Στέγνωσαν τα κανάλια της Βενετίας δύο μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες

Μόλις πριν δύο μήνες η Βενετία αντιμετώπισε την μεγαλύτερη πλημμύρα των τελευταίων 50 χρόνων και τώρα έρχεται αντιμέτωπη με ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα: στέγνωσαν τα κανάλια της.

Οι βάρκες και οι γόνδολες έχουν σχεδόν «προσαράξει», καθώς η στάθμη των υδάτων έχει μειωθεί δραματικά. Σύμφωνα με το BBC, τα κανάλια της «Γαληνοτάτης» μοιάζουν με τάφρους λάσπης, ενώ η μετακίνηση στην πόλη έχει γίνει μεγάλο πρόβλημα για πολλούς.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης είχε τεθεί η Βενετία, λόγω της μεγάλης

ανόδου των υδάτων, που πλημμύρισαν πλατείες, οδούς, και ακόμα και τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου τον Νοέμβριο, αλλά τώρα τα κανάλια είναι σε τραγική κατάσταση.

Δείτε τις φωτογραφίες

Exceptionally low tides leave Venice's canals nearly dry just 2 months after floods https://t.co/BtDSeyJPQtpic.twitter.com/MkqdetMiSf

— DAILY SABAH (@DailySabah) January 13, 2020

Just weeks after serious flooding caused widespread damage, the famous canals of Venice have been left almost completely dry due to exceptionally low tides.

Read more on this story here: https://t.co/8yX0mM3TClpic.twitter.com/N3zDsUUJpJ

Sky News (@SkyNews) January 12, 2020

πηγή: BBC

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ... Σκίτσο Ιταλού προσκυνητή αποκαλύπτει πώς έμοιαζε η Βενετία τον 14ο αιώνα Οι ισχυρές βροχοπτώσεις στην Βόρεια Ιταλία βουλιάζουν και πάλι την Βενετία Βενετία: Οι ιστορικές περιοχές που απειλούνται από τις καταστροφικές πλημμύρες
Keywords
Τυχαία Θέματα