Το τηλέφωνο που χρησιμοποιούν για να καλέσουν νεκρούς στη βόρεια Ιαπωνία

Στη μικρή πόλη Οτσούχι στη βόρεια Ιαπωνία 2000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το τσουνάμι το 2011.

Ένας κάτοικος της περιοχής, ο οποίος είχε χάσει τον ξάδερφό του πριν χτυπήσει το τσουνάμι, αποφάσισε να κατασκευάσει έναν τηλεφωνικό θάλαμο στη μέση του κήπου του ώστε, όπως ο ίδιος λέει, να μπορεί να επικοινωνεί με τον νεκρό του συγγενή.

Μέσα από το τηλέφωνο θα του μιλούσε και τα λόγια του θα ταξίδευαν στον αέρα. Με τον τρόπο αυτό εκείνος θα ένιωθε πως

επικοινωνεί με τον ξάδερφο του, ακόμα κι αν αυτός ποτέ δεν θα σηκώσει το τηλέφωνο.

Μετά το τσουνάμι, εξαιτίας του οποίου εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τους οικείους τους, πολλοί -ακόμα και σήμερα- μεταβαίνουν στο σημείο που βρίσκεται ο θάλαμος για να καλέσουν κι αυτοί τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Στο ρεπορτάζ του BBC πρωταγωνιστεί ένας Γιαπωνέζος που έχασε τη γυναίκα του όταν χτύπησε το τσουνάμι. Έκτοτε έμεινε με τα τέσσερα παιδιά του.

«Ήξερα πως δεν θα μου απαντήσει κανείς αλλά ένιωθα πως η σύζυγός μου ήταν εκεί. Της είπα πως μαζί με την κόρη μου ψάχναμε για πολύ καιρό τη σορό της την οποία τελικά βρήκαμε. Ξέρω πως δεν θα γυρίσεις ποτέ πίσω, αλλά μπορώ εγώ να σε μεταφέρω στο μέλλον. Για πάντα», σημείωσε ο άνδρας, σύμφωνα με το άρθρο του βρετανικού δικτύου.

«Κάθε φορά κλείνω τα μάτια μου και νιώθω πως εκείνη με ακούει. Μετά από το τηλεφώνημα έκλαιγα από χαρά», συμπλήρωσε αφότου βγήκε από το θάλαμο.

Ένας άλλος άνδρας που πρωταγωνιστεί στο ρεπορτάζ λέει πως έχασε το γιο του εξαιτίας των φονικών κυμάτων. Τέσσερα χρόνια αργότερα πέθανε και η γυναίκα του.

«Γεια σου γιε μου, είμαι ο πατέρας σου. Τι κάνεις τώρα; Είσαι με τη μαμά; Έχουν περάσει οκτώ χρόνια από το τσουνάμι. Προσπαθώ απλά να επιβιώσω, να ανταπεξέρχομαι στην καθημερινότητα. Θα έρθω πάλι την άνοιξη. Σ’ευχαριστώ γιε μου. Είμαστε όλοι μαζί ακόμα εδώ. Τα πράγματα θα φτιάξουν. Πρόσεχε τη μαμά σου», λέει εκείνος.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ Μαθήματα ελληνικής παιδείας από το Ισραήλ Ο νέος κόσμος που ανατέλλει με τα μάτια ενός διαπρεπούς έλληνα επιστήμονα Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε το Wi-Fi στα Airbnb
Keywords
Τυχαία Θέματα