Η νέα αρχή με τον Μπαρτζώκα στον Ολυμπιακό και το μήνυμα των Αγγελόπουλων για… οκτάδα στην Euroleague (video)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας… επέστρεψε επίσημα ως νέος προπονητής του Ολυμπιακού και έπιασε άμεσα δουλειά. Την Κυριακή (12/01) πραγματοποίησε την προπόνηση των «ερυθρόλευκων», έχοντας μαζί του το νέο του τιμ, το οποίο έχει αρκετά νέα πρόσωπα. Δεν ηταν… τυχαίο πως την παρουσίασή του στους παίκτες έκαναν οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, στέλνοντας

μήνυμα οκτάδας στην Euroleague.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν από την έναρξη της προπόνησης, οι πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, παρουσίασαν τον νέο προπονητή της ομάδας.

Πρώτος μίλησε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, σχολιάζοντας τα εξής: «Σήμερα έχουμε μια αλλαγή σελίδας. Ο κόουτς Μπαρτζώκας θα είναι μαζί μας για τα επόμενα δυόμιση χρόνια. Έχει εργαστεί ξανά γι’ εμάς, ξέρει τι σημαίνει Ολυμπιακός, ξέρει τι σημαίνει Ευρωλίγκα. Είναι ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατέκτησε την Euroleague. Οι Βασίλης, Γιώργος και Κώστας ήταν μαζί του και το 2013 όταν την κατέκτησε.


Όπως ξέρετε καλά, δεν έχει χαθεί τίποτα για φέτος, έχουμε ακόμη 16 αγώνες. Με το πνεύμα που παίξαμε στον τελευταίο αγώνα κόντρα στην Βαλένθια μπορούμε να κάνουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε και να μπούμε στην 8άδα. Οι αλλαγές δεν είναι εύκολες ως αποφάσεις. Στην ουσία είναι η πρώτη σεζόν στα όσα χρόνια είμαστε στην ομάδα που κάνουμε δεύτερη αλλαγή προπονητή μέσα στη σεζόν, αλλά πάντα πρέπει να σκέφτεσαι τι είναι το καλύτερο για να βοηθήσεις την ομάδα κι εσάς τους παίκτες. Πιστεύω πως θα προσπαθήσετε όλοι για το καλύτερο αποτέλεσμα».

«Περήφανοι που ο κόουτς είναι και πάλι μαζί μας»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο αδελφός του, Γιώργος Αγγελόπουλος: «Καλωσορίζω τον κόουτς στην ομάδα μας, έναν πρωταθλητή Ευρώπης κι έναν άνθρωπο του Ολυμπιακού. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό άνθρωπο, επαγγελματία, με γνώσεις, με εμπειρία. Οι αλλαγές είναι δύσκολες. Ο Ολυμπιακός πάντα έχει στόχους. Η αλλαγή προπονητή δεν είναι πάντοτε η λύση στα προβλήματα. Φέτος η χρονιά μέχρι τώρα δεν έχει πάει καλά και σε αυτό έχετε ευθύνες κι εσείς οι παίκτες. Δεν έχει νόημα αυτή τη στιγμή να κοιτάμε πίσω. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να τα δώσετε όλα.

Πρέπει να καταλάβετε πως για τον Ολυμπιακό αυτή η χρονιά είναι κομβική, μια ιστορική χρονιά», σχολίασε αρχικά και πρόσθεσε: «Παίξτε για να κερδίσετε για να πάμε στο Top 8 και πιο ψηλά. Πιστεύουμε πολύ σε εσάς και τις δυνατότητές σας. Πιστεύουμε πως η βαθμολογική θέση δεν έχει καμία σχέση με τις δυνατότητες της ομάδας. Πιστεύουμε πως είναι εφικτός ο στόχος του Top 8 και γενικότερα ο πρώτος στόχος είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ… Έχουμε απαιτήσεις από εσάς γιατί πιστεύουμε σε εσάς. Για αυτό είστε εδώ. Όλοι μαζί πρέπει να πετύχουμε και να γίνουμε ομάδα. Δεν γίνεται ο κάθε ένας μόνος του. Όλοι μαζί. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που ο κόουτς είναι και πάλι μαζί μας και ελπίζουμε να μας οδηγήσει σε νέες επιτυχίες».

Το προπονητικό επιτελείο του Γιώργου Μπαρτζώκα στον Ολυμπιακό

Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού έφερε μαζί του και τους άμεσους συνεργάτες του. Αυτούς που βρίσκονται για πολλά χρόνια στο πλευρό του σε όποια ομάδα και αν εργάστηκε.

Ο 55χρονος τεχνικός θα έχει μαζί του, τον εδώ και χρόνια επιστήθιο συνεργάτη του, Χρήστο Παππά, ο οποίος τον ακολουθεί πιστά τα τελευταία χρόνια. Ήταν στο πλευρό του τόσο στο πρώτο του πέρασμα από τον Ολυμπιακό (2012-2014), όσο και στις επόμενες περιπέτειες του, όντας στην τεχνική ηγεσία των Λοκομοτίβ Κουμπάν, Μαπρτσελόνα και Χίμκι. Νωρίτερα, ήταν μαζί του και στην ομάδα του Πανιωνίου, πριν κάνει το μεγάλο βήμα για την ομάδα του Πειραιά.

Το επόμενο μέλος του προπονητικού – τιμ θα είναι ο Γιώργος Μποζίκας. Στο παρελθόν υπήρξε παίκτης, έχοντας φορέσει και την φανέλα του Περιστερίου. Γνωρίζει εδώ και πολλά χρόνια τον Γιώργο Μπαρτζώκα, έχοντας στενή φιλική σχέση. Τον είχε στο πλευρό του τόσο στην Λοκομοτίβ Κουμπάν, όσο και στην Χίμκι.

Στο προπονητικό επιτελείο του Ολυμπιακού θα παραμείνει ο Μιχάλης Καλαβρός, ο οποίος ήρθε πέρσι το καλοκαίρι στο μεγάλο λιμάνι, ύστερα από εισήγηση του Ντέιβιντ Μπλατ. Αυτό έγινε καθώς κρίθηκε ότι είναι ο κατάλληλος προπονητής για την ατομική βελτίωση των παικτών.

Στο νέο προπονητικό τιμ του Γιώργου Μπαρτζώκα στον Ολυμπιακό θα βρεθεί και ο Στέφανος Τριαντάφυλλος, ο οποίος τον είχε ακολουθήσει στην Χίμκι, έχοντας επιλέξει τα τελευταία χρόνια τον δρόμο της προπονητικής. Ο κύριος ρόλος του θα έχει να κάνει με το σκάουτινγκ των αντιπάλων.

Γυμναστής στην ομάδα θα παραμείνει ο Ανδρέας Γκατζούλης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:

«H KAE Ολυμπιακός ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ο έμπειρος τεχνικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας διάρκειας δυόμιση ετών».

Το Who is Who

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας γεννήθηκε στις 11 Ιουνίου 1965 στην Αθήνα και έγραψε ιστορία το 2013 με τον Ολυμπιακό, όταν έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατέκτησε την Ευρωλίγκα.

Υπήρξε παίκτης του Αμαρουσίου, ωστόσο, σοβαροί τραυματισμοί τον υποχρέωσαν να εγκαταλείψει νωρίς τα παρκέ και σε ηλικία μόλις 22 ετών να στραφεί στην προπονητική. Ξεκίνησε από ομάδες της ΕΣΚΑ (Πεύκη, Κηφισιά, Βριλήσσια), ενώ το 2003 εντάχθηκε στο προπονητικό τιμ του Αμαρουσίου υπό τις οδηγίες του Παναγιώτη Γιαννάκη. Στην συγκεκριμένη θέση παρέμεινε ως το 2006.

Επόμενος σταθμός του ήταν η Ολύμπια Λάρισας, όπου παρέμεινε (ως πρώτος προπονητής) μέχρι το 2009. Τη σεζόν 2009-10 επέστρεψε στο Μαρούσι ως head coach. Τα δύο επόμενα χρόνια “κάθισε” στον πάγκο του Πανιωνίου (2010-2012), ενώ το καλοκαίρι του 2012 διαδέχθηκε στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού τον Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Με την ομάδα του Πειραιά έγραψε ιστορία οδηγώντας τον Ολυμπιακό στην Back2Back κατάκτηση της Ευρωλίγκας το 2013 στο Φάιναλ Φορ του Λονδίνου και λίγους μήνες μετά το Intercontinental Cup.

Τη σεζόν 2015-16 μετακόμισε στην Ρωσία και την Λοκομοτίβ Κουμπάν Κράσνονταρ, με την οποία κατάφερε να φτάσει μέχρι το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Την επόμενη χρονιά ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα (2016-2017), ενώ το καλοκαίρι του 2017 επέστρεψε στην Ρωσία για χάρη της Κίμκι.

Τίτλοι

Ομαδικοί

2013 κατάκτηση Ευρωλίγκας

2013 κατάκτηση Intercontinental Cup

Προσωπικοί

2012-13 Προπονητής της χρονιάς στην Euroleague

2009-2010 Προπονητής της χρονιάς στην Α1

Νωρίτερα, η ΚΑΕ Ολυμπιακός είχε ανακοινώσει τη λύση της συνεργασίας με τον Κεστούτις Κεμζούρα:

«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την από κοινού λύση της συνεργασίας της με τον κόουτς Κεστούτις Κεμζούρα.

Ο λιθουανός τεχνικός υπηρέτησε τον Ολυμπιακό για ενάμιση χρόνο με ευσυνειδησία και επαγγελματισμό για το καλό της ομάδας.

Θέλουμε να ευχηθούμε στον coach Κεμζούρα, έναν αληθινό κύριο, καλή συνέχεια στην καριέρα του.

Από την πλευρά του, ο Κεστούτις Κεμζούρα, δήλωσε: “Ήταν μεγάλη μου τιμή που εργάστηκα σε μια τόσο μεγάλη και σπουδαία ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός. Θέλω να πω ευχαριστώ στους Προέδρους του Ολυμπιακού που μου έδωσαν την ευκαιρία να δουλέψω εδώ. Θέλω επίσης να πω ευχαριστώ στους παίκτες, στο τεχνικό επιτελείο και τους ανθρώπους που δουλεύουν στην ομάδα. Πρώτα από όλα είναι όλοι σπουδαίοι επαγγελματίες και σπουδαίοι άνθρωποι. Εύχομαι ότι καλύτερο στον Ολυμπιακό και να πετύχει όλους του τους στόχους”».

Πηγή: Η νέα αρχή με τον Μπαρτζώκα στον Ολυμπιακό και το μήνυμα των Αγγελόπουλων για… οκτάδα στην Euroleague (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα