Υπόθεση Πισπιρίγκου: «Είπε ''ελάτε χτυπάει το οξύμετρο'', πήγαμε και είδαμε ένα παιδί νεκρό»

Φωτογραφία αρχείου

Μια ειδικευόμενη γιατρός που εξέτασε τη Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο και ήταν στο νοσοκομείο στο επεισόδιο που οδήγησε στην ανακοπή της 9χρονης κατέθεσε σήμερα στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Mας χτύπησε την πόρτα, είπε ελάτε χτυπάει το οξύμετρο, δεν μας έδωσε την αίσθηση του επείγοντος»

«Η μητέρα ήρθε και μας χτύπησε την πόρτα, δεν μας έδωσε την αίσθηση ότι κάτι επείγον συνέβαινε. Όταν ήρθε στο γραφείο των γιατρών μας είπε με ηρεμία ελάτε στο δωμάτιο γιατί χτυπάει το οξύμετρο» ανέφερε η μάρτυρας, που είχε εξετάζει την 9χρονη και την

Παρασκευή καταλήγοντας αρχικά ότι πρέπει να της δοθεί εξιτήριο.

«Μας ειδοποίησε μετά η μητέρα για κάποια σάλια. Δεν είχε το περιεχόμενο του στομάχου. Το παιδί καθόταν στο κρεβάτι και είχε καλό χρώμα. Και στην εξέταση που ακολούθησε δε βρέθηκε κάτι» είπε η μάρτυρας εξηγώντας πως τελικά η επιμελήτρια της αποφάσισε να παραμείνει το παιδί στο νοσοκομείο για παρακολούθηση.

«Το απόγευμα της Κυριακής γύρω στις 7 χτύπησε η πόρτα με ένα απλό χτύπημα. Άνοιξε η συνειδικευόμενη μου. Ήταν η μητέρα και μας είπε «ελάτε γιατί χτυπάει το οξύμετρο. Δεν μας έδωσε την αίσθηση του επείγοντος κι εγώ συνέχισα να γράφω ένα φάκελο. Πήγαν στο δωμάτιο η διευθύντρια της κλινικής και η συνειδικευόμενη μου» κατάθεσε και συμπλήρωσε ότι άκουσε φωνές στη συνέχεια, πήγε στο δωμάτιο και είδε ένα παιδί νεκρό, στο οποίο προσπαθούσαν να κάνουν ανάνηψη.

Ενστάσεις διατύπωσε κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου σχετικά με την κατάθεση του παιδιάτρου Θανάση Φίλια κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς όπου ισχυρίστηκε ο δικηγόρος είπε ψέματα.

Ο κ. Φίλιας κατά την κατάθεσή του είχε αναφέρει: «Εξέτασα μαζί με μια ειδικευόμενη το κοριτσάκι μόλις εισήχθη στο νοσοκομείο. Από την εξέταση δεν παρουσιάστηκε κάτι. Η μητέρα μου είπε πως ενώ κοιμόταν παρουσίασε κινήσεις άκρων, είχαν μελανιάσει ελαφρώς τα χείλη του και κράτησε περίπου πέντε λεπτά. Ανέφερε ότι υπήρχε και δεύτερο παρόμοιο επεισόδιο διαρκείας δυο δευτερολέπτων» ανάφερε ο μάρτυρας.

Όπως είπε, ζήτησε να γίνουν εξετάσεις και συνομίλησε με την παιδοκαρδιολόγο κ. Καρατζά, κλείνοντας ραντεβού για την επόμενη το πρωί. «Ενημερώσαμε τη μητέρα και μας είπε ότι την είχε δει πριν κάποιες ημέρες, όταν την έστειλε η παιδίατρος. Την επόμενη ημέρα ήμουν στην ομάδα των γιατρών που έκαναν επίσκεψη στο παιδί και καταλήξαμε ότι μπορεί να πάει στο σπίτι. Λίγο αργότερα ένας νοσηλευτής ανάφερε πως η μητέρα του είπε πως το παιδί είχε κάνει εμετό. Έμαθα ότι αποφασίστηκε να μείνει το παιδί μέσα για παρακολούθηση».

Το Σάββατο το πρωί το κοριτσάκι φαινόταν καλά και όπως ανάφερε ο παιδίατρος έγινε ένας υπέρηχος, ο οποίος δεν είχε ευρήματα.

«Κάναμε τον υπέρηχο και δε βρέθηκε κάτι, παρά μόνο ένα μη ειδικό εύρημα που συναντώνται συχνά σε παιδιά που περνούν μια ιωσούλα με κοιλιακό άλγος. Το απόγευμα του Σαββάτου ήταν μια χαρά το παιδί, είχε φάει ελαφρά. Κατά τις 10 το βράδυ με ενημέρωσαν ότι το παιδί ενώ κοιμόταν, ξύπνησε και παρουσίασε κοιλιακό άλγος με τάση για εμετό και βήχα. Είχε πτώση οξυγόνου. Του έβαλαν οξυγόνο και ανέβηκε αμέσως στο 98%, της έκαναν ένα κύκλο με εισπνεόμενα και έφυγε και ο βήχας. Δώσαμε αντιβίωση γιατί σκέφτηκα ήταν κάποια εισρόφηση».

“Δεν συνδέεται η ανακοπή με την επιληψία” κατέθεσε νευρολόγος για την 9χρονη Τζωρτζίνα

Την πρόθεσή του να δώσει εξιτήριο στην 9χρονη Τζωρτζίνα μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεων της δήλωσε στην κατάθεση του στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο νευρολόγος του Καραμανδάνειου Νοσοκομειου, Αδ. Κατερέλος.

Ο μάρτυρας ενημερώθηκε από τη μητέρα της για τους «σπασμούς» της Τζωρτζίνας, ενώ και το ίδιο το παιδάκι ανέφερε πως θυμόταν το ένα επεισόδιο σαν κακό όνειρο. «Η κατηγορούμενη μου ανέφερε δυο επεισόδια του παιδιού της μέσα στον ύπνο, ενώ το ένα το περιέγραψε και το ίδιο το παιδί. Μου είπε ότι ήταν «σαν όνειρο μέσα στον ύπνο». Κάναμε εξετάσεις ήταν όλα φυσιολογικά. Εκεί τελείωσα εγώ» ανέφερε ο μάρτυρας, χαρακτηρίζοντας ασαφή τα επεισόδια όπως περιγράφηκαν από τη μητέρα.

«Η μητέρα είχε μια ανησυχία για το τι γίνεται. Κάναμε το εγκεφαλογράφημα το οποίο ήταν φυσιολογικό. Με ρώτησε γιατί έπαθε αυτό το παιδί μου κι εγώ το απέδωσα σε διαταραχή ύπνου. Δεν με ρώτησε κάτι άλλο, μίλησε με τους παιδιάτρους για τα περαιτέρω» είπε ο κ. Κατερέλος.

Σε ερώτηση της προέδρου σχετικά με το αν οι σπασμοί αποτυπώνονται σε εξετάσεις, ο νευρολόγος εξήγησε πως εξαρτάται από τον λόγο πρόκλησης τους. «Μόνο όταν πρόκειται για επιληπτικό σύνδρομο. Αν είναι από άλλες αιτίες που στη συνέχεια οι δείκτες επανέρχονται, δε θα φανεί. Βέβαια αν είναι από υπογλυκαιμικό σοκ θα φανούν πεσμένες τιμές στις αιματολογικές εξετάσεις».

Πρόεδρος: Μπορεί να υπάρχει καλή νευρολογική εικόνα και μετά να έχεις ανακοπή;

Μάρτυρας: Όχι, δεν συνδέονται αυτά τα δυο. Μπορεί να υπάρχει καλή εικόνα νευρολογικά και μετά να συμβεί. Αν υπάρχει επιληψία και μόνο στην περίπτωση ενός συνδρόμου μπορεί να συνδεθεί.

 Πηγή: dikastiko.gr

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΤραγωδία στα Τέμπη: Νέο βίντεο με συγκλονιστικές εικόνες δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουσηΒόλος: 14χρονες μαθήτριες χτύπησαν καθηγητή και τον έσπρωξαν από τη σκάλαΩρωπός: ΕΔΕ για την 69χρονη που έπλεναν με λάστιχο σε πυλωτή νοσηλευτές
Keywords
Τυχαία Θέματα