Το Πεκίνο υπέρ της ειρηνικής επίλυσης του πυρηνικού προβλήματος με τη Βόρεια Κορέα. Σκληρή γλώσσα από τον Τραμπ

Το πρόβλημα με τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας, θα πρέπει να επιλυθεί ειρηνικά, είπε ο Κινέζος υπουργός των Εξωτερικών Γουάνγκ Γι στον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ στην διάρκεια συνάντησής τους στον ΟΗΕ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του κινεζικού ΥΠΕΞ.

Η Κίνα και η Ρωσία έχουν προτείνει την μη διεξαγωγή μεγάλων στρατιωτικών ασκήσεων από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ,
ενώ σε αντάλλαγμα θα υπάρξει τερματισμός των πυραυλικών εκτοξεύσεων και πυρηνικών δοκιμών από την Βόρεια Κορέα.
Η πρόταση αυτή, δεν γίνεται αποδεκτή από την Ουάσινγκτον.

Εν τω μεταξύ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα μιλήσει σήμερα δυναμικά για την απειλή της Βόρειας Κορέας, στην διάρκεια της πρώτης ομιλίας του στον ΟΗΕ, στρεφόμενος και κατά αυτών που κατά την άποψή του, βοηθούν την Πιονγιάνγκ.

“Θα μιλήσει με σκληρή γλώσσα για την απειλή από την Βόρεια Κορέα κατά της αμερικανικής εθνικής ασφάλειας, αλλά και της ασφάλειας όλων των χωρών που εκπροσωπούνται στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ,” σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου του Λευκού Οίκου, αναφορικά με το περιεχόμενο της σημερινής ομιλίας του Τραμπ.

Ο αξιωματούχος μίλησε διατηρώντας την ανωνυμία του, ενώ πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Τραμπ είναι πιθανόν να κάνει αναφορά και στην Κίνα, καθώς έχει εξοργιστεί από την στάση του Πεκίνου, που δεν έχει ασκήσει την πλήρη επιρροή του στην Πιονγιάνγκ, για την εκτόνωση της κρίσης στην Κορεατική Χερσόνησο.

Ωστόσο, ο πρόεδρος Τραμπ είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο Σι νωρίτερα την Δευτέρα και δεσμεύτηκε να συνεχίσει την άσκηση των πιέσεων για την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Παράλληλα, σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος στην ομιλία του στον ΟΗΕ, αναμένεται να τηρήσει σκληρή στάση και κατά του Ιράν, ενώ θα δώσει έμφαση και στην έννοια της κρατικής κυριαρχίας, ως βάσης για την ανάπτυξη αμοιβαίων συνεργασιών με άλλες χώρες.

Από την άλλη μεριά, θα περιγράψει τις απειλές κατά της εθνικής κυριαρχίας των ΗΠΑ, με έμφαση στην συνοριακή ασφάλεια, τις εμπορικές σχέσεις, αλλά και τις διεθνείς συμφωνίες, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, Reuters)
Keywords
Τυχαία Θέματα