Παρουσιάστηκε το πλαίσιο λειτουργίας για τους Οργανισμούς Διαχείρισης Προορισμών

.

Θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των DMΜO, των «Οργανισμών Διαχείρισης Προορισμού» ήδη υπάρχει (Ν.4875/2021), ωστόσο, τώρα, με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση, το Υπουργείο Τουρισμού προχώρησε στην παρουσίαση του πλαισίου λειτουργίας των DMΜO.

Είναι αλήθεια ότι αυτό το «εργαλείο» θα υποστηρίξει την τουριστική ανάπτυξη της χώρας, αρκεί να αξιοποιηθεί κατάλληλα από Περιφέρειες και Δήμους. Κι ακριβώς επειδή έχει αυτή τη λογική, θα έπρεπε να παρουσιαστεί στο κατάλληλο ακροατήριο, δηλαδή σε αυτούς που είτε λειτουργούν έναν παρόμοιο Οργανισμό, είτε βρίσκονται προ της σύστασής του. Κι αυτό δεν έγινε

κατά τη σημερινή παρουσίαση, καθώς το ακροατήριο δεν ήταν το αρμόδιο.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του νομοθέτη, οι Οργανισμοί Διαχείρισης Προορισμών αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των τουριστικών προορισμών, καθώς έχουν ως στόχο την προβολή τους, την προσέλκυση  επισκεπτών και την ανάπτυξη της βιώσιμης περιφερειακής οικονομίας των τοπικών κοινωνιών. Οι DMΜO παρέχουν ευκαιρίες για ανάπτυξη προϊόντων που θα ενισχύσουν την εμπειρία του επισκέπτη, την ταυτότητα και την έκφραση της επωνυμίας του προορισμού.  

«Πρόκειται για ένα σύγχρονο εργαλείο marketing και management στον τουρισμό, το οποίο επεξεργάστηκε το Υπουργείο Τουρισμού, προκειμένου να βοηθήσει τους Δήμους και τις Περιφέρειες σε ό,τι έχει να κάνει με την ανάπτυξη και κυρίως τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη», ανέφερε στην ομιλία του ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας. Επίσης, υπογράμμισε ότι τα επιστημονικά- τεχνοκρατικά αυτά στοιχεία είναι πάρα πολύ σημαντικά καθώς θα «συμβάλλουν στην προσπάθειά που κάνουμε και στο όραμα που έχουμε η Ελλάδα να αποτελεί προορισμό και τις 365 ημέρες του έτους, ενώ ταυτόχρονα θα μας βοηθήσουν να σχεδιάσουμε πολιτικές του μέλλοντος και να αναβαθμίσουμε ακόμα περισσότερο το τουριστικό μας προϊόν».  

Ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε ότι ο σκοπός είναι κοινός και προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς με τη δημιουργία του πλαισίου λειτουργίας των DMΜO διασφαλίζεται η επίτευξη των στόχων στον Τουρισμό σε ατομικό, συλλογικό και εθνικό επίπεδο.  

Εξάλλου, ο υπουργός Τουρισμού κάλεσε την περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση, τους φορείς του κλάδου και τους επαγγελματίες, να συμμετέχουν στα προγράμματα έργων υποδομής και ανάπτυξης του RRF προκειμένου να αναβαθμίσουν τις υποδομές τους στο πλαίσιο της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σημερινή εκδήλωση έγιναν και βραβεύσεις, κάτι που πρώτη φορά συμβαίνει Υπουργείο να βραβεύει στελέχη του Τουρισμού που έκαναν τη δουλειά τους, με έναν φορέα, όπως ο ΣΕΤΕ, να είναι Κοινωνικός Εταίρος!

Βραβεύθηκαν: ο Γιάννης Ρέτσος (πρόεδρος Σ.Ε.Τ.Ε), ο Αλέξανδρος Βασιλικός (πρόεδρος ΞΕΕ), ο Γρηγόρης Τάσιος (πρόεδρος ΠΟΞ), ο Δημήτρης Κουτούκης (Γενικός Γραμματέας ΠΟΕΕΤ), ο Yu Zenggang (Προέδρος ΟΛΠ), η Θεοδώρα Ρήγα (Γενική Εμπορική Διευθύντρια & Διευθύντρια Στρατηγικής Επικοινωνίας του ΟΛΘ) και ο Γιάννης Παράσχης (Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών).  

Τα βραβεία έδωσαν η Σοφία Ζαχαράκη, υφυπουργός Τουρισμού, ο Γιώργος Πατούλης (Περιφερειάρχης Αττικής), η Άντζελα Γκερέκου (πρόεδρος ΕΟΤ) και η Ολυμπία Αναστασοπούλου (Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης).

Πριν φύγετε...Πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ:Την ενοχή του ζήτησε ο εισαγγελέας στο εφετείοΑδρεναλίνη στα ύψη:Αστυνομικοί σώζουν κακοποιό από κλεμμένο περιπολικό πριν τον χτυπήσει τρένο
Keywords
Τυχαία Θέματα