Διαφώνησε ο Νίκος Ανδρουλάκης με το τρόπο συμφωνίας για τη νέα ΚΕ του Κινήματος Αλλαγής

Αίσθηση προκάλεσε στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος αφενός επεσήμανε με νόημα πως δεν βοηθά ούτε ο ηγεμονισμός, ούτε η Βαβυλωνία κι αφετέρου τοποθετήθηκε σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Διαφώνησε με το να τίθεται εκ νέου το δίλημμα «με τον ΣΥΡΙΖΑ ή την ΝΔ;». «Θέλουν το Κίνημα Αλλαγής χρήσιμο μεν, πλην όμως αδύναμο, εμείς, όμως, το βράδυ των επόμενων εκλογών θα είμαστε χρήσιμοι

ισχυροί. Ο στόχος πρέπει να είναι ένας: να είναι μεγάλο το εκλογικό αποτέλεσμα για το Κίνημα Αλλαγής» υπογράμμισε.

Ο ευρωβουλευτής της «Ελιάς» ξεκαθάρισε πως «εάν θέλουν οι πολίτες να κυβερνήσει, ας τιμήσουν με την ψήφο τους και εάν το βράδυ των εθνικών εκλογών επικροτήσουν το Κίνημα Αλλαγής, είμαστε έτοιμοι να παίξουμε το ρόλο αυτό με καθαρή προγραμματική συμφωνία και ιεραρχημένες προοδευτικές προτεραιότητες».

Εμφανίστηκε αντίθετος στην απόφαση να μην υπάρξουν ψηφοφορίες εν όψει και κατά την διάρκεια του Συνεδρίου, ωστόσο, υπογράμμισε την ανάγκη σφυρηλάτησης της ενότητας εν όψει των ερχόμενων εκλογών.

Έθεσε ως απόλυτη προτεραιότητα την ανάγκη ριζοσπαστικής ανανέωσης του νέου φορέα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το 2060 δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό του να διεκδικώ αξιώματα». Απέρριψε δε τους συμβιβασμούς, που καθηλώνουν, όπως είπε, τασσόμενος υπέρ της σύνθεσης, αλλά και υπέρ μίας ξεκάθαρης και ενιαίας πολιτικής στρατηγικής. Πρόσθεσε ότι η πολιτική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα και αυτό, όπως είπε, πρέπει να είναι το βασικό πολιτικό μήνυμα της Δημοκρατικής παράταξης. Αναφέρθηκε σε ορισμένα λάθη που έγιναν τον τελευταίο καιρό, τονίζοντας ότι οι προτάσεις που καταθέτει δεν κρύβουν καμιά ιδιοτέλεια. «Μοναδική μου αγωνία είναι να μην απογοητεύσουμε την προσδοκία των 212.000 πολιτών που μας έδωσαν την ελπίδα. Και μας τίμησαν με την συμμετοχή τους στο νέο αυτό εγχείρημα στις 12 Νοέμβρη».

Επεσήμανε ότι ήταν λάθος μήνυμα στον ελληνικό λαό η εικόνα διαμοιρασμού της παράταξης. «Έπρεπε να είχε προκριθεί μια δημοκρατική διαδικασία με τους χιλιάδες ανθρώπους που μας τίμησαν, είτε μέσω των συνέδρων είτε μέσω της βάσης για να επιλέξουν αυτοί τους αντιπροσώπους τους και μάλιστα να βάλουμε και κάποιες δικλίδες ασφαλείας να υπάρχει πολυφωνία. Όχι όμως να υπάρχει διορισμός. Ήταν ένα λάθος μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία που δεν βοηθάει στην προσπάθεια που κάνουμε», τόνισε.

Αναφερόμενος στο θέμα του διορισμού των μελών της Κεντρικής Επιτροπής κατέθεσε την εξής πρόταση: «Αυτή η Κεντρική Επιτροπή να ονομασθεί προσωρινή και να είναι μια δέσμευση ότι θα μείνουμε όλοι ενωμένοι, θα δώσουμε τη μάχη των βουλευτικών εκλογών. Την επόμενη μέρα να κάνουμε ένα συνέδριο πραγματικό».

«Πρέπει να αγκαλιάσουμε τις αγωνίες του ελληνικού λαού. Πρέπει να αγωνιστούμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για όλους και ιδιαίτερα για τους πιο αδύναμους», τόνισε.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα