Π.Ο.Υ.: Κρατήστε τις ενισχυτικές δόσεις για τα ανοσοκατεσταλμένα άτομα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.O.Y.) κάλεσε την Πέμπτη τις κατασκευάστριες εταιρείες εμβολίων να δώσουν προτεραιότητα στις παραδόσεις εμβολίων για την COVID-19 στο μηχανισμό COVAX για τις φτωχότερες χώρες και να μην προμηθεύουν άλλες δόσεις σε χώρες που έχουν κάλυψη εμβολιασμού άνω του 40%.

Ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, δήλωσε ότι τα ενισχυτικά εμβόλια δεν θα πρέπει να χορηγούνται παρά μόνο σε άτομα που είναι ανοσοκατεσταλμένα.

«Συνεχίζουμε να καλούμε τους κατασκευαστές εμβολίων που διαθέτουν ήδη Καταχώριση Έκτακτης Χρήσης του ΠΟΥ να δώσουν προτεραιότητα

στο COVAX και όχι στο κέρδος των μετόχων», είπε. Η καταχώριση στον κατάλογο του ΠΟΥ για το εμβόλιο Covaxin της ινδικής φαρμακοβιομηχανίας Bharat Biotech την Τετάρτη συμβάλλει στη δικαιοσύνη των εμβολίων, πρόσθεσε.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΚορονοϊός- EMA: Τον Δεκέμβριο οι αποφάσεις για χρήση του εμβολίου Pfizer σε παιδιά 5-11 ετώνΚορονοϊός: Ανοίγει την Παρασκευή για όλους η πλατφόρμα για νέα δόση εμβολίουΑσύλληπτα κέρδη για την Pfizer από τις πωλήσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό
Keywords
Τυχαία Θέματα