Ερντογάν: Θα είμαστε για πάντα στην Κύπρο

Κάθετος στο θέμα της παρουσίας τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, παρουσιάστηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέροντας ότι δεν τίθεται κανένα θέμα απόσυρσής τους.

Ο τούρκος πρόεδρος μετά την προσευχή της Παρασκευής αποχωρώντας από το τέμενος δήλωσε, μεταξύ άλλων, για το Κυπριακό ότι «η «Βόρεια Κύπρος» καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια. Προσεγγίζει με ειλικρίνεια. Η «Νότια Κύπρος»

και η εγγυήτρια Ελλάδα έχουν άλλες προσδοκίες. Δεν τίθεται θέμα απόσυρσης των τουρκικών στρατευμάτων».

Σε ό,τι αφορά τις εγγυήσεις, ο Τούρκος Πρόεδρος σημείωσε: «Είπαμε να μην περιμένετε τίποτα όπου δεν συμπεριλαμβάνεται η Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη. Θα είμαστε την Κύπρο για πάντα.

Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, όπως έχει διευκρινιστεί και παλαιότερα θα έχουμε ισάριθμο στρατό με την «Βόρεια» και την «Νότια Κύπρο». Τα είχαμε πει και παλαιότερα».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας πρόσθεσε ότι για να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο θα πρέπει να φύγουν και τα ελληνικά. Όπως μεταδίδει το Reuters ο Ταγίπ Ερντογάν είπε επίσης: «Έχουμε πει ξεκάθαρα στην Κύπρο και την Ελλάδα ότι δεν θα πρέπει να περιμένουν μία λύση χωρίς την Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη. Θα είμαστε εκεί για πάντα».

Keywords
Τυχαία Θέματα