Eγκατάλειψη μέσα στην αίθουσα και ρατσιστικό μπούλινγκ – Οι δύσκολες στιγμές δύο μικρών μαθητών δημοτικού στα ελληνικά νησιά (video)

Κανείς δεν περίμενε πως ένας δάσκαλος στη Ρόδο θα έκανε πραγματικότητα την απειλή του και θα κλειδώσει μέσα στην τάξη τους μικρούς μαθητές την Παρασκευή 7 Ιουνίου.

Και όμως ο δάσκαλος, όταν άργησε να κλείσει την τσάντα του, κλείδωσε την πόρτα, παρέδωσε τα κλειδιά  στη διεύθυνση του σχολείου και έφυγε, αφήνοντας μέσα στην αίθουσα ένα παιδάκι μόλις εννέα ετών.

Για περίπου 20 λεπτά καταγγέλλουν οι γονείς ότι έμεινε το παιδί τους μέσα στην τάξη, φωνάζοντας για να του ανοίξουν,

ενώ αποπειράθηκε να βγει και από το παράθυρο της τάξης του, όμως αυτή βρίσκεται στο δεύτερο όροφο και το παιδί τελικά δεν πήδηξε.

Το αγοράκι τελικά άκουσε μια άλλη δασκάλα, η οποία δίδασκε Γερμανικά. Ο μικρός μαθητής είχε υποστεί σοκ και, όταν είπε στους γονείς του τι είχε συμβεί, εκείνοι ενημέρωσαν τον διευθυντή του σχολείου, τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ κατέθεσαν και μήνυση – δια του δικηγόρου τους κ. Δήμου Μουτάφη- κατά του δασκάλου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο δάσκαλος να συλληφθεί το πρωί της Κυριακής 9 Ιουνίου και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα προκειμένου να διενεργηθεί περαιτέρω προανάκριση για την υπόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο δάσκαλος αρνείται τα όσα του καταλογίζονται και ειδικότερα στην κατάθεσή του στην αστυνομία ισχυρίζεται ότι πράγματι κλείδωσε την τάξη, όμως δεν είχε αντιληφθεί ότι μέσα σε αυτή βρισκόταν το παιδί. Ο ίδιος αναφέρει ότι το παιδί παρέμεινε στην αίθουσα για ελάχιστα λεπτά και πως επιχείρησε να επικοινωνήσει με τους γονείς για να τους εξηγήσει τι είχε συμβεί και να τους ζητήσει συγγνώμη.

Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου, όταν το περιστατικό έλαβε διαστάσεις, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου διέταξε την απομάκρυνση του δασκάλου από το 15ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου.

Θύμα ρατσιστικού μπούλινκ παιδί στην Κρήτη

Την ίδια στιγμή, ένας άλλος μαθητής δημοτικού περνά πολύ διαφορετικές και σίγουρα πιο δύσκολες στιγμές, καθώς είναι θύμα ρατσιστικού μπούλινκ.

Ο μικρός μαθητής από το Ρέθυμνο δεχόταν παρενοχλήσεις από ανηλίκους της ηλικίας τους και ένα μεγαλύτερο αγόρι επειδή η μητέρα του είναι Τουρκάλα.

Το χωριό έχει αγκαλιάσει την μητέρα του, που μάλιστα έχει βαφτιστεί χριστιανή, όμως κάποια παιδιά δεν είχαν την ίδια διάθεση απέναντι στο παιδί της…

«Δε θα κάνουμε κι άλλο Γιακουμάκη», τόνισαν κάτοικοι της περιοχής.

Το παιδί δεν πηγαίνει στο σχολείο εδώ και έναν μήνα περίπου λόγω του εκφοβισμού που έχει υποστεί. Εξειδικευμένος πανεπιστημιακός ψυχολόγος παρακολουθεί το παιδί, που ποτέ δεν εκμυστηρεύτηκε το παραμικρό, με την υπόθεση να έρχεται στο φως, όταν πια τα σημάδια της κακοποίησης έγιναν ορατά και στο σώμα του παιδιού από τους έντρομους γονείς του.

Οι γονείς με τα έγγραφα των ειδικών και του νοσοκομείου και με σχετικό φωτογραφικό υλικό θα απευθυνθούν στη δικαιοσύνη για να μπει τέλος σε αυτή την υπόθεση εκφοβισμού, προτού είναι και πάλι αργά.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ/ΜΠΕ, neakriti)

Keywords
Τυχαία Θέματα