Αναβολή για τις 24/02 στην υπόθεση ΠΑΟΚ – Ξάνθης από τον αθλητικό δικαστή

Για την ερχόμενη Δευτέρα (24/02, 12:00) αναβλήθηκε από το πειθαρχικό όργανο της Superleague η εκδίκαση της εισήγησης της ΕΕΑ για υποβιβασμό μετά την εξέταση της καταγγελίας του Ολυμπιακού περί πολυιδιοκτησίας μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης. Την Παρασκευή (21/2) εκδικάζονται οι υποθέσεις της ακριτικής ομάδας… Ο Τάκης Μπαλτάκος

στη νομική ομάδα του «Δικεφάλου του Βορρά».

Δεκτά έγιναν, λοιπόν, από το πειθαρχικό όργανο της διοργανώτριας αρχής τα αιτήματα αναβολής για τις υποθέσεις ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

Σε ό,τι αφορά την καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός περί πολυιδιοκτησίας, η υπόθεση ορίστηκε να συζητηθεί τελικά μετά το ντέρμπι της Τούμπας, όπως είχαν αιτηθεί οι Θεσσαλονικείς και η εκδίκαση ορίστηκε για την επόμενη Δευτέρα, 24/02 στις 12:00.

Από εκεί και πέρα, την προσεχή Παρασκευή (21/02, 12:00) θα εκδικαστεί η υπόθεση της ανάκλησης του πιστοποιητικού συμμετοχής της Ξάνθης από την ΕΕΑ και της μετοχικής της σύνθεσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι εξ αρχής αντέδρασαν έντονα στα αιτήματα αναβολής τόσο ο Ολυμπιακός, όσο κι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας.

Στα γραφεία της Super League, όπου στεγάζεται το Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της διοργανώτριας, ήταν το πρωί οι δικηγόροι των δύο ομάδων, με τον Τάκη Μπαλτάκο να μετέχει στη νομική ομάδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Πρόεδρος ήταν η Πρωτοδίκης Μαρία Τσαγκιά.

Μπαλτάκος: Γι’ αυτό ζητήσαμε αναβολή, συναντήσαμε επιθετική στάση

O εκ των νομικών συμβούλων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Τάκης Μπαλτάκος, μίλησε για τη διαδικασία ενώπιον του Πειθαρχικού οργάνου της Super League και εξήγησε τους λόγους που ο Δικέφαλος ζήτησε και πήρε αναβολή της εκδίκασης, τονίζοντας ότι υπήρξε επιθετική στάση. Μιλώντας για νίκη του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε στο «Αθλητικό Metropolis 95,5 fm»:

Για την απόφαση περί αναβολής: «Έγινε μια μάχη τριών ωρών, διότι η αντίθετη πλευρά δεν ήθελε να την αναβολή. Ο λόγος που ζητήσαμε την αναβολή ήταν διότι θέλαμε να παραλάβουμε από την ΕΕΑ όλα τα στοιχεία του φακέλου. Κατά περίεργο τρόπο, αντιμετωπίσαμε μια επιθετική στάση, δεν ήθελαν να δοθεί η αναβολή. Τελικά μετά από αντιδικία τριών ωρών δόθηκε η αναβολή και είμαστε ικανοποιημένοι. Πρέπει να πάρουμε τον φάκελο, να δούμε τι περιλαμβάνει, διότι βλέπουμε περίεργα πράγματα. Υπάρχει μια απόφαση που λέει ότι οι θυγατρικές εταιρείες μπορούν να ελέγχουν τις μητρικές. Υπάρχει μια απόφαση που λέει ότι τα μέλη του δ.σ. μπορούν να ελέγχουν τους μετόχους. Ότι μπορεί ο ιδιοκτήτης ενός βοηθητικού να ελέγχει μια ΠΑΕ. Δε μπορώ να καταλάβω πώς βγαίνουν αυτά τα πράγματα. Είναι πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας να λες ότι υπάρχει μια πρώην θυγατρική της Ξάνθης, η οποία ελέγχει την ΠΑΕ».

Για τη χρονική συγκυρία της εκδίκασης της υπόθεσης καθώς ακολουθεί ντέρμπι ΠΑΟΚΟλυμπιακού: «Είναι πολύ καλή εξέλιξη η αναβολή, για να μη δυναμιτιστεί ο αγώνας. Δεν έπρεπε ενόψει ενός τέτοιου αγώνα να έχουμε τέτοια θέματα».

Για την αντιδικία του με τον Αλέξη Κούγια: «Οι παρεμβάσεις που έκανα το προηγούμενο διάστημα στα μέσα ενημέρωσης ήταν με βάση αυτά που είχα διαβάσει στα σάιτ. Για να μιλήσω στο δικαστήριο ως δικηγόρος πρέπει να έχω τον φάκελο. Αν δεν τον έχω, τι να πω; Δεν ξέρω γιατί ο Κούγιας δεν ήθελε αναβολή. Έδωσαν μάχη για να μη δοθεί η αναβολή».

Για τους λόγους που τον δέχθηκε ο αθλητικός δικαστής ενώ στη συνεδρίαση της ΕΕΑ δεν έγινε δεκτός: «Σήμερα μιλήσαμε για την αναβολή. Όταν έρθει η ώρα το δικαστήριο να δικάσει τότε θα κριθεί αν μπορεί η Λάρισα να κάνει παρέμβαση. Δεν τέλειωσε το θέμα. Τη Δευτέρα θα κριθεί αυτό».

Για το αν έπαιξε ρόλο στο να δοθεί αναβολή η προσφυγή του ΠΑΟΚ στο διοικητικό εφετείο: «Βεβαίως. Είπαμε ότι υπάρχει προσφυγή στο διοικητικό εφετείο εναντίον της απόφασης της ΕΕΑ. Εκεί μπερδεύτηκαν από τον Ολυμπιακό. Δεν ήξεραν κι οι ίδιοι τι είναι η ΕΕΑ, αν είναι διοικητικό όργανο ή δικαιοδοτικό όργανο. Ένας από τους λόγους της αναβολής ήταν και αυτός».

Για το αν η σημερινή εξέλιξη συνιστά νίκη του ΠΑΟΚ: «Απολύτως. Γι’ αυτό και είμαστε ευχαριστημένοι».

Δείτε τι έγινε τη Δευτέρα (17/02) στα γραφεία του αθλητισκού δικαστή της Super League, όπως τα κατέγραψε το «ethnos.gr»:

12:46: Δευτέρα 24/2 πρότεινε η πρόεδρος να εκδικαστεί η υπόθεση της πολυιδιοκτησίας.

12:43: Η εκδίκαση για την Ξάνθη αναβάλλεται για την Παρασκευή 21/2 στις 12:00.

12:39: Βγήκε το προεδρείο για να ανακοινώσει την απόφασή του.

12:25: Συμπληρώθηκε μια ώρα κι ακόμα δεν έχουμε απόφαση…

11:30: Η έδρα διέκοψε για μισή ώρα. Η εκδίκαση έχει διακοπεί για να αποφασιστούν τα αιτήματα αναβολής.

11:25: Ο Πανιώνιος υποβάλλει αίτημα αναβολής για την εκδίκαση της ένστασης, λόγω απουσίας του δικηγόρου Χάρη Γρηγορίου. Το αίτημα του Πανιωνίου έγινε δεκτό, με τη σύμφωνη γνώμη της Ξάνθης.

11:20: Ο νομικός εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομμάτης, τόνισε: «Θα πρέπει να μας πει κάποια στιγμή ο Ολυμπιακός αν το πόρισμα είναι δεσμευτικό ή όχι. Κανένας ΚΑΠ δεν μας στερεί το δικαίωμα να προσφύγουμε. Θα εξετάσουμε και εμείς άλλες περιπτώσεις, ο Κούγιας είναι ιδιοκτήτης της ΑΕΛ και δικηγόρος των επιχειρήσεων του Μαρινάκη».

11:10: Τον λόγο πήρε ο Αλέξης Κούγιας: «Αν δεν πάρετε απόφαση, το πρωτάθλημα θα διακοπεί στις 1/3, αφού θα υπάρχει εκκρεμοδικία και δεν θα μπορεί να επικυρωθεί η βαθμολογία, ούτε να αρχίσουν τα play offs. Η παράβαση της πολυϊδιοκτησίας είναι διαρκής. Μπορεί να κάνουμε μια νέα προσφυγή στην ΕΕΑ, αφού έχουμε συνεχή παράβαση και πάλι να έχουμε νέα έρευνα. Πώς βγαίνει ο Μπαλτάκος τόσο καιρό στην τηλεόραση αφού δεν ήξερε την υπόθεση και ήρθε τώρα και ζήτησε αναβολή; Να μην αναβληθεί, το θέμα της πολυιδιοκτησίας δεν αφορά εμένα και σένα αλλά όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο».

11:05: «Επαναλαμβάνουμε το αίτημα αναβολής. Η RFA δεν είχε κληθεί στην ΕΕΑ. Το υπόμνημα της RFA είναι κρίσιμο. Το σκεπτικό που δημοσιεύτηκε στις 27/1 εμάς μας δόθηκε στις 10/2 και αναφέρονται σε ένα σκεπτικό που εκδόθηκε στις 3/2 πάνω στο οποίο βασίζονται για να βγάλουν συμπεράσματα. Έχουμε απόφαση με υπογραφή 27/1, αναφέρεται σε μεταγενέστερο γεγονός, και δεν αναφέρεται στην τροπολογία που τους έχει αφαιρέσει σημαντικό μέρος της απόφασης. Είναι σημαντικός λόγος για ακύρωση της απόφασης».

10:57: «Υπάρχει το ζήτημα της προσωρινής διαταγής, θέλω να πιστεύω ότι θα κριθεί τις επόμενες ημέρες. Επίσης, θα ήταν προτιμότερο να ακολουθήσει η διαδικασία τον αγώνα της Τούμμπας. Ζητάω μια αναβολή για την ερχόμενη Δευτέρα», ισχυρίστηκε ο Αχιλλέας Μαυρομμάτης.

10:55: «Πήρα την υπόθεση την Παρασκευή, ζητώ μικρή αναβολή για να ενημερωθώ», ανέφερε ο Τάκης Μπαλτάκος για να παρέμβει ο Κούγιας και να πει: «Έχεις κάνει δηλώσεις για την υπόθεση εδώ και μια εβδομάδα». Ο Μπαλτάκος συνέχισε προς την έδρα, λέγοντας: «Θα ήθελα στο πρόσωπό μου, πέραν των ισχυρισμών του ΠΑΟΚ, ότι δεν έχει πάρει τα έγγραφα, να μας δοθούν σήμερα τα έγγραφα μετά από εισαγγελική παρέμβαση».

10:50: «Έχουμε υποβάλει κι εμείς αίτηση στο Διοικητικό Εφετείο, σε μια εβδομάδα θα έχουμε την απόφαση», ζήτησε ο Αχιλλέας Μαυρομμάτης, δικηγόρος του ΠΑΟΚ.

10:40: Ο κ. Μπίρδας, δικηγόρος του ΠΑΟΚ, ζήτησε να προαποφασιστεί αν είναι νόμιμη η πρόσθετη παρέμβαση του Ολυμπιακού και της ΑΕΛ. «Είναι μη νόμιμες και απαράδεκτες», τόνισε και πρόσθεσε: «Το 2017 άλλαξε ο κανονισμός και λέει μόνο όταν υπάρχει άμεσο βαθμολογικό ενδιαφέρον, γιαυτό είναι απαράδεκτη. Και στις δύο περιπτώσεις είναι εκτός πλαισίου. Δεν υπάρχει πρόσθετη παρέμβαση στην πειθαρχική διαδικασία, είναι μη νόμιμη όσον αφορά το θέμα της τιμώρησης. Ο Ολυμπιακός θέλει πάση θυσία να είναι «παρών». Εκανα αυτοψία μια εβδομάδα στην ΕΕΑ, εγώ και ο γιος μου. Παραδόθηκε 10/2 μόνο το αντίγραφο της απόφασης, 12/2 λείπει ο πρόεδρος πρέπει να πάρουμε άδεια, 13/2 τους είπα ότι θα πάω στον εισαγγελέα. 14/2 τους είπα ότι δεν μπορώ να δικάσω και μου είπαν να μου δώσουν τέσσερα υπομνήματα κι επιφυλάχθηκαν να δώσουν τα υπόλοιπα σήμερα».

10:30: «Στην ΕΕΑ έλεγαν ότι είπαν τηλεφωνικά για την αλλαγή στις μετοχές, και τώρα λένε ότι δεν έχουν στοιχεία. Και τελευταία στιγμή πήγαν στο διοικητικό Εφετείο. Το μόνο που θέλουν είναι να πάρουν αναβολή που τινάζει στον αέρα το πρωτάθλημα. Δεν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες λόγω Euro. Έστω και μια αγωνιστική να αναβληθεί δεν υπάρχουν ημερομηνίες» πρόσθεσε σε έντονο ύφος η Λίνα Σουλούκου.

10:20: «Η απόφαση της Επιτροπής είναι εκτελεστή, δεν μπορεί να δοθεί αναβολή. Μιλάμε για 3-4 χρόνια για εκδίκαση της υποθέσεως», τόνισε ο έτερος νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, κ. Τσιρώνας.

10:10: «Με τη μη επικύρωση της βαθμολογίας, δεν μπορούμε να περάσει στα play offs. Τι σημαίνει αυτό; Ότι έχουμε ένα πρωτάθλημα στον αέρα με όλες τις οικονομικές συνέπειες», συνέχισε ο Ιωάννης Χατζησαββάογλου. «Σύμφωνα με τον ΚΑΠ, άρθρο 20, παράγραφος 3 δεν μπορεί να επικυρωθεί η βαθμολογία», ισχυρίστηκε ο δικηγόρος του Ολυμπιακού. «Αν συνεχίζει και παίζει η Ξάνθη και στη συνέχεια υποβιβαστεί, τους βαθμούς που τους πήρε δεν μπορούν να τους πάρουν πίσω οι άλλες ομάδες», σημείωσε ο Δημήτρης Καρπετόπουλος, επίσης, νομικός του Ολυμπιακού.

10:00: «Αν το βάλουμε το πόρισμα στο συρτάρι, δεν εκκινήσει η διαδικασία και δεν επιβάλλετε τις ποινές, αν δεν το κάνετε, η Ξάνθη μπορεί να συνεχίσει στο πρωτάθλημα;», ρώτησε  ο Ιωάννης Χατζησαββάογλου.

9:55: Αλέξης Κούγιας: «Μέχρι τώρα ακούγαμε ότι δεν είχε εκδοθεί δεσμευτική απόφαση από δικηγόρους του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. Οι της Ξάνθης είχαν κάθε δυνατότητα να προσφύγουν στο Εφετείο, αλλά περιορίστηκαν όλο αυτό το διάστημα να λένε ότι πρόκειται για μια εισήγηση. Στο παρά ένα, όμως, κατέθεσαν προσφυγή. Οι προσφυγές στο Διοικητικό Εφετείο αργούν πάρα πολύ, το 2025 θα εκδικαστούν. Αν αναβληθεί η εκδίκαση, θα πρέπει να ανασταλεί η συνέχεια του πρωταθλήματος».

9:50: Η νομική εκπρόσωπος του Πανιωνίου διαφωνεί με το αίτημα αναβολής.

9:45: Η Ξάνθη υπέβαλε αίτημα αναβολής. «Δεν έχουμε λάβει πλήρης γνώση του φακέλου, η Επιτροπή αρνείται να δώσει στοιχεία του φακέλου. Επειδή οι δύο υποθέσεις συνδέονται, άμεσα, πέραν αυτού, έχουμε ήδη καταθέσει στο διοικητικό εφετείο προσφυγή», τόνισε ο εκπρόσωπος της ακριτικής ομάδας.

9:40: Η Μαρία Τσαγκιά θα αναλάβει την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας και την ένσταση της Ξάνθης κι ο Χριστόφορος Μάρκου θα αναλάβει την υπόθεση της Ξάνθης, των μετοχών δηλαδή.

9:35: Στην αίθουσα εισήλθε και η πρόεδρος, Μαρία Τσαγκιά κι ο Χριστόφορος Μάρκου.

9:30: Στα γραφεία της Super League και ο Αλέξης Κούγιας. Η ΠΑΕ ΑΕΛ έχει κάνει πρόσθετη παρέμβαση, εκτός από τον Ολυμπιακό.

9:25: Το «παρών» έδωσε και η κυρία Τσαγκαράκη, δικηγόρος του Πανιωνίου, που έχει καταθέσει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με την Ξάνθη.

9:20: Για τον Ολυμπιακό, νομικοί εκπρόσωποι ήταν οι Λίνα Σουλούκου, Δημήτρης Καρπετόπουλος, Βαρβάρα Γιαννακού και Ιωάννης Χατζησαββάογλου.

9:15: Ο ΠΑΟΚ εκπροσωπήθηκε νομικά από τους Αχιλλέα Μαυρομμάτη, Τάκη Μπαλτάκο και Λάμπρο Μπίρδα, ενώ η Ξάνθη από την κα Σορίνα Παπαδοπούλου, τον κ. Κωνσταντίνο Χριστοδούλου, και τους κ.κ. Χάρη Δασκαλάκη, Χρήστο Δετσαρίδη και Γιώργο Στράτο.

9:10: Στα γραφεία της Super League προσήλθαν από νωρίς οι δικηγόροι των ομάδων.

Φωτογραφίες: intime.gr

Πηγή: Αναβολή για τις 24/02 στην υπόθεση ΠΑΟΚ – Ξάνθης από τον αθλητικό δικαστή - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα