Δεύτερη μέρα επεισοδίων στην Παλαιστίνη – Νέες συγκρούσεις σε Βηθλεέμ και Ραμάλα (video)

Τον «ασκό του Αιόλου» έχει ανοίξει η απόφαση του Τραμπ, να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ από την πρωτεύουσα, Τελ Αβίβ στην ιερή πόλη των Παλαιστίνιων, Ιερουσαλήμ«Για όλα φταίει η Χαμάς» η τοποθέτηση του Λευκού Οίκου«Όχι» σε ανεξάρτητη έρευνα λένε οι ΗΠΑ στον ΟΗΕΠαγκόσμια κατακραυγή για το αιματοκύλισμα στη Γάζα

Νέες συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων ξέσπασαν σήμερα σε Βηθλεέμ και Ραμάλα, ένα 24ώρο μετά το αιματοκύλισμα στη

Γάζα.

Ισραηλινοί στρατιώτες, μάλιστα, σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, έγινε γνωστό από αξιωματούχους των τοπικών υπηρεσιών Υγείας. Τον 51χρονο άνδρα, που ονομαζόταν Νασέρ Γκοράμπ, πυροβόλησαν και σκότωσαν κατά μήκος των συνόρων στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.

Σήμερα πραγματοποιούνται στη Λωρίδα της Γάζας και οι κηδείες όσων σκοτώθηκαν χθες, με τον απολογισμό να αυξάνεται σήμερα το πρωί με την ανακοίνωση του θανάτου ενός βρέφους οκτώ μηνών επειδή εισέπνευσε δακρυγόνα στη διάρκεια των επεισοδίων, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Τον «ασκό του Αιόλου» έχει ανοίξει η απόφαση του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ από την πρωτεύουσα, Τελ Αβίβ στην ιερή πόλη των Παλαιστίνιων, Ιερουσαλήμ, εξέλιξη που συμπίπτει με την 70ή επέτειο από τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ το 1948.

Παράλληλα οι ΗΠΑ, αφού «έκλεισαν το μάτι» στον Νετανιάχου για τη νέα μαζική επίθεση κατά αμάχων, εμπόδισαν και την υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενός ψηφίσματος που καλούσε να διενεργηθεί ανεξάρτητη έρευνα για τα πολυαίμακτα επεισόδια στη Λωρίδα της Γάζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα