Οι δέκα πιο κλασσικές διαφορές που έχουν τα ζευγάρια όταν συγκατοικούν

Η συγκατοίκηση με τον σύντροφο μας είναι συναρπαστική αλλά συγχρόνως έχει και τις δυσκολίες της. Εξυπακούεται ότι αποτελεί το μεγαλύτερο τεστ αντοχής μια σχέσης. Απαιτεί δε ένα διαφορετικό επίπεδο δέσμευσης και συμβιβασμού.

Και ενώ το πρώτο διάστημα και την περίοδο να μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο «μήνας του μέλιτος», η συνέχεια δεν είναι πάντα το ίδιο γλυκιά με αποτέλεσμα έρευνες να δείχνουν πως το 40% των ζευγαριών να οδηγούνται στο χωρισμό, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Για παράδειγμα όπως εξηγεί η σύμβουλος σχέσεων

και υπεύθυνη της εφαρμογής «Paired», δρ. Τζάκι Γκαμπ, η ακαταστασία αποτελεί την νούμερο ένα διαφωνία στα ζευγάρια.

«Η ακαταστασία του ενός είναι ο θησαυρός του άλλου, οπότε προτού βιαστούμε να πετάξουμε οτιδήποτε που θεωρούμε άχρηστο καλό είναι να ρωτήσουμε τον σύντροφο μας αφού μπορεί να έχει για εκείνον συναισθηματική αξία. Μέσα από τον διάλογο αποφασίζουμε από κοινού τι κρατάμε και τι όχι. Εδώ, ο συμβιβασμός είναι το κλειδί», λέει.

Οι πέντε πιο κοινές διαφωνίες ενός ζευγαριού:

- Έλλειψη καθαριότητας

Λίγοι είναι αυτοί που βρίσκουν χαρά στον καθαρισμό του σπιτιού, αλλά είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Αναγκαίο κακό. Μοιράζουμε τις δουλειές με τον σύντροφο μας, με δίκαιο πάντα τρόπο, βάζουμε μουσική και αυτοσχεδιάζουμε. Σημαντικό στοιχείο για να λειτουργήσει είναι να μετατρέψουμε την όλη διαδικασία σε διασκέδαση.

- Τα πεθερικά

Αν δεν είναι κάτι που μας χαροποιεί οριοθετούμε από πριν πως διαχειριζόμαστε την επίσκεψη τους. Ώρες, μέρες, ξεχωριστά ή μαζί. Δεν βρίσκουμε αφορμή να τα βρούμε με τα πεθερικά και να επιτεθούμε στον σύντροφο μας επειδή έχουμε διαφωνίες, ούτε και να το ρίξουμε στην καζούρα με σύμμαχους τους γονείς μας.

Η στάση μπορεί να παρερμηνευθεί δημιουργώντας προβλήματα εκ των υστέρων στην σχέση μας.

- Λογαριασμοί

Εδώ παίζουμε μέχρι κεραίας το παιχνίδι, 50 - 50. Συμφωνούμε ποια είναι τα βασικά έξοδα και ποια λιγότερα σημαντικά ή όχι αναγκαία.

Αν τα οικονομικά μας το επιτρέπουν, συμπεριλαμβάνουμε μια δαπάνη «πολυτέλειας», για τον καθένα. Δημιουργούμε έναν κοινό ταμείο νοικοκυριού και ο καθένας βάζει ένα συμφωνημένο ποσό προκειμένου να πληρωθεί ο λογαριασμός, ανάλογα με τα επίπεδα των μισθών μας.

- Η τηλεόραση

Βασικός κανόνας. Δεν οικειοποιούμαστε το τηλεκοντρόλ. Αποφασίζουμε μαζί τι θα παρακολουθήσουμε. Αν πάλι δεν καταλήξουμε σε κάποιο κοινό πρόγραμμα, μπορούμε πάντα να μεταφερθούμε σε κάποιο άλλο δωμάτιο που υπάρχει τηλεόραση, ή απολαμβάνουμε αυτό που θέλουμε μέσα από τον υπολογιστή μας. Όπως είπαμε και πριν, ο συμβιβασμός, είναι το κλειδί στην επιτυχία.

Οι δέκα πιο κλασσικές διαφορές είναι:

1- Ακαταστασία 33%

2- Ελειψη καθαριότητας 25%

3- Πεθερικά 14%

4- Λογαριασμοί 14%

5- Τηλεόραση 13%

6- Φαγητό 11%

7- Το καπάκι της τουαλέτας 9%

8- Σχέδια για το Σαββατοκύριακο 9%

9- Πλύσιμο πιάτων 9%

10- Τα σκουπίδια 7%

Πηγή: Red

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΈχουμε σκεφτεί ότι μπορεί να σαμποτάρουμε τις σχέσεις μαςΑς γεφυρώσουμε το χάσμα της επικοινωνίας στη σχέση σαςΕξι λόγοι για να νιώθουμε καλύτερα που είμαστε single
Keywords
Τυχαία Θέματα
Οι δέκα πιο κλασσικές διαφορές που έχουν τα ζευγάρια όταν συγκατοικούν,