Επίσημο αίτημα της ΕΦΟΑ για τουρνουά ATP σε σκληρή επιφάνεια

H ATP μπορεί να ανακοίνωσε το καλεντάρι της για το 2020 χωρίς την παρουσία της Αθήνας, αλλά το θέμα παραμένει ορθάνοιχτο και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία της ελληνικής πλευράς, ώστε να γίνει τουρνουά στη χώρα μας και στο Καλλιμάρμαρο.

Όπως έγινε γνωστό εδώ και μερικές εβδομάδες, η ομοσπονδία τένις (ΕΦΟΑ) σχεδιάζει τη διοργάνωση τουρνουά ATP 250 στο Παναθηναϊκό στάδιο. Το αρχικό πλάνο ήταν

η διεξαγωγή των αγώνων σε χωμάτινη επιφάνεια, σε συνεργασία με τον Όμιλο Αθηνών, αλλά τα δεδομένα άλλαξαν και η Αθήνα ζητάει επίσημα από την ΑΤΡ την κατ’ εξαίρεση διεξαγωγή τουρνουά σε hard courts.

Και λέμε κατ’ εξαίρεση, καθώς στην Ευρώπη δεν πραγματοποιούνται τουρνουά σε σκληρές outdoor επιφάνειες. Η επιλογή της συγκεκριμένης επιφάνειας και όχι της χωμάτινης έγινε διότι είναι πιο εύκολη η τοποθέτηση των courts στο Καλλιμάρμαρο, με δεδομένο και ότι πρόκειται για αρχαιολογικό χώρο, που δεν θα πρέπει να «ταλαιπωρηθεί».

Στην περίπτωση που εγκριθεί ο φάκελος της Ελλάδας, η πιο λογική περίοδος διεξαγωγής του τουρνουά είναι ο Σεπτέμβριος, δηλαδή μετά το US Open και πριν το ασιατικό swing. Αν τελικά πει «όχι» σε σκληρή επιφάνεια η ΑΤΡ και υπάρξει αναγκαστική στροφή στο χώμα, τότε το τουρνουά πάει για την άνοιξη.

Να θυμίσουμε ότι το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τον Στέφανο Τσιτσιπά να αγωνίζεται, αφού το το Davis Cup ορίστηκε να γίνει στο Τατόι.

Η ΕΦΟΑ είχε υποβάλει αίτημα προς την ITF, για να αναλάβει η Ελλάδα τη διοργάνωση του Davis Cup (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών) και η Επιτροπή της παγκόσμιας Ομοσπονδίας αποφάσισε ομόφωνα την ανάθεση στην χώρα μας στις 6/3. Με τον Στέφανο Τσιτσιπά να αποτελεί, πλέον, μέλος της εθνική μας ομάδας.

****

Πάμε να δούμε ειδήσεις και από αγώνες που αφορούν το τένις. Στους «8» του challenger τουρνουά της Σενζέν στην Κίνα προκρίθηκε ο Μάρκος Παγδατής. Ο 33χρονος κύπριος τενίστας, ο οποίος έχει υποχωρήσει πλέον στο Νο 129 της παγκόσμιας κατάταξης, νίκησε τον Ινδό, Σασί Κουμάρ Μουκούντ (Νο 270 στον κόσμο) και τον Αλεξάντερ Νεντοβιέσοφ, Νο 14 του ταμπλό, με 6-3 και 6-2. Ο Παγδατής βρίσκεται στο Νο 2 του ταμπλό και θα επιδιώξει να φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης.

****

Δεν ευτύχησε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου στο τουρνουά των 25.000 δολαρίων του Νίσι – Τάμα της Ιαπωνίας, παρ’ όλο που ήταν το νο 1 του ταμπλό. Η 22χρονη ελληνίδα πρωταθλήτρια (νο 171 στον κόσμο) πήρε χθες με μεγάλη δυσκολία τη νίκη και την πρόκριση απέναντι στην Αμερικανίδα Κάθριν Χάρισον (7-5, 2-6, 7-6) και ηττήθηκε με 6-2, 6-4 από την 19χρονη Βρετανίδα Τζόντι Μπάρατζ (νο 345). Έτσι αποκλείστηκε από τα προημιτελικά.

Η Γραμματικοπούλου αγωνίστηκε και στο διπλό της διοργάνωσης μαζί με την Ιταλίδα Τζούλια Γκάτο Μοντικόνε, αλλά ηττήθηκαν με 6-4, 4-6, 10-5 από την Ιαπωνέζα Ακίκο Ομάε και την Βρετανίδα Γκαμπριέλα Τέιλορ.

Yass! @jodieburrage continuing her sensational start to the season at #NishitamaW25 taking out the top seed and top 175 player Grammatikopoulou (ranked over 150 places higher) in straight sets! Doing wonders with her new coach @AlexWard1990 .. keep it going!

Keywords
Τυχαία Θέματα