Στην Αυστραλία «βρέχει» αράχνες

Εκατομμύρια μικροσκοπικές αράχνες έπεσαν πρόσφατα από τον ουρανό της Αυστραλίας, καλύπτοντας τις κατοικίες με ένα βουνό από ιστούς. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτό το φαινόμενο, γνωστό και ως «μαλλί των αγγέλων», δεν είναι όσο σπάνιο μπορεί να νομίζουμε ότι είναι.

Αυτόν τον μήνα οι αράχνες προσγειώθηκαν στην περιοχή των Νότιων Tablelands και σύμφωνα με τον συνταξιούχο αραχνολόγο Rick Vetter από το Πανεπιστήμιο Riverside, πρόκειται για έναν τρόπο μεταφοράς των αραχνών.

«Το ballooning (balloon σημαίνει
μπαλόνι) είναι μια μη ασυνήθιστη συμπεριφορά πολλών αραχνών. Σκαρφαλώνουν σε κάποιο ύψωμα και βγάζουν τους πισινούς τους στον αέρα και απελευθερώνουν ιστούς. Έπειτα απογειώνονται» δήλωσε ο Vetter στο Live Science, συμπληρώνοντας πως αυτό συμβαίνει συνεχώς, απλά δεν το προσέχουμε.

Σύμφωνα με τον βιολόγο Todd Blackledge από το Πανεπιστήμιο του Akron, αυτό που πραγματικά είναι σπάνιο είναι να πετάξουν ταυτόχρονα πολλές αράχνες μαζί και στη συνέχεια να προσγειωθούν στο ίδιο σημείο, καλύπτοντας χωράφια και ιδιοκτησίες. Το φαινόμενο συμβαίνει όταν μετά από μεγάλη περίοδο κακοκαιρίας που δεν επιτρέπει στις αράχνες να πετάξουν, ο καιρός αλλάζει και οι αράχνες αποφασίζουν να πετάξουν όλες μαζί. Επίσης, καμιά φορά μια αλλαγή στην κίνηση του αέρα μπορεί να προσγειώσει διάφορες αράχνες ταυτόχρονα στο ίδιο σημείο.

Σύμφωνα με τον Blackledge και τον Vetter, η «βροχή αραχνών» δεν αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τους πολίτες, καθώς είναι μικρός ο αριθμός εκείνων που διαθέτουν θανάσιμο δηλητήριο. Από την άλλη, ένας μεγάλος αριθμός αραχνοειδών μπορεί να είναι απειλητικός για τις καλλιεέργειες των αγροτών.

Πηγή: Business Insider

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα