«Δεν υπάρχουν μυστικά κονδύλια πέρα από το ΥΠΕΞ», ξεκαθαρίζει ο Βούτσης

Πλήρη κάλυψη στον τρόπο που διαχειρίζεται το υπουργείο Εξωτερικών τις απόρρητες δαπάνες έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

«Δεν υπάρχει καθεστώς απορρήτων δαπανών που δίνονται για εθνικούς λόγους σε άλλα υπουργεία πλην του ΥΠΕΞ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κατά τη γνώση μου κανένα άλλο υπουργείο δεν έχει μυστικά κονδύλια πλην του υπουργείου Εξωτερικών», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής στους δημοσιογράφους. Κατά τον τελευταίο

χρόνο είχαν γίνει έξι ενημερώσεις από το ΥΠΕΞ, στην επιτροπή της Βουλής για τα μυστικά κονδύλια και εκκρεμεί ακόμη μία, για την οποία έκανε αίτημα ο κ. Κοτζιάς στις 15 Οκτωβρίου, πρόσθεσε ο κ. Βούτσης.

«Όλοι οι αντιπρόεδροι της Βουλής είχαν γνώση και κατά συνέπεια όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων, καθώς εκτιμώ ότι τους ενημέρωσαν», τόνισε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Βουλής.

Ερωτηθείς πως κρίνει τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου περί κακοδιαχείρισης μυστικών κονδυλίων από το υπουργείο Εξωτερικών πέταξε το μπαλάκι στον υπουργό Εθνικής Άμυνας. «Να ρωτηθεί ο ίδιος», ανέφερε και πρόσθεσε πως «δεν έχω τέτοια εκτίμηση. Αυτή είναι μια συζήτηση που αφορά αυτούς που την κάνουν».

Διευκρίνισε πάντως ότι δεν υπάρχουν μυστικά κονδύλια σε άλλα υπουργεία.

Σε ό,τι αφορά την επόμενη ημέρα από την παραίτηση Κοτζιά, ο Νίκος Βούτσης εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει απερίσπαστη το έργο της. Όσο για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών υπονόησε εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν θα δημιουργήσει προβλήματα καθώς «δεν είναι μόνο προσηλωμένος, αλλά παραμένει πρωταγωνιστής της εξωτερική πολιτικής της χώρας τα τελευταία χρόνια».

Τέλος, ο κ. Βούτσης εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης ή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. «Ίσα ίσα, θα είναι πιο σταθερή από εδώ και πέρα», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα