Ψήγματα ελπίδας στην Ιταλία: Μείωση κρουσμάτων και νεκρών για δεύτερη συνεχή ημέρα

Χαραμάδα απειροελάχιστης - έστω - αισιοδοξίας ανοίγει η δεύτερη διαδοχική μείωση των κρουσμάτων και των νεκρών του κορονοϊού στην δοκιμαζόμενη Ιταλία, όπου τα νούμερα πάντως εξακολουθούν να κινούνται σε τραγικά επίπεδα.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, έχασαν την ζωή τους 601 ασθενείς και καταγράφηκαν 4.789 νέα κρούσματα ενώ 408 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Τουλάχιστον 3.204 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 20.692 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο.

Για 26.522 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 63.927. Οι νεκροί έφτασαν τους 6.077. Παράλληλα, 7.432 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 28.761 και οι νεκροί 3.776. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 8.535 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 892. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 5.505, με 192 νεκρούς.

Στο μεταξύ, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ο 38χρονος μάνατζερ και αθλητής γνωστός ως ο ασθενής «νούμερο 1» ο οποίος εκτιμάται ότι είχε μεταδώσει τον ιό σε 15 τουλάχιστον άτομα στην πόλη Κοντόνιο.

«Δεν είναι ακόμη η στιγμή να μιλάμε για νίκη, αλλά βλέπουμε ένα φως στην άκρη του τούνελ», σχολίασε με ένα αμυδρό χαμόγελο ο Τζούλιο Γκαλέρα, ο υπεύθυνος για την Υγεία της περιφερειακής κυβέρνησης της Λομβαρδίας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, και ο πρόεδρος του Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας (ISS) Σίλβιο Μπρουσαφέρο απέφυγε κάθε θριαμβολογία: «Εξετάζω προσεκτικά και με ευνοϊκό βλέμμα τα στοιχεία, αλλά προτιμώ να μην προχωρήσω επιβεβαιώνοντας ή όχι ότι υπάρχει μια τάση» προς τα κάτω.

«Ζούμε κρίσιμες ημέρες. Προσοχή να μην μειώσουμε τη φροντίδα», προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Για να αυξήσει τις πιθανότητες η χώρα να βγει το συντομότερο δυνατό από την πανδημία, η κυβέρνηση επέκτεινε με διάταγμα τα περιοριστικά μέτρα, παύοντας τη λειτουργία όλων των βιομηχανιών που παράγουν μη βασικά είδη και απαγορεύοντας στο εξής στους Ιταλούς να βγαίνουν από τον δήμο ή την κοινότητά τους, εκτός κι αν είναι «επείγουσα απόλυτη ανάγκη» ή «λόγοι υγείας».

Στόχος αυτού του νέου διατάγματος, του τρίτου σε δύο εβδομάδες, είναι να περιοριστεί στον μέγιστο βαθμό η κυκλοφορία των ανθρώπων, και κυρίως μεταξύ του βορρά και του νότου όπως συνέβη το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαρτίου μετά την απόφαση να μπουν σε καραντίνα 15 εκατομμύρια κάτοικοι του βορρά.

Χιλιάδες άνθρωποι που εργάζονταν στον βορρά έτρεξαν τότε στους σιδηροδρομικούς σταθμούς για να πάνε στους δικούς τους στην Καμπανία (περιοχή της Νάπολης) ή στην Απουλία, συμβάλλοντας στη διασπορά του ιού σε αυτές τις περιφέρειες που είναι λιγότερο εξοπλισμένες σε υγειονομικό επίπεδο.

Η μεγάλη πλειονότητα των Ιταλών δείχνει επί του παρόντος να δέχεται και να τηρεί τα περιοριστικά μέτρα όπως φαίνεται από τους έρημους δρόμους των μεγαλύτερων ιταλικών πόλεων από το Μιλάνο και τη Φλωρεντία μέχρι τη Ρώμη και τη Νάπολη, διαφέροντας πολύ από τα πλήθη που είχαν συγκεντρωθεί πριν από δύο εβδομάδες στις παραλίες και στα πάρκα.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ Επιστροφή στην κανονικότητα για την Γουχάν - Ξανά στο φως του ήλιου μετά από 2 μήνες Οι Ούγγροι τρέχουν να αγοράσουν όπλα - Φοβούνται αναταραχή λόγω κορονοϊού Η ηθοποιός Λουτσία Μποζιέ πέθανε από κορονοϊό
Keywords
Τυχαία Θέματα