Τα απίστευτα (και κάπως τρομακτικά) ρομπότ που παρουσιάστηκαν στη φετινή Διεθνή Έκθεση Ρομπότ

Την εβδομάδα που μας πέρασε το Τόκιο φιλοξένησε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εκθέσεις που πραγματοποιούνται στον κόσμο, τη Διεθνή Έκθεση Ρομπότ (International Robot Exhibition), στο χώρο του εκθεσιακού κέντρου Tokyo Big Sight.

Το εξαμηνιαίο αυτό show ρομποτικής είναι το μεγαλύτερο παγκοσμίως στο είδος του και εκθέτει κάθε φορά τις πιο πρόσφατες καινοτομίες στον συγκεκριμένο
τεχνολογικό κλάδο. Η φετινή έκθεση έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχών, καθώς λαμβάνουν μέρος 446 εταιρείες και οργανισμοί, και είναι ένα γεγονός που πρέπει να ζήσει κάθε λάτρης της επιστημονικής φαντασίας και των ανδροειδών ή και οποιοσδήποτε θέλει να πάρει μια γεύση από το πώς τα ρομπότ μπορούν να αλλάξουν το μέλλον μας.

Μιας και το Τόκιο, όμως, πέφτει λίγο μακριά, συγκεντρώσαμε παρακάτω μερικές από τις πιο απίστευτες, τρελές και κάπως τρομακτικές συμμετοχές της φετινής έκθεσης, από πανάλαφρα drones που μοιάζουν με πουλιά μέχρι μια υπέρ-ρεαλιστική ρεπλίκα του Leonardo da Vinci. Ρίξτε μια ματιά και προσπαθήστε να μείνετε ψύχραιμοι.

Το ρομπότ Leonardo da Vinci από τον όμιλο Fujikin Carp Group.

To ανθρωποειδές ρομπότ της εταιρείας Kokoro Company Ltd.

Το χέρι ενός ανθρωποειδούς ρομπότ σε έκθεση.

Αυτό το βιομηχανικό ρομπότ.

Μικρά ρομπότ δίνουν παράσταση για χάρη των θεατών στην έκθεση.

Drone μινιατούρα κατά τη διάρκεια πτήσης.

O Οργανισμός Ανάπτυξης Νέας Ενέργειας και Βιομηχανικής Τεχνολογίας (NEDO) παρουσίασε ένα ανθρωποειδές ρομπότ για την αντιμετώπιση καταστροφών.

Η Telenoid Planning παρουσίασε το «Telenoid» ένα ανθρωποειδές ρομπότ που μοιάζει με παιδί και φέρει ανθρώπινα χαρακτηριστικά.

Ένας υπάλληλος της ιαπωνικής εταιρίας ηλεκτρονικών εξαρτημάτων Rohm επιδεικνύει τον τηλεκατευθυνόμενο χάρτινο γερανό «Origami».

Ο Sota, το ρομπότ κοινωνικός ομιλητής της εταιρίας Japan Science and Technology Agency του Osaka University and Vstone Co.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα