαλαΐων. Η Γιούκου, για να αποκτήσει το λουλούδι που χρειάζεται η άρρωστη γιαγιά της, θα αντιμετωπίσει ένα σωρό εμπόδια, κινδύνους και κακουχίες. Τίποτα, όμως, δεν μπορεί να τη σταματήσει καθώς με λίγο τραγούδι και ευγένεια όλα είναι δυνατά. Την περιμένουν, άλλωστε, οι καλύτεροι φίλοι που μπορούσε ποτέ να φανταστεί, οι οποίοι θα την βοηθήσουν στην αναζήτησή της. Βραβείο Καλύτερης Παιδικής Ταινίας στο Φεστιβάλ Σινεκίντ της Ολλανδίας, υποψηφιότητα για  Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Μαγκρίτ του Βελγίου.

Το animation των Ρεμί Ντουίν και Αρνό Ντεμούινκ προβάλλεται μεταγλωττισμένο για παιδιά 5+.

200% Λύκος

Ο νεαρός Φρέντυ Λούπιν εύχεται να γίνει λυκάνθρωπος για να ταιριάξει με την οικογένειά του. Η ευχή του πραγματοποιείται, με την βοήθεια ενός μικρού Φεγγαροπνεύματος που φτάνει κατά λάθος στην Γη. Τώρα ο Φρέντυ και η παρέα του πρέπει να βρουν έναν τρόπο να γυρίσουν το πνεύμα σπίτι του και να αντιμετωπίσουν κάθε απειλή προτού η Γη να συγκρουστεί με το Φεγγάρι

Σκηνοθεσία Αλεξ Στέιντερμαν. Με τις φωνές των: Βασίλης Παπαστάθης, Νικολέτα Κουνενιδάκη, Κατερίνα Γκίργκις, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Ακίνδυνος Γκίκας (σε σκηνοθετική επιμέλεια του Ακίνδυνου Γκίκα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗTerrifier 3: Η low budget ταινία τρόμου που προκαλεί λιποθυμίες και σπάει τα ταμείαΠαρίσι: Τεράστιες διαφημίσεις σε εμβληματικά μνημεία «πληρώνουν» την αποκατάστασή τους. Αλλά αξίζει;Η ρομπότ - μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας της Δρέσδης με τα φωτόσπαθα
Keywords
smile, ταινιες, λεα, νεες ταινιες, smile, fox news, νέα, animation, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, crown, ηπα, fox, news, dna, ζούγκλα, ποπ, σταρ, budget, ραπ, λιν, σημαίνει, Χόκεϊ, jesus, trust, john, jennifer, gabriel, φως, ευγένεια, αλεξ, ευαγγελατος, low, κινηση στους δρομους, εθνος, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, σταση εργασιας, wikileaks, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2012, εκλογες ηπα, Ημέρα του παιδιού, τελος του κοσμου, εκλογες 2014, κοινωνια, χιονι, δυνατα, αινιγματα, γνωση, γυναικα, εγκεφαλικο, ηπα, θηριο, θριλερ, κοντρα, μουσικη, νησι, ντοκιμαντερ, ονειρα, πιεση, σταρ, φιλια, φως, ωρα, dna, news, αγαπη, αβιαστα, αγορα, αγορα εργασιας, αγχος, ακτιβιστης, αλεξ, αφηγηση, βγαινει, βετερανος, βοηθεια, γεγονοτα, γινει, γινονται, γοητεια, δυτικη οχθη, δυτικη, εκατομμυριουχος, ελξης, εβδομαδα, εννοια, εμφάνιση, εποχη, εποχες, επτα, ερχεται, ερχονται, ετων, ζωη, ζητα, ζωης, ιδεα, ιδιο, ηλικια, θυελλα, ηρεμα, λαθος, λυκανθρωπος, λιν, μαεστρος, μηνες, μοιρα, μικρο, μνημεια, μαρια, μυαλο, μυστικα, νιατα, νεολαια, νικη, νοημα, νουβελα, νωχελικη, παντα, οικογενεια, οφελος, οχθη, παιδικα, παιδι, παιδια, πεμπτη, ποπ, πρωταγωνιστες, ραπ, ροι, ρομποτ, ρολο, σεναριο, συμβολα, σκηνες, σκηνοθεσια, σπιτι, σπιτια, στιγμα, σχολειο, ταυτοτητα, ταξιδια, τοκιο, φεστιβαλ, φτανει, φωνη, φορα, χριστινα, αγορι, αιωνες, animation, ασφαλεια, budget, βηματα, ευγένεια, φιλοι, fox, fox news, φυτο, gabriel, γκικας, john, jennifer, κομματι, low, λουλουδι, μοιαζει, νικολετα, πηγες, σημαίνει, σωρο, ταξιδι, trust, χειμωνας, ξεκινησε, γιαγια
Τυχαία Θέματα
Νέες, Γοητευτική Λεά Σεϊντού, -fi, Ζούμε, Smile 2,nees, goiteftiki lea seintou, -fi, zoume, Smile 2