Ένας χρόνος από την πύρινη τραγωδία στο Μάτι – Το «τότε» και το «τώρα» μιας μεγάλης καταστροφής

Ένας χρόνος από τη φονική πυρκαγιά που οδήγησε στον θάνατο 102 ανθρώπουςΣε βαρύ κλίμα η επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματαΜελέτη του ΑΠΘ για την τοξικότητα στο Μάτι – «Προτεραιότητα η απομάκρυνση του αμιάντου»Το φωτογραφικό αφιέρωμα του πρακτορείου «Eurokinissi»

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε σήμερα από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που οδήγησε στον θάνατο 102 ανθρώπους και βύθισε ολόκληρη τη χώρα στο πένθος.

Το πρωί της Τρίτης τελέστηκε σε βαρύ κλίμα η επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της πύρινης τραγωδίας από τον Μητροπολίτη

Μεσογαίας κ. Νικόλαο, ο οποίος, σε δήλωσή του, είπε τα εξής: Σε μια τέτοια άγρια επίθεση, δεν είναι εύκολες οι άμυνες των ανθρώπων. Η προσπάθεια να βρούμε ενόχους μας διαιρεί. Ενώ η προσπάθεια να βρούμε τις αιτίες της ανεπάρκειάς μας, μας σοφίζει. «Θεωρώ ότι αυτό πρέπει να κάνουμε», δήλωσε εμφατικά.

Παράλληλα, μελέτη του ΑΠΘ για την τοξικότητα του περιβάλλοντος στην περιοχή, παρουσιάζει εν μέρει καθησυχαστικά στοιχεία, αλλά επισημαίνει τους κινδύνους που υπάρχουν στο Μάτι, τονίζοντας την αναγκαιότητα άμεσων παρεμβάσεων απομάκρυνσης του αμιάντου.

Έναν χρόνο μετά, το πρακτορείο «Eurokinissi» επέστρεψε στο πολύπαθο Μάτι για ρεπορτάζ και δημοσίευσε φωτογραφικό αφιέρωμά του στο «τότε» και στο «τώρα» μιας μεγάλης καταστροφής.

Οι φωτογραφίες από το σχετικό αφιέρωμα του πρακτορείου «Eurokinissi»:

Keywords
Τυχαία Θέματα