Super League: Ματσάρα στη Νέα Σμύρνη με νικητή τον Ολυμπιακό, 4-3 τον Πανιώνιο (εικόνες – video)

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, ο Ολυμπιακός έφυγε από τη Νέα Σμύρνη με το διπλό, επικρατώντας με το… αγγλικό 4-3 του Πανιωνίου. Νίκη μετά από τέσσερις αγώνες για τους ερυθρόλευκους, εξαιρετικοί για άλλη μία αναμέτρηση οι κυανέρυθροι. Πρωταγωνιστής για την ομάδα του Τάκη Λεμονή ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, με δύο γκολ (37′, 45′) κόντρα στην παλιά ομάδα του, ενώ το

πρώτο σημείωσε ο Σισέ (19′) και το τελευταίο ο Φορτούνης με πέναλτι στο 87′. Ο Σπιριντόνοβιτς μόλις στο 3′, ο Μασούντ με πέναλτι στο 82′ και ο Ντουρμισάι στο 84′ τα γκολ των γηπεδούχων.

Ένα τραγικό λάθος του Φιγκέιρας έφερε τον Ολυμπιακό με το ξεκίνημα του αγώνα να βρίσκεται πίσω στο σκορ. Ο πορτογάλος αμυντικός, αντί να γυρίσει στον Προτό, «έστρωσε» στον Σπιριντόνοβιτς, που στο 3′ έκανε το 1-0. Όμως οι «ερυθρόλευκοι», όπως συμβαίνει όταν έχουν τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο, δεν πτοήθηκαν. Έβαλαν την μπάλα κάτω και άρχισαν να πιέζουν τους γηπεδούχους και οι φάσεις να διαδέχονται η μια την άλλη. Και κάπως έτσι ήρθαν και τα γκολ και μάλιστα 3 στον αριθμό, μέχρι να συμπληρωθεί το 45λεπτο.

Στο 19′, φάουλ του Φορτούνη, κεφαλιά του Σισέ και 1-1. Στο 20′, κεφαλιά του Πάρντο στο δοκάρι. Και στη συνέχεια ο Ανσαριφάρντ δικαίωσε τον προπονητή του που τον έβγαλε από τη «ναφθαλίνη» και, με δύο γκολ στο 37′ και στο 45′ κόντρα στην παλιά ομάδα του, έκανε το 1-3. Στο ενδιάμεσο και δύο κλασσικές ευκαιρίες με τον Πάρντο στο 39′ και στο 43′.

Στο β’ μέρος ο ρυθμός του Ολυμπιακού έπεσε και ο Πανιώνιος απείλησε με τον Λάμπρου στο 61′ και τον Σπιριντόνοβιτς στο 74′, αλλά ο Προτό ήταν σε ετοιμότητα. Και στο τελευταίο δεκάλεπτο το ματς πήρε «φωτιά». Στο 82′, ο διαιτητής Ευαγγέλου έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Προτό στον Σπιριντόνοβιτς, ο Μασούντ το εκτέλεσε και έκανε το 2-3. Δύο λεπτά μετά (84′), ο Ντουρμισάι βρέθηκε απέναντι από τον Προτό και ισοφάρισε. Και στο 87′, ο Ευαγγέλου έδωσε πέναλτι στο μαρκάρισμα του Οικονόμου πάνω στον Φορτούνη, ο ίδιος το εκτέλεσε και έκανε το 3-4.

Η αγωνία κράτησε και στις καθυστερήσεις, καθώς στο 91′ το φάουλ του Χατζισαφί πέρασε δίπλα από το δοκάρι, στο 93′ ο Πανιώνιος ζήτησε πέναλτι, αλλά το 4-3 υπέρ του Ολυμπιακού παρέμεινε και έδωσε τέλος στο αρνητικό σερί που είχε δημιουργηθεί στα τελευταία 4 ματς.

Το ματς παρακολούθησε και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, και μάλιστα φορώντας μια μπλε φανέλα της Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μασούντ, Γεσίλ, Οικονόμου – Οτζίτζα, Ταχτσίδης

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος (71΄ Παπαγεωργίου), Χατζισαφί, Οικονόμου, Μπανανά, Σιώπης, Κόρμπος (81΄ Ντουρμισάι), Μασούντ, Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας (60΄ Λάμπρου), Γεσίλ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΣΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Φιγκέιρας, Κούτρης, Σισέ, Νικολάου, Ρομαό, Οτζίτζα (64΄ Ταχτσίδης), Φορτούνης (88΄ Μποτία), Σεμπά, Πάρντο, Ανσαριφάρντ (75΄ Τζούρτζεβιτς).

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα