Πόσο πληρώνουν οι ΗΠΑ τον κάθε Σύριο αντάρτη που εκπαιδεύεται για να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος

Από 250 μέχρι 400 δολάρια τον μήνα πληρώνονται οι Σύριοι επαναστάτες που εκπαιδεύονται από τις δυνάμεις των ΗΠΑ για να πολεμήσουν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους- ανάλογα με τις δεξιότητες, τις επιδόσεις και τις ηγετικές θέσεις τους, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Δεν δόθηκαν στοιχεία για το πόσοι Σύριοι πληρώνονται. Ο συνταγματάρχης του στρατού Στηβ Ουόρεν, ένας από τους εκπροσώπους του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, είπε την περασμένη εβδομάδα ότι μέχρι και 200 Σύριοι επαναστάτες βρίσκονται υπό εκπαίδευση. Άλλοι
1.500 έχουν περάσει τον έλεγχο καταλληλότητας πριν αρχίσουν να εκπαιδεύονται.

Ο υπουργός 'Αμυνας των ΗΠΑ Ας Κάρτερ είχε πει τον Μάιο ότι οι Σύριοι που συμμετέχουν στη δύναμη που καθοδηγείται από τις ΗΠΑ θα πάρουν «κάποιο ποσό», αλλά δεν έδωσε συγκεκριμένα νούμερα.

Περίπου 6.000 Σύριοι έχουν προσφερθεί εθελοντικά να συμμετάσχουν στην αμερικανική εκπαίδευση. Την περασμένη εβδομάδα ο Ουόρεν είπε ότι η προσπάθεια καθυστερεί γιατί είναι χρονοβόρα η διαδικασία επιλογής των υποψήφιων και η μεταφορά τους έξω από τη Συρία για εκπαίδευση.

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα