Η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα εκθέτει τη ΝΔ για το ζήτημα των καθυστερήσεων στη δίκη

Μπορεί τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να υποστηρίζουν σε κάθε δημόσια τοποθέτησή τους ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αφήνοντας έτσι αιχμές στο υπουργείο Δικαιοσύνης και τους αρμόδιους υπουργούς, ωστόσο η πραγματικότητα είναι σαφώς διαφορετική.

Και την παρουσιάζει η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπαζόγλου, η οποία μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Χωρίς μάσκα», με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Γιώργο Σμυρνή, τόνισε πως το θέμα των καθυστερήσεων στη δίκη «εκφέρεται απ’ αυτούς που δεν πέρασαν ούτε έξω από το δικαστήριο» και πως υπεύθυνοι για τις όποιες καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν είναι «οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι».

«Το θέμα των καθυστερήσεων, επειδή ακουγόταν και όλα αυτά τα χρόνια, εκφέρεται από αυτούς τους ανθρώπους που δεν είχαν περάσει ούτε έξω από το δικαστήριο. Πλην του προβλήματος με την αίθουσα που είχαμε τον πρώτο καιρό, όπου διεξαγόταν η δίκη στο κατάστημα γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, μετά μας χορηγήθηκε η αίθουσα τελετών (του Εφετείου) και η δίκη είχε έως και 4 φορές την εβδομάδα δικασίμους», ωστόσο είπε πως «ενδιάμεσα προέκυψαν κάποιες καθυστερήσεις, που δεν οφείλονται σε άλλους, πλην των ίδιων των κατηγορουμένων. Οι ίδιοι κατηγορούμενοι έφεραν την καθυστέρηση. Ενδεικτικά να σας πω ότι προσκόμισαν έως και 2.000 κοινοβουλευτικές ερωτήσεις προκειμένου να αναγνωστούν. Ο τεράστιος όγκος του κοινοβουλευτικού έργου της ΧΑ ξεκίνησε μετά τις διώξεις. Προφανέστατα το έκαναν εσκεμμένα. Ηθελαν να κερδίσουν άλλη μια τετραετία, που ευτυχώς δεν συνέβη. Οι ίδιοι το προκάλεσαν και τους γύρισε μπούμερανγκ. Και τώρα έχουν την απαίτηση να τους αναγνωριστεί ελαφρυντικό λόγω της διάρκειας της δίκης».

Σχολιάζοντας τον νέο Ποινικό Κώδικα, που έχει προκαλέσει οξεία πολιτική αντιπαράθεση, τόνισε: «Το πλαίσιο για διεύθυνση (εγκληματικής οργάνωσης) είναι 5-15 χρόνια. Δεν θεωρώ ότι 15 χρόνια είναι ευνοϊκή μεταχείρηση, για οποιονδήποτε άνθρωπο».

Όσον αφορά στη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων, υπογράμμισε: «Είναι μια συζήτηση απόλυτα προσχηματική, γιατί το ζητούμενο δεν είναι το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, αλλά κατά πόσο το πολιτικό σύστημα του παρέχει κάλυψη. Δηλαδή, αυτοί ακόμη κι αν ξανακατέβουν (εκλογές) με έναν άλλον σχηματισμό, τα ίδια πρόσωπα, δεν νοείται ότι θα υπάρξει θεσμικός παράγοντας που δεν θα βγει να καταγγείλει αυτή την κίνηση». 

Πηγή: newpost.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα